Paistetut verigreippilohkot

Ladataan...
hyvaaruokaa Hyvää ruokaa

Ensin kuvissa nopea vinkki kuinka saada sitrushedelmistä omasta mielestäni kauniita lohkoja. Olin ajatellut puolittaa verigreipin ja laittaa sen sokerin kanssa hetkeksi uuniin, mutta päädyinkin lohkoihin ja paistinpannuun. Paistetut lohkot eivät ole kovinkaan kauniita ruskealla reunuksella, mutta maku on mehukas, makea ja aavistuksen kirpeä. Lohkot kannattaa syödä vielä lämpiminä, jotta...

Share

Porkkanasalaatti dukkah-mausteseoksella

Ladataan...
hyvaaruokaa Hyvää ruokaa

Jatketaan pirteän värikkäällä salaatilla. Tein jokin aika sitten dukkah-mausteseosta ja päätin että haluan ripotella sitä uuniporkkanoiden päälle. Pelkät porkkanat olisivat olleet ehkä hieman tylsiä, joten päätin koota itselleni salaatin. Täyttävyyttä sain kuskusilla, raikkautta appelsiinilla ja...

Share

Dukkah-mausteseos

Ladataan...
hyvaaruokaa Hyvää ruokaa

Dukkah on egyptiläinen mausteseos, jossa on paahdettuja pähkinöitä, siemeniä ja mausteita. Tein tätä mausteseosta juuri ennen joulua ja veimme osan mukanamme sukulaisille. Joulun jälkeen on mukava hypätä taas eri makumaailmoihin ja Dukkah on tähän tarkoitukseen juurikin sopivaa. Dukkah on monikäyttöinen ja erinomainen mausteseos varsinkin kasvisruokiin.

...

Share

Vesimelonihai 1-vuotiaalle

Ladataan...
hyvaaruokaa Hyvää ruokaa

Juhlimme sunnuntaina syntymäpäiviä. Meidän kuopuksemme täytti lauantaina vuoden. Koska hän ei vielä saa sokerisia herkkuja, päätin tehdä lapsille kakun sijasta vesimelonihain. Hai oli täytetty viinirypäleillä ja rohkeat lapset kävivät nappaamassa vuorotellen rypäleitä. Sisältä kaavitun hedelmälihan käytin hedelmäsalaattiin. Tarvitset hain tekoon vain vesimelonin, viinirypäleitä,...

Share

Suklaiset lusikat

Ladataan...
hyvaaruokaa Hyvää ruokaa

Joulu on taas vietetty ja kovaa vauhtia lähestyy seuraava juhla, eli vuoden vaihtuminen. Tässä välissä on vielä hyvin aikaa nauttia pari kuppia kuumaa kaakaota ja virittäytyä sitten siihen uuteen vuoteen ja uusiin lupauksiin. Lupaukset taidan tänäkin vuonna jättää välistä, mutta kyllä se vuoden vaihtuminen aina tuo mukanaan sellaista menneen vuoden muistelemista ja tulevan...

Share

Maidoton riisipuuro ja kaneliset päärynäpalat

Ladataan...
hyvaaruokaa Hyvää ruokaa

Halusin tietää miltä riisipuuro maistuu kauramaitoon tehtynä ja hyvältähän se maistui.

Keittäminen onnistui aivan samalla tavalla kuin lehmänmaitoon tehtäessä. Luin jostain että kauramaidosta on myös helppo tehdä uunipuuroa. Sitä ei tarvitse sekoittaa ollenkaan sen ollessa uunissa. Se ei myöskään kuulemma kuohu samalla tavalla kuin lehmänmaitoon tehty ja siihen ei muodostu...

Share

Maukas kaalilaatikko, klassikko

Ladataan...
hyvaaruokaa Hyvää ruokaa

Laitoin tunnisteisiin uuden kategorian, klassikot. Kokoan klassikoihin niitä arkiruokareseptejä joita jo mummokin on tehnyt. Tai sellaisiksi ne ainakin usein mielletään. Siis ruokia jotka vuodesta toiseen pitävät pintansa. Raaka-aineet ovat usein ohjeissa melkein samat, mutta silti joka kodissa maku on aina hieman eri. Ensimmäisenä klassikoihin pääsi kaalilaatikko. Tällä ohjeella...

Share

Pages