Palais de Justice de Bruxelles

Ladataan...
celine journey

Taannoisella Brysselin-matkallani mietimme brysseliläistyneen ystäväni kanssa, että mikä tai mitkä jutut kuvaavat Brysselin sielua?

Brysselin sielu, ethos, on nimittäin ollut minulle enemmän tai...

Share

Bruxelles

Ladataan...
celine journey

...

Share

Pieneksi, näkymättömäksi

Ladataan...
ElinaPK Sataman valot

Ensin räjähtää Pariisissa, nyt Brysselissä. Maailma tuntuu kolkuttelevan omalla kotiovella juuri niin raakana kuin se ollaan totuttu näkemään televisiossa, jossain kaukana ja erilaisessa todellisuudessa. Ei saa pelätä, sanotaan. Pelkoa he haluavat. Ja silti on kovin vaikeaa olla pelkäämättä, koska räjähtää voi missä vain, ja mitä tarkalleen ottaen he edes olevat, jotka tahtovat, että me pelkäämme?

Kun asuin Helsingissä yli viisi vuotta sitten,...

Share

Bryssel, Belgia

Ladataan...
ingis8 Haalistunut karttapallo

Teemme äidin kanssa äiti-tytär matkoja aina silloin tällöin. Yleensä matkojen kohteina ovat Euroopan suurkaupungit kuten Rooma, Amsterdam tai Pariisi mutta joskus olemme myös autoilleet pidempiä matkoja.... Tällä kertaa valtasimme kokonaisen maan, Belgian nimittäin.

...

Share

Mitä tehdä Brysselissä?

Ladataan...

Olin viime viikolla keskiviikosta sunnuntaihin Haagissa ja Brysselissä. Ilma oli harmaa ja sateinen, mutta muuten oli aivan ihanaa – kai nyt, kun pääsin vihdoin parin kuukauden Skype-hengailun jälkeen ihan oikeasti näkemään poikaystävääni, joka on tämän syksyn vaihdossa Haagissa.

Vaikka matka oli lyhyt, ehdimme onneksi lähteä yhdeksi yöksi Brysseliinkin, missä asuin keväällä 2012...

Share

Joulumarkkinatunnelmia

Ladataan...

 Viikko sitten aukesivat joulumarkkinat Brysselissä. Ihmetystä riitti, Suomen joulumarkkinathan eivät ole mitään verrattuna Keski-Euroopan meininkiin. Keskustan joulumarkkinat jatkuvat aina Boursen ympäriltä St Catherinen aukiolle. Siellä on karuselleja, maailmanpyörä ja luistelurata.
Mutta ensin kävin Sablonin joulumarkkinoilla, jossa oli tosi taitava poikakuoro, joita kuuntelemaan oli kerääntynytkin aika kivasti porukkaa. 

...

Share

Rotta-asukki ja patteriongelmia

Ladataan...

Kuulumisten päivittäminen on jäänyt vähän vähemmälle työkiireiden ja sairastelun takia. Nyt on vielä noin viikko töitä jäljellä sitten pääsee joululoman viettoon melkein kuukaudeksi Suomeen ja sitten 13. tammikuuta on taas lähtö edessä, tällä kertaa Ranskaan! On hieman stressiä ilmassa lähtövalmisteluiden kanssa. Suomessa pitää hankkia kaiken maailman dokumentteja ja ottaa tuhannet kopiot niistä, koska Ranskassa vaaditaan kaikenlaisia ihmeellisiä papereita lääkärintodistuksista...

Share

Pientä koti-ikävää ilmassa

Ladataan...

Viikko on mennyt työn touhussa. Perjantaina istuin kivat seitsemän tuntia kokouksissa. Torstaina kävin katsastamassa ensimmäistä kertaa Place Luxin harkkari-illanvietot, nyt voin sit oikeasti kutsua itseäni EU-harjoittelijaksi. Porukkaa oli kiitettävästi vaikka satoi ja tarjolla oli hehkuviiniä(!!) Suomalaisia oli paljon liikkeellä, joka kadun kulmassa tuntui kuuluvan suomea...

Viikonloppuni pelasti Naf Nafin alennusmyynnit. Kotiin tullessa selvisi, että olimme kämppikseni kanssa...

Share

Brysselin kuulumisia

Ladataan...

Brysselissä on nautittu supersateisesta viikosta. Sain pitää pari vapaapäivää töistä ja hieman harmitti, että sattui niin kurja sää, mutta kulutin aikaa sit laiskottelemalla, shoppailemalla, kokkailemalla ja museossa käydessä. Perjantaina kävin Les musées royaux d'art et d'histoire eli toisin sanoen Cinquantenairen museossa, joka on siis British Museumin vastine täällä, tosin ei ihan niin valtava. Nuorisolippu pysyviin kokoelmiin maksoi 1,5 euroa, meneillään oli myös jotain...

Share

Pages