Rakasta vielä kun voit

Ladataan...
Ivory D. Wine Run Babe Run

Istuin kahvilassa ja viereiseen pöytään istui vanha mies. Askel jo lyhentynyt, tukka harmaa. Perässään hetken päästä tuli keski-ikäinen nainen, päättelin ikämiehen tyttäreksi. Tytär alkoi komentaa tiukkaan sävyyn isäänsä toiseen pöytään, koska ”sun on parempi istua täällä”. Vanha mies koitti estellä, oli jo asettunut mukavasti keskelle kahvilaa pehmeälle sohvalle. Tytär kuitenkin pysyi kannassaan ja tiukasti käskytti vanhusta sivummalle, puupenkille.

...

Share

Miltä tuntuu viettää 30 vuotta isänpäivää ilman isää

Ladataan...
Juureton Juureton

En tiedä biologisesta isästäni juuri mitään. En tiedä miltä hän näyttää, miten hän puhuu tai onko hän edes elossa. 

Kumma kyllä, teini-ikään asti en osannut häntä edes kaivata. Sitten siinä teini-iän kriiseilyssä ja kaikessa itsenäistymisessä muistan, kun aloin yht'äkkiä ajattelemaan isääni. Isääni jonka olin nähnyt viimeisen kerran about 5-vuotiaaana. Sen jälkeen en ole häntä...

Share

Miksi iskä on ykkönen

Ladataan...

Isäni on huippu. Hän on ihailtavan aktiivinen, rohkea kuin mikä (ei sellaisella nyrkit pystyssä -tavalla vaan esimerkiksi niin, että puhuu pokkana vierasta kieltä ulkomailla, vaikkei ihan osaisikaan), alati kiinnostunut uusista asioista, hyvä puhuja ja hauska seuramies (vaikkei ehkä paras vitsinkertoja, viimeksi vitsiä kertoessaan ei meinannut pystyä naurulta puhumaan), rauhallisin tuntemani kuski ja lempein koskaan kohtaamani mies. 

...

Share

Uusi lintututtavuus pihapiirissä - hemppo

Ladataan...
Tiikerikatti Väriterapiaa

Eilen keittiössä kirpparitavaroita hinnoitellessa alkoi keittiön avonaisen ikkunan takaa kuulua kovaa tsirputusta ihan läheltä. No siitähän oli samantien otettava selvää, mikä lintu se on ja missä, kun kuului jotenkin niin läheltä. Ensin katselin vain ikkunan takaa, raottelin sälekaihtimia ja koetin tunnistaa lintua. Lopulta piti mennä jo parvekkeelle. Tytär lähti kyllästyneenä omaan huoneeseen ja minä ihmettelin eikö sinua kiinnosta. No ei kiinnostanut.

Kun ääni alkoi uudestaan, otin...

Share

Isän roolista

Ladataan...
Aditu MILF journal

Kuulin juttuja yhdestä paikallisesta neuvolasta (itse en siellä asioi joten en voi vahvistaa) ja yhdestä neuvolan tädistä siellä, joka on saanut kritiikkiä siitä että kommentoi asiakkaille koko ajan kuinka "äiti tekee sitä", "äiti tekee tätä", "kun äiti sitten siellä kotona"... Niin, että kun onhan se isäkin yleensä kuvioissa. Tätä siis tapahtuu myös, jos isukki on käynnillä mukana. Aloin sitten pohdiskella, että mikäs se isän rooli oikein on.

...

Share

Mies ja vauva

Ladataan...
Terveisiä Hei Beibi

Hieman ennen Beibin syntymää tarinoin siitä, miten mies on suhtautunut raskausaikaan. Nyt lienee aika kurkata, miten miehen ja Beibin yhteiselo on alkanut ja onko miehestä kuoriutunut sellainen isä kuin kuvittelin.

Kuten aiemmin kerroin, raskauden lopulla mies odotti Beibin syntymää jo tosi kovasti. Pystyin vain aavistelemaan, millainen isä miehestä tulisi. Totuuden nimissä on myönnettävä, että hieman...

Share

Mies ja raskaus

Ladataan...
Terveisiä Hei Beibi

Kuten arvata saattaa, minä ja mieheni olemme suhtautuneet raskauteen hieman eri tavoin, vaikka kummallekin tämä on älyttömän ihana ja iloinen asia. Minulle tämä kaikki on tietysti noin tuhat kertaa konkreettisempaa kuin miehelle, sillä tunnen lapsen liikkeet ja koen kehoni muutokset itse, kun taas mies joutuu seuraamaan kaikkea vähän niin kuin sivusta. On kaiketi aivan normaalia, että miehille raskaus pysyttelee melko etäisenä ja vieraana asiana melko pitkäänkin juuri siksi, että he eivät...

Share

Omistettu isälle

Ladataan...

Viime keväänä piti opetella käyttämään imperfektejä. Sanomaan oli, kun ennen oli voinut sanoa on. Vielä nytkin, kun joku kysyy minulta isästäni, saatan kertoa hänestä preesensissä. Osittain siksi, etten muista vaihtaa aikamuotoa ja osittain siksi, ettei kaikille ole helppoa kertoa siitä, ettei isää enää ole.
 

...

Share

Ikioma vuosipäivä

Ladataan...
Anksa Tuottaja-Anttila

Tänään on minun vuosipäiväni. Ei syntymäpäiväni, jonka vietin jo kuukausi sitten keskellä lähtöä.

28 vuotta olen ollut Annakaisa.

Isänpäivänä 1987 sain oman nimeni. Pitkän nimen, jota isoveli koitti alkuun lyhentää Annaksi tai Kaisaksi. Nimen, joka teinivuosina korvattiin Anskulla, kun sitä häpesi omaa nimeään. Nimen, joka maailmalla helposti lyhentyy Annaksi, Starbucks-nimenä se on kätevämpi.

...

Share

Pages