Vohvelipäivä

Ladataan...
Riia Meikkipää FAB FOOD

Ilahdutin eilen lapsia dagispäivän jälkeen vohveleilla. Nämä maidottomat, kananmunattomat, gluteenittomat ja sokerittomat herkut maistui mansikoiden ja mustikoiden kera.

5 dl omenamehua ( sokeroimaton, käytin siskoltani saamaa itsepuristettua omppumehua )

...
Share

Etikkakanttarellit

Ladataan...
hyvaaruokaa Hyvää ruokaa

Täytyy myöntää, etten ole ennen tehnyt etikkakanttarelleja kotona. Töissä olen kyllä vuosien saatossa upottanut monia kymmeniä litroja kanttarelleja etikkaliemeen, mutta töissä kanttarellit ovatkin ilmestyneet varastoon/kylmiöön ilman tuntien haahuilua metsässä.

Kotona sitten ne pienet määrät, jotka olemme metsästä löytäneet, ovat aina päätyneet kastikkeisiin, piirakoihin tai...

Share

Paprika-purjopiiras (gluteeniton, vegaaninen)

Ladataan...
iidis Varpain jaloin

Viikonloppuna on ihana leipoa. Eräänä sunnuntaina päädyin leipomaan vegaanisen piiraan, johon täytteeksi päätyi paprikaa ja purjosipulia. Piiras sai inspiraationsa Maku-lehden Pienistä paprikapiiraista, joihin ihastuin esikoisen ollessa vielä vauva. Näitä pikkupiiraita olenkin leiponut aikoinaan paljon erilaisiin tilaisuuksiin, muuttomiehille evääksi ja ihan iltaruoaksikin. Nyt halusin...

Share

Gluteeniton porkkanakakku

Ladataan...
riik 3h+kasvimaa

Tässä se nyt on, mun ensimmäinen gluteeniton kakku (jos pavlovaa ei lasketa). Jihuu! Hyvä tuli, eikä kukaan syöjistä hoksannut, että kakussa oli jotakin kummallista. Ohje on versioitu Talo&Koti -lehden kesäkurpitsakakusta.

Ainekset

3 dl karkeaa porkkanaraastetta
1/2 appelsiinin mehu
3 dl gluteenitonta jauhoseosta (esim. Semper Fin Mix)
1...

Share

100% kaurakeksit

Ladataan...
riik 3h+kasvimaa

Mikä olisikaan onnistuneempi pari iltateelle, kuin kaurakeksi? Kiukutteleva vatsani on ajanut minut gluteenittomalle ruokavaliolle ja olen ollut vähän masentunut varsinkin makeiden leivonnaisten suhteen. Mielikuvissani ne ovat pieniä surkeita känttyjä. Ehkä pitäisi vaan testailla avaralla mielellä, ainakin kaurakekseistä olen saanut kehitettyä oikein hyvä version...

Share

Uuniomenahillo

Ladataan...
hyvaaruokaa Hyvää ruokaa

Hyvää ruokaa- blogi täytti eilen vuoden ja mikä olisikaan ollut parempi tapa viettää iltaa, kuin nauttia hyvästä ruoasta ravintola Olon sisäpihalla Olo Gardenissa, muiden bloggajakollegoiden kanssa. Blogi on siis tuonut mukanaan paljon kivoja ja herkullisia juttuja sekä uusia tuttavuuksia. Kiitos teille lukijoille kaikista vuoden aikana tulleista kommenteista ja tykkäyksistä, ne...

Share

Täydellinen raakapasta

Ladataan...
Riia Meikkipää FAB FOOD

Sain maistaa tätä ihanaa raakapastaa ensimmäisen kerran ystäväni Jannan luona. Sitten tein sitä kerran, toisen kerran alkuruoaksi rapujuhliin ja unohdin koko herkun! Nyt saimme jättimäisen kesäkurpitsan ystävältämme, ja kun aloin miettimään mitä kaikkea siitä voisi valmistaa, muistin tämän reseptin.

Tämän voi siis valmistaa täysin vegaanisena, maidottomana ja gluteenittonana. Jos mielii parmesaania ruokaansa, sitä voi todellakin siihen lisätä, mutta ruoka toimii mainioisti ilmankin....

Share

Gluteenittomat, maidottomat ja munattomat vohvelit

Ladataan...
Riia Meikkipää FAB FOOD

Ostimme tyttäremme synttäreitä ajatellen ihan extempore hankintana halvan vohveliraudan. Tarkoituksena oli tehdä paljon vohveleita suolaisilla ja makeilla täytteillä. No, meillä oli niin paljon kaikkea tarjottavaa että vohvelit jäivät tekemättä, mutta rauta jäi odottamaan testausta.

Tänään päätimme herkutella sunnuntai-illan kunniaksi. 3-vuotias söi vohvelit sellaisenaan ilman täytteitä iltapalaksi ja veti lusikalla mustikat jälkiruoaksi. Ihan hyvä iltapala.

...

Share

Mummonkurkut, klassikko

Ladataan...
hyvaaruokaa Hyvää ruokaa

Piti kirjoittaa viime viikonlopun Turku Food & Wine Festivalista, mutta pää ja kädet ovat niin lomatunnelmissa, että pitkän tekstin muodostaminen takkuilee.

Joten sen sijaan päätinkin laittaa ohjeen mummonkurkkuihin. Nämä mummonkurkut on tehty perinteiseen 123-liemeen. Eli liemeen, joka muodostuu 1 osasta etikkaa, 2 osasta sokeria ja 3 osasta vettä.

Nyt on oiva aika...

Share

Pages