Maailman paras työmatka - festivaaliraportti Italiasta

Ladataan...
Räyhälä Räyhälä

Palasin juuri työmatkalta, joka oli sanalla sanottuna fantastinen. Vietimme kolme ihanaa päivää ja yötä Riminin alueeseen kuuluvassa Santarcangelo di Romagnassa ja Santarcangelo Festivalin parissa. 
 

 

Kansainvälinen teatterifestivaali tarjoili monenlaista taide-elämystä performansseista...

Share

Mi dispiace, non parlo italiano!

Ladataan...

sunnuntai, 22. helmikuu 2015

Mi dispiace, non parlo italiano!

Terkkuja Italiasta :)!

 

Nyt on viikon talviloma vietetty ja huomenna taas paluu koulunpenkille. Tänään nukuin aamukuudesta iltapäiväkolmeen saakka, koska vika yö vietettiin Torino - Lyon bussissa, ja unet jäi...

Share

5x mitä tehdä Venetsiassa

Ladataan...
Saranda Tyhjä ajatus

Kirjoitin Italian reissumme jälkeen 5x mitä tehdä Gardalla -postauksen. Se keräsi paljon kommentteja ja vinkkejä myös muilta siellä reissaanneilta. Käykää siis ihmeessä lukemassa, jos Garda-järvelle matkustaminen on näköpiirissä.

Entä Venetsia, mitä siellä kannattaa tehdä?...

Share

Asiaa kielten opiskelusta

Ladataan...
Saranda Tyhjä ajatus

Kaupallinen yhteistyö: EF

Kuten monille on blogin kautta selvinnyt, olen kaksikielinen. Kotona meillä on aina puhuttu albaniaa, mutta koulun, kaveripiirin ja harrastusten takia suomenkieli on itselleni vahvempi.

Kielenopiskelu on aina ollut mulle mielekästä ja helppoa, etenkin englannin. Jostain syystä olen kuitenkin kuvitellut, että kielten...

Share

Ljubljana: illuusioita ja vegepaikkoja

Ladataan...
ginty gg and the moon

Saavuimme eilen varttia vaille keskiyön Ljubljanaan. Minikasvimme Pablo tipahti bussin lattialle ja kituuttelee katkenneilla juurilla, ollaan vähän (todella) surullisia tästä käänteestä. Ensimmäistä kertaa viikkoihin ilma tuntui viileältä, mikä oli itseasiassa mukavan virkistävää.

Aamu on lämmin, sisäpihan puiden kukkien...

Share

oh Roma

Ladataan...
ginty gg and the moon

Oli täysikuu, oli aukio täynnä ihmisiä, oli ulkoilmaelokuva. Vatsat täynnä pitsaa ja halpaa viiniä, ihmiset puheliaita ja hymyileviä. Velocità massima - elokuvan päänäyttelijät istuvat jossain tuolla yleisön joukossa; emme nähneet ensimmäistä tuntia elokuvasta, mutta se kertoo rakkaudesta, kuten varmaan ne kaikki tekevät. Ympäröivänä teemana on autot, niiden korjaaminen ja kilpa-ajelu; tyttöön ei voi luottaa ja mies on kelvoton, jos hänellä ei ole kunnianhimoisia...

Share

onni ja kandi

Ladataan...
ginty gg and the moon

Halusin tänään kirjoittaa Marseillesta, kuinka se ei saanut meitä rakastumaan itseensä, tai siitä, kuinka saavuimme Firenzeen ja se tuntuu yhä vain aivan kodilta - haluan asua täällä ainakin hetken elämästäni.

Mutta aamuyöstä sain sähköpostiini ilmoituksen, että kandidaatintutkielmani on arvosteltu - olen niin mielettömän...

Share

5x mitä tehdä Garda-järvellä

Ladataan...
Saranda Tyhjä ajatus

Kuvia, tunnelmaa ja vähän vinkkejä Garda-järvelle. Garda sijaitsee Pohjois-Italiassa ja on maan suurin järvi. Lähikaupunkeja ovat mm. Verona, Milano ja Venetsia.

 

5 asiaa, jota suosittelen Gardalla...

1. Tutustu alueen kaupunkeihin ja kyliin autolla. Auton vuokraaminen ei ole Italiassa kallista ja se on ehdottomasti kätevin tapa...

Share

Kaikkea mitä tekee mieli ei tarvitse saada

Ladataan...
Saranda Tyhjä ajatus

Olin metrossa kun vastapäätäni istuutui nuori poika. Hän oli tilannut Mäkkäristä muutaman juustohampurilaisen ja söi niitä edessäni yksi kerrallaan. Tuoksu oli taivaallinen ja minä, joka en ole syönyt yli vuoteen lihaa, vannoin että menen illalla hakemaan Mäkkäristä pussillisen juustohampurilaisia.

Kun jäin metrossa pois omalla pysäkillä, rupesin nauramaan omille...

Share

Dammi un bacio

Ladataan...
celine journey

Roomalaisen italian opettajani, Signora Bonomin, mukaan uutta kieltä opiskellessa on -...

Share

Pages