Elokuvasuositus: Maria Magdaleena

Ladataan...

Kävin sunnuntaina katsomassa tämän Garth Davisin ohjaaman elokuvan. Elokuva oli upeasti toteutettu ja käsikirjoitettu! Maria Magdaleena on erittäin toivottu naisnäkökulma Raamatun kertomuksiin, ja tämän tyyppisiä elokuvia kaipaisin enemmänkin. Minua ovat aina häirinneet kovin mieskeskeiset uskonnontulkinnat (ja elokuvat) ja se, että monet Raamatun naishenkilöt ovat aika aliarvostettuja tai heidän tarinoitaan ei kerrota yhtä tarkasti kuin mieshenkilöiden. Siksikin oli mahtavaa että tässä...

Share

Tyttö, sinä olet tähti! (usko se!)

Ladataan...
Ivory D. Wine Run Babe Run

Säntäilin perjantaina kaupoilla etsimässä alesta ”uskottavaa mekkoa”, matchaavia sukkahousuja ja koruja. Olen tullut valituksia mukaan KSL:n ja vasemmistoliiton yhteistyössä järjestettävään Poliitikkokouluun ja sen ensimmäiset lähipäivät olivat viikonloppuna. Iso ja upea tilaisuus johon mukaan henkilökohtaisesti kutsuttiin 23 potentiaalista tulevaisuuden päättäjää eri puolilta suomea.

 

GREAT! Rinta rottingille ja selkä suoraksi....

Share

Kun on kyse naisen historiasta, on aina kyse seksistä

Ladataan...

Äippä-postausten vastapainoksi välillä työn ja opiskelun näkökulmaa. Otin nimittäin naistenpäivänä illan vapaata äiteilystä ja lähdin ystävän kanssa kuuntelemaan mielenkiintoista teemakeskustelua Tampereen pääkirjastoon Metsoon. 

Homman pointtina oli käydä läpi kirjastonhoitajien valitsemia tutkimuskirjoja, joissa...

Share

Vahvasti nainen ja kiitollinen siitä

Ladataan...
Noora Pulu Pari viivaa

Olen nainen. Siitä ei ole ollut epäilystäkään, koskaan. Sillä on varmasti ollut merkittävä vaikutus siihen, millaista elämäni on ollut, hyvässä ja pahassa. 

Olen vuorotellen koheltanut menemään ja ollut rauhallisen keskittynyt. Olen urheillut verenmaku suussa ja lekotellut sohvalla...

Share

Pikkunaiset

Ladataan...

Talven mittaan käydyistä ”iso poika” -henkisistä keskusteluista huolimatta haluan kuvitella, että olisin samanlainen äiti ja kasvattaisin lapsiani samalla tavalla, vaikka he olisivat poikia. Kasvatusopeista ja unisex-vaatetuskriiseistä ei kuitenkaan tarvitse mennä kovin pitkälle ymmärtääkseen, että naisena, äitinä, minulla on aivan tietynlainen...

Share

Sukupuolisensitiivisen kasvatuksen sudenkuoppia

Ladataan...

Sukupuolisensitiivisyys: Tiedostetaan sukupuoliroolien olemassaolo ja muuttuminen ajassa ja historiassa, ymmärretään kulttuuriin sisäänkirjoitetut sukupuoliin liittyvät stereotypiat ja oletukset. Nämä asiat tiedostetaan ja kyseenalaistetaan....

Share

Vihaisesta feminististä Nordinin Mariaksi?

Ladataan...

Istuimme uutena vuotena naisporukalla ystäväni ruokapöydän ääressä, kun miehet olivat kömpineet omaan kammioonsa katsomaan urheilua ja lapset leikkivät yläkerrassa. (Voiko olla muuten stereotyyppisempää? No anyway, juttu jatkuu)

Juttelimme vaikka mistä aiheista maan ja taivaan välillä, mutta yksi pääteema oli lastenkasvatus. Minä ja...

Share

Mitä jos Kari Aihinen olisikin ollut nainen?

Ladataan...
Juureton Juureton

 

 

Jaksaako kukaan enää kuunnella "kohukokki" Kari Aihisen mielipiteitä vai onko myrsky jo laantunut? 

No meillä ainakin töissä vielä asia jaksoi kiinnostaa ja oli mielenkiintoista huomata, miten erineviä mielipiteitä Karin ns.vähän viimeistelemätön kommentti aiheutti. 

Luin myös Lilyn bloggareiden...

Share

Alastomia miehiä, ihanaa!

Ladataan...
Karoliina Sallinen Kolmistaan

Kirjoitin viime viikolla #metoo -kampanjasta ja siitä, kuinka pelkään, että vaikka kampanjan pääpointti olikin äärimmäisen hyvä, se saattoi pelästyttää inhottavien urpojen (hyvä!) lisäksi myös ne ihan tavalliset ja kiltit miehet.

Sain ennätysmäärän privaatisti tullutta palautetta. Ja...

Share

Pages