Unelmien focaccia

Ladataan...
iristuulevi Böönan sipulit

 

Juon paljon enemmän smoothieita kuin haluaisin myöntää. Tämä kuvassa näkyvä on tehty jämämustikoista ja kaurajugurtista, mutta keskitytään sen sijaan focacciaan, ja siihen että joudun myös myöntämään olevani aivan aloittelija hiivalla kohotettavien leivonnaisten suhteen.

Ja silti — focaccia onnistui täydellisesti. Se oli ihan täydellisen helppoa...

Share

Italia-fiilistelyä focaccian merkeissä

Ladataan...

Eilen kaupungilla tallustellessani keksin, mikä olisikaan oiva herkku viikonlopun rentoutumiseen. Pistin saman tien Susselle viestiä, sillä muistin hänen joskus aikoinaan tehneen hirvittävän hyvää focacciaa. Susse muisteli ohjeen olevan Kinuskikissan kätösistä ja löysinkin pian oikean ohjeen. Yön yli kohottaminen ja valkoviinin käyttö meinasivat tulla idean tielle, mutta Susse kertoi kuivan omenasiiderin käyvän ihan yhtä...

Share

Sadepäivän Chorizo

Ladataan...

Kun ulkona taas vaihteeksi tuuli niin, että tukka lähtee ja tuli vettä, kuin erään rouvashenkilön takalistosta, keho kaipasi jotain lämmikettä. Pelkät villasukat eivät riittäneet lämmikkeeksi, joten päätin pyöräyttää tomaattisen chorizokeiton ja sen kaveriksi focacciaa. 

Kauppaan unohdettu rosmariini jäi harmittamaan, enkä voinut tyytyä tuttuun ja turvalliseen ohjeeseen, vaan piti mennä mukavuusrajojen yli ja keksiä jotain uutta. Ja kyllä kannatti! Feta ja tomaatti toimi focacciassa...

Share

Maanantai Focaccia

Ladataan...
MinEna Kasvukäyrillä

Viikonlopun herkuttelujen jälkeen innostuin eilen kotonakin kokkailemaan, tai siis leipomaan. Kuten jo aikaisemmin olen maininnut pannukakku reseptin yhteydessä, se jos jokin harvinaista herkkua! Ehkä äitiysvapaa alkaa tehdä tehtävänsä ja minustakin on kuoriutumassa kelpo kotiäiti, tai sitten ei.

...

Share

Focaccia

Ladataan...

Suolaa ja hunajaa-blogissa oli viime viikolla niin herkullinen postaus, että innostuin leipomaan muutamaa päivää myöhemmin focacciaa.

Oma focacciani ei kyllä muistuttanut aitoa ja alkuperäistä kuin päällisin puolin, taisin käyttää liian kapeaa uuniastiaa jolloin siitä tuli aika paksua, saatoin myös ihan vähän laiskotella vaivaamisen kanssa, se on...

Share

Brunssi

Ladataan...
jennituulia I love food

Vappu sujui rauhallisissa merkeissä; levätessä, kokatessa ja syödessä!

Ylimmässä kuvassa vappupäivän brunssi- lautasella uusimman Glorian Ruoka&Viini-lehden ohjeella tehtyä "täydellistä" ...

Share

Juhannusyön mansikkafocaccia

Ladataan...
LiisaMaalla Kivistössä

Mansikka-aika alkaa olla parhaimmillaan ja vaikka ne ovatkin tietysti herkullisia sellaisenaan, on aina mukava löytää uusia reseptejä kokeiltavaksi. Kenelle tulisi mieleen laittaa mansikoita focaccian päälle? No Joy the Bakerille tietysti! 


Tämä suolaisen ja makean hämmentävä yhdistelmä päätyi keskiyöllä kukkuvien mökkiläisten suihin. Mitä mainioin yöpala, vaikka juhannustansseista palatessa! 

...
Share