Mansikka-suklaapiirakka

Ladataan...

Löysin netistä ihanalta näyttävän ohjeen mansikoille. Piirakkahan se oli. Taikinaan tuli myös suklaarouhetta. Se muuten oli hyvää, aivan ihanaa!

Siihen käytin tuoreita mansikoita yhden rasian (500g), eikä kaikki edes mennyt, jäi koristeeksikin.

Oli tosi nopea tehdä ja helppokin. Tätä pitää tehdä toisenkin kerran, ehkä sitten ensi kesänä mansikka-aikaan.

Näin se tapahtui ja lopputuloskin oli aika hyvännäköinen :)

Taikina valmis ja lisätään vain suklaamurska....

Share

DIY -suolakuorinta vartalolle

Ladataan...

Kesäisille saunareissulle sopii täydellisesti omatekemä suolakuorinta.

Säästä varastoon sopivan kokoinen purkki korkkeineen, niin saat kätevästi kuskattua kuorinnan mukana reissulle.

Nämä tarvitset:

- karkeaa merisuolaa

- hienoa merisuolaa 

- kookosöljyä 

- minttua, sitruunamelissaa,...

Share

Salaatin uusiokäyttö

Ladataan...

Kun olemme syöneet loppuun ruukkusalaatin, en heitä sitä koskaan pois. Heittämisen sijaan tökkään/istutan sen ruukun multaan ja kastelen ja annan kasvaa. Etsin aurinkoisen paikan. Siitä se lähtee, yhdet ilmaiset salaatit saadaan vielä samasta ruukusta. Oletteko koskaan kokeilleet? Se on ihan helppo juttu. Älyttömän hyvä niksi ja toimii aina.

Tässä minulla on tökätty johonkin muovipurkkiin mullan sekaan kaksi jo kerran tyhjäksi syötyä jäävuoriruukkusalaattia. Kohta saadaan niistä taas...

Share

Kukkatomaatit ja aaltokurkut

Ladataan...

Ostin tämän veitsen, "Herra Perunan", sellaisesta isommasta supermarketista Kreetalta, läheltä Hanian kaupunkia. Tämä löytyi ihan vain taloustavaraosastolta. Ulkomailla tykkäänkin kierrellä ruokakauppojen eri osastot, juuri tälläisten ihanien löytöjen takia. Tällä on ilmeisesti tarkoitus leikata perunoita, mutta en vissiin ole koskaan itse leikannut perunoita, kaikkea muuta kyllä :) Nytkin vuorossa oli tavallinen kurkku. Tällä veitsellä saa hieman erilaisia siivuja ja on se kumma miten...

Share

MAAILMAN PARAS MANSIKKAKAKKU EI VAADI PAISTAMISTA

Ladataan...

Perjantai iltana, töiden jälkeen, viikonlopun kunniaksi, jaksoin vielä tehdä juustokakun. Hyvä kun tein, sillä sen piti olla koko yön jääkaapissa ja lauantai aamuna sainkin heti maistella sitä. Voi että miten hyvää se olikaan!

Ohjeen mukaan tämä tehdään pienempään vuokaan kuin mitä minulla on. Minulla on kaksi irtopohjavuokaa. Pienempi on 22-23cm halkaisijalla (ohjeessa 18 cm halkaisija). Siihen pienempään vuokaan kuitenkin tein sen. Pohjan tein kaksinkertaisesta määrästä (200g...

Share

Juhannuskakku

Ladataan...

Minä olen aina leiponut kakun juhannukseksi. Nimenomaan mansikkatäytekakun. Mansikoiden pitää olla suomalaisia, koska ne vain ovat parhaita.

Tänä vuonna mansikatkin ovat kylmyyden takia myöhässä, mutta löytyi kuitenkin pieniä rasioita (suolaisella hinnalla) kotimaista mansikkaa. Ostettava se kuitenkin oli, sellainen pieni ja kallis.

Kakkupohja piti leipoa ensimmäisenä....

Share

Mehuisa kesäkuu

Ladataan...

Muistin tässä taannoin kesäisenä päivänä, että miehen mukana meille muutti yleiskone, jossa on yhtenä mukavana lisäosana mehulinko. Vai mehustinko se oikeaoppisesti on? 

No, joka tapauksessa sellainen härpäke, joka pyörii vimmatusti ja linkoaa melkein mistä vain mehut irti.

Päätinkin tästä ilahtuneena lähteä siltä istumalta kauppaan ja kannoin kotiin pussillisen...

Share

Pages