Muistoja lapsuudesta: Otto-nalle

Ladataan...

Muistoja lapsuudesta on juttusarja, jossa käsitellään 80- ja 90-luvuilta tuttuja kulttuuriklassikoita, joita muksuna kulutettiin. Tällä kertaa käsittelyssä on Otto-nallesta kertovan kirjasarjan ensimmäinen osa: Otto-nalle retkeilee (1984). Otto-nalle retkeilee on elämänmakuinen kasvutarina, jännitysteos pehmolelusta, joka nököttää vuoroin kiven reunalla, puun oksalla...

Share

Muistoja lapsuudesta: Nikke Knatterton

Ladataan...

Siskoni löysi viikonloppuna vintiltä vanhan ystäväkirjan, johon olin tietenkin kirjoittanut. Kahdesti. (Mistä muuten johtuu, että kaikkein ihaninta oli lapsena kirjoittaa itse niihin ystäväkirjoihin? Vanhassa ystäväkirjassani kirjoituksista yli puolet on omiani.) 

...

Share

Muistoja lapsuudesta: Peukun äiti lopettaa tupakoinnin

Ladataan...

Jotkut lapsuuden lelut, kirjat ja tv-sarjat ovat täysin käsittämättömiä nykypäivän valossa. Niin käsittämättömiä, että minun oli pakko aloittaa niistä juttusarja. 

Ensimmäisenä käsittämättömänä kulttuuriteoksena Peukku-kirjasarjan klassikko-osa Peukun äiti lopettaa tupakoinnin. Rehellisyyden nimissä myönnän, että tämä ei ole tuttu omasta lapsuudestani. Ystäväni kertoi tästä minulle pari viikkoa sitten. Mutta älkäämme antako sen haitata menoa - syväluotaava analyysi...

Share

Paluu menneisyyteen

Ladataan...
Raissi RetroPrinsessa

Eilen vietettiin Paluu tulevaisuuteen-päivää. Minä taas olen aikamatkalla menneisyyteen. Tongin tuossa yhtä varastossa vuosia, vuosia lojunutta laatikkoa ja löysin sieltä paljon aarteita, joista mielettömin on tässä.

Pehmopenaali, jonka luukut aukeavat napeista painamalla ja josta löytyy myös...

Share

Päivän kasarileffasuositus: Masquerade (1988)

Ladataan...
Laura Pollari Laura de Lille

Kuten monet teistä jo tietävätkin, rakastan 1980-luvun leffoja.

En nirsoile, mutta nyrkkisääntöni on tämä: mitä imelämpää ja olkatoppauksellisempaa, sen parempi.

Koska vuosikymmenen teinileffat on jo koluttu, on ainoastaan oikein, että siirrymme toiseen kunkkuun kategoriaan: rakkausjännäreihin.

...

Share

Sadepäivän piristykseksi: 80-luvun teinileffasuosituksia

Ladataan...
Laura Pollari Laura de Lille

Kuulun siihen sakkiin, joka aiheesta innostuttuaan koluaa sen perinpohjin.

Tämä pätee myös harrastukseeni leffoihin.

Oli aika, jolloin en katsonut mitään muita kuin 1970-luvun kauhuelokuvia.

Samaan liriin olen joutunut trillereiden kanssa: kun viime syksynä näin kämppiksen kanssa Piinan, oli sanomattakin selvää, että tuijottaisin Michael Douglasin naamaa (ja muitakin ruumiinosia) koko loppuvuoden. 

Joidenkin genrejen pariin palaan vähintään kerran...

Share

80-luvun lapsi

Ladataan...
A. Sinivaara Onnenpäivä

Jokin aika sitten, jälleen yhtä kirkkaanpinkkiä vaatekappaletta kaupankassalle kiikuttaessani, jäin pohtimaan suurehkoa mieltymystäni kaikkea pinkkiä ja vaaleanpunaista kohtaan. Etenkin kun Teinivieras oli juuri muutama viikko aikaisemmin kieltäytynyt jyrkästi kaikista pinkinsävyisistä vaatekappaleista, tuntui oudolta, että minä - aikuinen ihminen, tartun aina tilaisuuden tullen siihen vaaleanpunaisinpaan vaihtoehtoon. Mikä ihme siinä pinkissä oikein aikuista ihmistä viehättää?

...

Share

Denim tulee, oletko valmis?

Ladataan...
Laura Pollari Laura de Lille

Kuten saatatte jo tietää, Lilyssä vietetään tällä viikolla farkkuviikkoa. 

Myös minua pyydettiin osallistumaan asukuvahaasteeseen, ja niin olisin tehnytkin – jos vain omistaisin farkut, yhyy!

Olkoon siis panokseni teemaviikkoon toisenlainen: sen kunniaksi jaan kanssanne kenties päheimmät farkkumainokset kautta aikain. Olkaa hyvät!

1. Calvin Klein Jeans feat. Brooke Shields (1980)

...

Share

Pages