Gluteenittomat, maidottomat ja munattomat vohvelit

Ladataan...
Riia Meikkipää FAB FOOD

Ostimme tyttäremme synttäreitä ajatellen ihan extempore hankintana halvan vohveliraudan. Tarkoituksena oli tehdä paljon vohveleita suolaisilla ja makeilla täytteillä. No, meillä oli niin paljon kaikkea tarjottavaa että vohvelit jäivät tekemättä, mutta rauta jäi odottamaan testausta.

Tänään päätimme herkutella sunnuntai-illan kunniaksi. 3-vuotias söi vohvelit sellaisenaan ilman täytteitä iltapalaksi ja veti lusikalla mustikat jälkiruoaksi. Ihan hyvä iltapala.

...

Share

Mummonkurkut, klassikko

Ladataan...
hyvaaruokaa Hyvää ruokaa

Piti kirjoittaa viime viikonlopun Turku Food & Wine Festivalista, mutta pää ja kädet ovat niin lomatunnelmissa, että pitkän tekstin muodostaminen takkuilee.

Joten sen sijaan päätinkin laittaa ohjeen mummonkurkkuihin. Nämä mummonkurkut on tehty perinteiseen 123-liemeen. Eli liemeen, joka muodostuu 1 osasta etikkaa, 2 osasta sokeria ja 3 osasta vettä.

Nyt on oiva aika...

Share

Jogurttimousse mansikoilla

Ladataan...
hyvaaruokaa Hyvää ruokaa

Olen kirjoittanut tämän jogurttimoussen ohjeen muistivihkooni noin 10 vuotta sitten töissä.

Muutama päivä sitten ostin tuoreita mansikoita pakkaseen ja innostuin pitkästä aikaa tekemään myös tätä jogurttimoussea. Mousse onkin erityisen hyvää juuri mansikoiden kanssa. Tällä kertaa sekoitin mansikoiden joukkoon myös hieman tuoretta minttua. Ja vitsit, että on hyvää.

...

Share

Kesän helpoin ja terveellisin mehujää

Ladataan...
hyvaaruokaa Hyvää ruokaa

Heinäkuun kunniaksi taas yksi mielettömän helppo resepti, tai siis vinkki. Ei tätä meinaan voi edes reseptiksi kutsua, koska tarvitset oikeastaan vain yhden raaka-aineen, nimittäin vesimelonin.

Tämän kesän vesimelonit olemme ostaneet luomuna, jos on ollut tarjolla ja ovat olleet kyllä ihanan makeita.

...

Share

Helppo melonisalaatti

Ladataan...
hyvaaruokaa Hyvää ruokaa

 

Hei täältä Turusta. Lähdimme viime tiistaina reissuun. Suunnitelmissa oli käydä Zoolandiassa, nähdä kaksiviikkoinen kummityttö, viettää aikaa sukulaisten kanssa, nähdä kavereita ja vain olla.

Kaikki suunnitelmat on nyt toteutettu, mutta automme päätti, että vielä ei ole aika lähteä kotiin. Joten täällä ollaan, kunnes saadaan ajopeli kuntoon.

Ruokaakin on...

Share

Haudutettu raparperi

Ladataan...
hyvaaruokaa Hyvää ruokaa

Kävimme sunnuntaina sukulaisilla kylässä. Heidän pihansa on oikea aarreaitta, jossa kasvaa vaikka ja mitä. Siellä marjapensaiden vieressä, kasvihuoneen takana kasvaa esimerkiksi paljon raparpereja. Satoa oli vielä yllättävän paljon jäljellä, vaikka sitä oli kuulemma lahjoitettu jo monelle kävijälle.

Innostuneena minäkin nappasin ison nipun mukaani ja niistä tein sitten eilen...

Share

Välimäen coleslaw

Ladataan...
hyvaaruokaa Hyvää ruokaa

Juhannus alkaa olla taputeltu. Itse pääsin erittäin helpolla juhannuksen ruokailujen osalta. Lähinnä istuin valmiiseen pöytään kun ruoka-aika koitti. Oma panokseni viikonlopun ruokapöytiin oli muutama vihreäsalaatti, hieman pilkkomista ja coleslaw "yöruoalle".

Tämä samainen coleslaw resepti on ollut käytössäni jo muutaman vuoden. Alunperin resepti on jostain Hans Välimäen...

Share

Kermainen parsakeitto

Ladataan...
hyvaaruokaa Hyvää ruokaa

Ostin hetki sitten kotimaista parsaa, ensimmäistä kertaa tänä vuonna ja tein niistä keittoa. Ihanan sileää, pehmeää ja kermaista keittoa, jossa maistui hieman valkosipuli ja raikkautta toi mukavasti sitruunamehu.

Saat parsoista kaikki maut irti keittoa varten, kun keität kuorista ensin liemen. Keitä paloitellut parsat sitten kuorista keitetyssä liemessä. Älä kuitenkaan soseuta...

Share

Valkoinen marenki

Ladataan...
hyvaaruokaa Hyvää ruokaa

Viime aikoina on tullut tehtyä melko paljon marenkeja. Työskentelen tällä hetkellä, joitain päiviä kuukaudessa hoitovapaan ohella, catering yrityksessä. Töissä olen tehnyt muutaman viikon sisällä marenkinappeja koristeiksi kakkuihin, yhteensä parillesadalle hengelle (niiden kakkujen lisäksi) ja torstaina tein pavlovaa varten marenkipohjia 40 hengelle.

Innostuin tekemään...

Share

Pages