Sunnuntaibrunssi

Ladataan...
Iidaafel Iidan matkassa

Olen se hullu brunssimuija, joka tykkää tehdä ihan vaan itselleenkin kunnon aamupalat. Mutta on siinä vaan jotain erityistä, kun saa vieraita brunssilleen! Onhan se nyt triplasti parempaa laittaa herkkuja kavereille. Näitä herkkuja tehdessä ajattelin, että voinkohan vauvan kanssa pitää brunsseja? Riippuu varmasti vauvasta, mutta luulen, ettei aikaa ja halua ehkä ole samalla lailla kuin nyt. Joten siitäkin syystä aion koko kesän brunsseilla oikein kummolla. Enää on neljä työviikkoa, jonka...

Vihreä smoothie aamun alkuun

Ladataan...
Riia Meikkipää FAB FOOD

Smoothie on kyllä ihan paras aamupala. Siihen saa upotettua niin paljon kaikkea, että sillä pärjää hyvin lounaaseen asti. Vihreä juoma antaa virtaa kivasti! 

Tässä smoothiessa on:

banaani 

3 palaa pakastepinaattia ( Lidl )

1 avokado 

n. 1 dl vihreitä viinirypäleitä 

1...

Makea inkiväärismoothie

Ladataan...

Kaupassa käydessäni minulla oli ajatuksena ostaa minipurkkeja hilloja puuroa varten, mutta en sitten muistanutkaan ostaa puurohiutaleita vaan päädyin käyttämään hilloja muihin ruokiin. Joskus harvoin kun ostan kokonaisen ison purkin hilloa, minulla menee siitä osa hukkaan kun en tule käyttäneeksi sitä kaikkea. Siksi halusinkin ostaa lajitelman minipurkkeja, ja löysin Pirkan juustohillolajitelman. Siinä on ihan loistavia makuja - iniväärihillo, viikunahillo sekä greippihillo!

Greippi-...

Köyhän naisen brunssi

Ladataan...
Iidaafel Iidan matkassa

Käyn brunssilla todella harvoin, oikeastaan kerrat voi laskea kahden käden sormilla. Pääkaupunkiseudella brunssin yleinen hinta on 20-30 euroa ja harvoinpa sitä brunssille yksin menee. Neljänkin kaverin porukassa brunssiin uppoaa helposti 100 euroa ja sillä summalla saisi vaikka ja mitä kaupasta! Vaikka käyn brunssilla harvoin, sitäkin useammin olen järjestänyt brunsseja. 

...

Makea vihersmoothie

Ladataan...

Smoothieiden tekeminen on välillä jotain ihan käsittämätöntä alkemiaa, jossa aina välillä onnistuu loistavasti ja välillä taas epäonnistuu ihan totaalisesti ja saa aikaan vain jotain käsittämätöntä ylikirpeää tai ylimakeaa hässäkkää. Varsinkin siis jos on sellainen luova ex tempore -kokkailija kuin minä, jonka on aina saatava improvisoida reseptejä (ja joka ei lähes ikinä mittaa mitään). 

Tänä aamuna sain kuitenkin sattumalta aikaiseksi aika hyvän kombon, ja ohje löytyy tästä alta....

Puuro inspiraatiota

Ladataan...
Iidaafel Iidan matkassa

Jos joku sanoo, että puuro on tylsää kauraa niin, niin ei pidä paikkansa! Perus kaurapuurosta on oikeasti vaikka mihin. Ja vaihtelua voi hakea, vaikka tattari- tai riisihiutaleista. Puuron voi värjätä kaakaojauheella, punajuurijauheella tai kurkumalla. Yksi vaihtoehto on laittaa puuro ja mansikat blenderiin, jolloin saa samettisen pehmeää puuroa. 

Mulle puuron tekeminen on arkinen juttu, mutta sitten "koristelu" on se juttu, johon uppudun. Se on mun mielestä niin rentouttavaa, vähän...

Pages