112th Day of Autumn - Ihanat sieni-bruschetat

Ladataan...

Ihanat sieni-bruschetat

Pohtiessamme itsenäisyyspäivän illanviettoa mieleeni tuli nämä kotimaisisita sienistä valmistetut herkkupalat.
Makumaailma on kokonaisuudessaan maanläheinen, sienien lisäksi leivän päälle kootaan karamellisoitua sipulia sekä suosikkijuustoa.
Bruschetat on herkullinen tapa käyttää niin sienimetsän arteet kuin...

Share

Savuporomousseleipäset, flank steak bataattipyreellä ja mustikka-kookosjäätelöä

Ladataan...
Siljuska Siljan Reseptivihko

Pääruokana flank steak, bataattipyree ja raikas salaatti

 

Eiliseen illanviettoon olin ajatellut valmistaa jotain liharuokaa. Seisoskelimme avomieheni kanssa vartti tunnin verran kaupan lihatiskillä pohtien, mitä pitäisi ostaa. Täysin ex tempore tempaisimme mukaamme pari kappaletta flank steakia, joka ilmeisesti on siis naudan kuvetta. Sitten ei...

Share

Superhelpot sinisimpukat

Ladataan...
Kardiina Keppo nurin

Meidän Supermarketissa oli viime viikolla kalaviikot. Tarjouksessa oli mm. MSC-sertifioituja sinisimpukoita hintaan 5,95€/kg. Kävin jo torstaina niitä hakemassa ja lauantaina illalla herkuteltiin ihan superhyvillä ja helpoilla simpukoilla. Suurin homma simpukoiden valmistuksessa on niiden putsaaminen, jota voi työnä verrata uusien perunoiden pesuun.

...

Share

Juustohulluus

Ladataan...

Otsikko kuvaa mielestäni erinomaisesti tätä postausta. Aion esitellä teille juustoa kolmessa eri muodossa, mitäs siihen sanotte? ;)

Tämä postaus kuuluu 4 tähden illallinen-sarjaan, jossa esittelen viime lauantain illallisten reseptejä. Kannattaa pysyä kuulolla!

Illan amouse bouchena toimi kaksi erilaista juustoherkkua. Toisesta on kuva, toisesta ei. Pahoittelen, mutta oli pimeää,...

Share

Herkkuravut

Ladataan...

Voihan mikä rapuherkku silmiini osui surffaillessani blogimaailmassa. Soul Kitchen-blogissa oli niin maukas resepti että sitä oli pakko kokeilla!

Aijai, tulee ihan vesi kielelle tätä kirjoittaessa ;)

Gambas al ajillo

rapuja pyrstöllä, n. 6...

Share

Porkkana-ricottacrostinit

Ladataan...

Tein isälle isänpäivälounaan alkupalaksi vähän aikaa sitten Fannista ja Kanelista bongaamani porkkana-ricottacrostinit.

Hetken mielijohteesta vaihdoin timjamin kuivattuun rakuunaan ja lorautin vielä valmiiden crostinien päälle...

Share

Avokadocrostinit

Ladataan...

Näiden ihanien avokadocrostinien ohje löytyi Kotihippi ja leipuri-blogista muutama päivä sitten. Pistin idean muistiin ja loihdin nämä lauantai-iltana alkupalaksi.

Tarvitset vain: avokadon, kaksi tomaattia, sitruunamehua sekä mausteiksi suolaa&...

Share

Perjantai-ilta

Ladataan...

Perjantai-ilta on ihana ilta. Silloin saa yleensä aina hyvää ruokaa, joko omasta keittiöstä, ystävän keittiöstä tai ravintolan keittiöstä.

Yleensä perjantai-iltaan liittyy viini, hyvä seura ja hieman arki-illallista pidempi ja nautinnollisempi ateria. Näin oli eilenkin illalla.

Karpalosiideriä kokille kurkkua kostuttamaan kun...

Share