Mökkiprojekti vol. 4 - pilareiden valu ja salaojitus

Ladataan...
Dobita Valkea unelma

24.5.-28.5.17 Helatorstai ja torstai on toivoa täynnä. Meidän perheen yhteinen ja pisin loma sitten hetkeen. No, meillähän se tarkoittaa, että on pakko painaa pitkää päivää....

Mökkiprojekti etenee siis vain viikonloopuisin ja oman perheen voimin. Onneksi sää on suosinut pohjien tekoa.

Rakennustarkastaja oli tehnyt yllätyskäynnin tontille keskiviikkona. Hän sanoi...

Share

Dyykattu onni

Ladataan...
saarah visual diary

 

 

Olen viimeaikoina erikoistunut dyykkaamiseen. Roska-instagrammaajana on sula mahdottomuus kulkea minkään roskiksen tai jätelavan ohitse kiinnittämättä huomiota siihen, mitä aarteita tai kuvattavaa sieltä mahdollisesti löytyisi.

Hetki...

Share

Mökkiprojekti vol. 3 - anturat

Ladataan...
Dobita Valkea unelma

Sää näyttää suosivan tänään anturan valua. Pitkän ja kylmän kevään jälkeen onneksi kelit alkaa pikkuhiljaa lämpenemään tai voisiko ihan sanoa, että rytinällä. Sillä tänään on luvassa huikeat + 23 astetta.

Tänään 19.5.17 aamulla on valut anturaan tehty. Betoniauto oli tilattu klo 8.00. Eipä siinä ollut kun tunnin verran mennyt kun homma oli tehty.

Betonia...

Share

Äitienpäiväkakku

Ladataan...

Minä leivoin kakun, täytin ja kostutin sen eilen illalla. Tänään 16v tyttäreni koristeli sen taidokkaasti! Tuli aivan ihana! Eiköhän se maistukin taivaalliselle, toivotaan!

Kuvat kertovat enemmän kuin 1000 sanaa, joten sen enempiä selittelemättä, mennään kuviin:

...
Share

Minusta tulee kukkahattutäti

Ladataan...
Ace Von S Herkuleen Urotyöt

Tai ei nyt sentään kukkahattutätiä.

Hatun ostin, mutta ei siinä ollut kukkasia ja sitten hiukan itse tuunasin hatun omaa esteettistä käsitystäni paremmin vastaamaan. Näin hatun Prismassa alkuviikosta, mutta en sitä tietenkään silloin ostanut, mutta se jäi kuitenkin vaivaamaan mieltäni. Keskiviikkona sivuduunin jälkeen ennen pääduunia oli aikaa poiketa syömässä ja uudelleen katsomassa hattua. Olin järkyttynyt. Siis hattu itsessään oli juuri sitä mitä olen pari vuotta hakenutkin, eli...

Share

Vanhojen kukkapöytien tuunaus - valmista tuli

Ladataan...
Dobita Valkea unelma

Marraskuussa kerroin teille kahden vanhan kukkapöydän tarinaa. Lähtötilanne oli se, että ne olivat ruskeat. Ne jäivät siihen vaiheeseen, että olin pohjamaalannut ne Otexilla.

Samoihin aikoihin alkoivat kaikki puhumaan kalkkimaalista. Myös ohessa seurasin harraste-entisöijäkollegan nojatuolin kalkkimaalausta. Niinpä päätin minäkin tutustua tuotteeseen ja sen ihmeellisiin saloihin. Päätin käsitellä nuo kaksi kukkapöytää kalkkimaalilla.

Homma tyssäsi heti kun inspiraatio iski....

Share

Tumma rantasauna

Ladataan...
Dobita Valkea unelma

Edellä kerroin teille valkeasta saunakammarista, joka valmistui muutama vuosi sitten.

Seinän toisella puolella on siis sauna. Sauna on perinteinen mökkisauna järven rannalla. Se on tilava ja tumma, ei kuitenkaan savusauna. Se toimii kantovesi periaatteella.

Toki kävi mielessä rakennusvaiheessa, että valkea sauna olisi ihana, niin ihana. Niistähän kun alkoi noihin aikoihin lehtiin kuvia ilmestymään. Mutta jotenkaan en näe sitä hyväksi ratkaisuksi mökille puulämmitteisen kiukaan...

Share

7€:n kirpputorilöytö

Ladataan...
Dobita Valkea unelma

Tälläinen vanha ihanuus löytyi kirpputorilta. Hinta oli vain 7€. Siinäpä ei tarvinnut meikäläisen kauaa miettiä ostopäätöstä. Enkä ole kyllä joutunut harmittelemaan päätöstäni. Tuli siitä vaan niin ihana!

Tällaisia yksilöitä harvoin  tulee vastaan. Tämä pylväs oli hyvä maalauskohde kokeiluilleni maalata suuren suosion saaneella kalkkimaalilla. 

...
Share

Valmistuihan se vanha sohva

Ladataan...
Dobita Valkea unelma

Valmista tuli vihdoinkin. Siitä tuli niiiiin hieno! Olen niin tyytyväinen sohvaan!

Sohvan väritys oli itselleni selvyys, tumma puu ja valkoinen päällinen. Tuo päällisen valinta kuitenkin taas askarrutti. Se mikä siinä askarrutti, oli se, että ajatteleeko joku, että pilaan vanhan sohvan valitsemalla valkoisen keinonahkapäällisen.

...

Share

Omatekemä pitza

Ladataan...

Minulla on niin helppo pitzapohjaohje, siihen ei tule hiivaa. Se on ollut minulla vuosikymmeniä, sieltä asti, kun minulla oli yläasteella kotitaloutta. Se on yhä siinä kotilausvihkossa, sieltä sen aina luen. Vihko on selkeä teinitytön vihko, on sydämiä ja muita juttuja piirrelty täyteen :)

50g sulatettua margariiniä

4 dl vehnäjauhoja

1/2 t-lusikkaa suolaa

1 tl leivinjauhoja

1.5dl maitoa.

Nämä vain sekoitetaan ja kaulitaan pellin kokoiseksi levyksi....

Share

Pages