Muista vessaraha ja 5 muuta hyödyllistä vinkkiä Brysseliin matkaavalle

Ladataan...

Olin vappuna Brysselissä. Kaupungissa, jossa olin ollut au pairina 15 vuotta aiemmin. Ja koska olen nyt käynyt elämässäni 15 vuoden aikana kolme kertaa Brysselissä, voin paikkansapitävästi sanoa että minulla on viidentoista vuoden matkustuskokemus kyseisestä kaupungista, ja se taas sitten takaa minulle sellaisen asiantuntija-aseman että voin oikeutetusti alkaa jaella neuvoja sinne matkustamiseen liittyen. Eikö?

Listasin alle seikkoja, jotka olin unohtanut kyseisestä kaupungista, ja...

Bryssel 15 vuotta sitten

Ladataan...

Syksyllä tulee kuluneeksi 15 vuotta siitä, kun lähdin Brysseliin au pairiksi. Jätän nyt suosiolla väliin kaikki öhö öhö en kai minä voi olla niin vanha -läpät ja sanon vaan, että vuosi oli tosi kiva. Kävimme muiden au pairien kanssa arkisin leffassa, salilla tai kävelemässä, keskiviikkoisin merimieskirkon au pair -illassa pelaamassa lautapelejä ja viikonloppuiltaisin irkkubaari O'Reillysissa (edelleen olemassa) tai salsabaari Montecristossa (suljettu) tanssimassa aamuun asti....

Pieneksi, näkymättömäksi

Ladataan...
ElinaPK Sataman valot

Ensin räjähtää Pariisissa, nyt Brysselissä. Maailma tuntuu kolkuttelevan omalla kotiovella juuri niin raakana kuin se ollaan totuttu näkemään televisiossa, jossain kaukana ja erilaisessa todellisuudessa. Ei saa pelätä, sanotaan. Pelkoa he haluavat. Ja silti on kovin vaikeaa olla pelkäämättä, koska räjähtää voi missä vain, ja mitä tarkalleen ottaen he edes olevat, jotka tahtovat, että me pelkäämme?

Kun asuin Helsingissä yli viisi vuotta sitten,...

Bryssel, Belgia

Ladataan...
ingis8 Haalistunut karttapallo

Teemme äidin kanssa äiti-tytär matkoja aina silloin tällöin. Yleensä matkojen kohteina ovat Euroopan suurkaupungit kuten Rooma, Amsterdam tai Pariisi mutta joskus olemme myös autoilleet pidempiä matkoja.... Tällä kertaa valtasimme kokonaisen maan, Belgian nimittäin.

...

Mitä tehdä Brysselissä?

Ladataan...

Olin viime viikolla keskiviikosta sunnuntaihin Haagissa ja Brysselissä. Ilma oli harmaa ja sateinen, mutta muuten oli aivan ihanaa – kai nyt, kun pääsin vihdoin parin kuukauden Skype-hengailun jälkeen ihan oikeasti näkemään poikaystävääni, joka on tämän syksyn vaihdossa Haagissa.

Vaikka matka oli lyhyt, ehdimme onneksi lähteä yhdeksi yöksi Brysseliinkin, missä asuin keväällä 2012...

Joulumarkkinatunnelmia

Ladataan...

 Viikko sitten aukesivat joulumarkkinat Brysselissä. Ihmetystä riitti, Suomen joulumarkkinathan eivät ole mitään verrattuna Keski-Euroopan meininkiin. Keskustan joulumarkkinat jatkuvat aina Boursen ympäriltä St Catherinen aukiolle. Siellä on karuselleja, maailmanpyörä ja luistelurata.
Mutta ensin kävin Sablonin joulumarkkinoilla, jossa oli tosi taitava poikakuoro, joita kuuntelemaan oli kerääntynytkin aika kivasti porukkaa. 

...

Rotta-asukki ja patteriongelmia

Ladataan...

Kuulumisten päivittäminen on jäänyt vähän vähemmälle työkiireiden ja sairastelun takia. Nyt on vielä noin viikko töitä jäljellä sitten pääsee joululoman viettoon melkein kuukaudeksi Suomeen ja sitten 13. tammikuuta on taas lähtö edessä, tällä kertaa Ranskaan! On hieman stressiä ilmassa lähtövalmisteluiden kanssa. Suomessa pitää hankkia kaiken maailman dokumentteja ja ottaa tuhannet kopiot niistä, koska Ranskassa vaaditaan kaikenlaisia ihmeellisiä papereita lääkärintodistuksista...

Pages