Sanoin heipat pitkäaikaisille ystävilleni ja oloni on parempi, kuin vuosiin

Ladataan...
Juureton Juureton

Elämä on valintoja. Syötkö terveellisesti vai epäterveellisesti? Laitatko säästöt poikimaan sijoituksiin vai käytätkö ne kuun lopussa vaikka itsesi palkitsemiseen? Lähdetkö joogatunnille, koska olet sellaisesta maksanut vai joogaatko kotona, koska se vain tuntuu kaikin puolin paremmalta ratkaisulta?

Olen sitä mieltä, että aina voi valita. Oli kyse sitten ihan mistä vaan....

Share

surusta iloon

Ladataan...

Viikonloppuna tuli vuosi siitä, kun minulla todettiin kohdunulkoinen raskaus. Viikonloppuna olisi ollut maaliskuussa kesken tulleen Pienen laskettu aika. Viikonloppuna ahdistus nousikin välillä niin, että hihat kastuivat kyynelistä.

Viikonloppuna piti tulla myös kuukautiset. Eivät tulleet.

Viikonlopun mustista muistoista aukeni uusi viikko. Ilon viikko. Ilokyyneleiden, hämmennyksen, ihmettelyn ja kiitosten viikko. 

Tänään minä varasin neuvolan ja illalla aloitan jälleen...

Share

Terapian tarpeessa + hyvästelyt

Ladataan...
Millian Tällä hetkellä

Täällä blogissa on ollut todella hiljaista todella pitkään ja siihen on syy: olen voinut hyvin. Kuluneen kuukauden aikana minulla ei ole ollut minkäänlaista tarvetta pyöritellä ja vatvoa asioita, joista blogini sisältö tähän mennessä on pääosin koostunut. Sisälläni ei ole ollut pakottavaa tarvetta purkaa, puhua tai kirjoittaa murhetta näkyväksi.

Kun käynnistelin tätä blogia noin kahdeksan kuukautta sitten, luulin olevani jo ihan kunnossa. Mutta oikeasti minulla oli väkisin puskeva...

Share

Työuupumus osa 4: toipuminen ja mitä tästä kaikesta opin

Ladataan...
Millian Tällä hetkellä

On oikeastaan aika huvittavaa, että työuupumuksen kokeneena minulla ei ole juuri minkäänlaista hajua siitä, miten kyseistä olotilaa oikeasti hoidetaan. Tai mistäs minä tiedän, mitä oikeasti tarkoittaa. Minulla on ollut omat keinoni ja ne ovat toimineet nyt. Eniten jännittää toimivatko ne pitkällä tähtäimellä.

Palataan kesäkuuhun 2016. Olin edellisenä päivänä pyöräillyt tutusta työpaikasta viimeisen kerran kotiin. Minulla oli edessä ensinnäkin koko kesä ja sen jälkeen vielä...

Share

Iloinen kuherruskuukausi

Ladataan...
Millian Tällä hetkellä

Joitakin kuukausia sitten kirjoitin siitä, kuinka iloinen olen siitä, että minua pitkän ajan jälkeen taas naurattaa. Noina aikoina nauraminen ja hyvä olo tuntuivat suorastaan luksusgourmetille elämässä ja osasin toden teolla niitä arvostaa. Samaan tapaan ihan vain se, että hengitän ja olen kaiken päälle vielä kohtuullisen järjissäni ja terve, tuntuivat uskomattoman hienoilta asioilta.

On kuitenkin ihmeellistä, kuinka nopeasti ihminen unohtaa asioita ja aitoja tunnetiloja. En enää...

Share

pienet isot ilot

Ladataan...

Tänään on ollut hyvä päivä. Koska:

- olen ensimmäistä päivää ilman kipulääkkeitä. Lantionseutu alkaa vähitellen rauhoittua. Kohtu lopetti vuotamisen ja supistelut kokonaan. Mahakipu on lähes poissa; aivastus provosoi ja liiallinen nauru. Olen jopa päässyt kyykkyyn ja tyhjentänyt pyykkikoneen polvillaan.

- olen saanut solmittua itse kengät jalkaan ensi kerran sitten viikkoihin ja vielä kahdesti! Iso huraa!

- olen katsonut itseäni peiliin purskahtamatta itkuun. Sanoin...

Share

Itsensä voittamisesta

Ladataan...
It's Mary Urban dreams

"Sano kaikkeen kyllä"

"Joojoo nyt ei lähdetä himmailemaan!" 

"Kumpaa sitä katuu enemmän vanhana, sitä että jättää tekemättä vai teki", sanotaan.

Kuluvalle ajalle on ominaista se, että uusia kokemuksia tulee haluta ja uusiin haasteisiin tulee tarttua. Eletään hetkessä, ollaan läsnä, tehdään, kehitetään itseä. 

Downshiftaus ja hidas elämä...

Share

Syyllisyyssaagan ympyrä sulkeutuu

Ladataan...
Millian Tällä hetkellä

Tottakai vanhemmille ja opettajille on helpottavaa jos lapsi on helppo. Toimii normien mukaan, ei aiheuta hälyä, tottelee. Harva vanhempi tai opettaja kuitenkaan tästäkään huolimatta haluaa, että lapsi olisi mielipiteetön lammas tai hajuton ja mauton tapaus. En usko. Pieni lapsi tai kasvava nuori  kuitenkin imee tietyt viestit ja alkaa nähdä itsensä tietynlaisena. Muodostuu rooli. Ja kun tuo rooli on kerran muodostunut, siitä poikkeaminen voi olla lapselle, mutta myös lähellä...

Share

Naurettava elämä

Ladataan...
Millian Tällä hetkellä

Minusta on edelleen ihmeellistä osata nauraa. Nauru ja ilo oli poissa niin pitkään, että nyt nauraminen tuntuu joka kerta hyvältä. Minua naurattaa monet asiat, arjen koomisuus ja lasten ajatuksenjuoksu etunenässä. Jotenkin minusta on huvittavaa, että lapset haluavat kaikista maailman kappaleista kuunnella juuri M.A Nummisen Kookospähkinän kerta toisensa jälkeen ja pomppia tahdissa koko laulun ajan. (Kappale kestää lähemmäs kolme minuuttia.) Kyllä minut saa nauramaan sekin, kun mies kehaisee...

Share

Pages