Joulunodotusta / Looking forward to Christmas

Ladataan...

Ihan ensiksi: mahtavaa itsenäisyyspäivää ja Suomen satavuotisjuhlaa! Jouluun ja vuoden vaihtumiseen on enää aika vähän aikaa. Tuntuu, että syksy on mennyt toisaalta madellen ja toisaalta tosi nopeasti. Joinakin vuosina en ole osannut erityisesti intoilla joulun saapumisesta, vaikka se hieno juhla onkin. Aina ei vain syystä tai toisesta ole ollut intoa fiilistellä joulua suuremmin. Sen takia ymmärränkin hyvin niitä, joita jouluhössötys vain ahdistaa tai jotka haluaisivat vain skipata koko...

Share

Ihana omenapaistos, vaikka kekrikemuihin

Ladataan...
hyvaaruokaa Hyvää ruokaa

Sain jokin aika sitten sähköpostiini viestin, jossa etsittiin maittavimpia reseptejä syksyn kekrikemuihin. Talonpoikaiskulttuurisäätiö on jo usean vuoden ajan edistänyt kekrin viettoa modernina syys- ja sadonkorjuujuhlana, joka tuo valoa ja piristystä juhlattoman syksyn arkeen. Osallistunkin siis tällä reseptillä Talonpoikaiskulttuurisäätiön reseptikilpailuun.

Mitkä ihmeen...

Share

Helppo punaherukkapiirakka

Ladataan...
hyvaaruokaa Hyvää ruokaa

 

Keräsin muutama päivä sitten pienen määrän punaherukoita. Päätin tehdä niistä eilen helpon piirakan. Pohjan ohje on monta vuotta vanha ja se toimii myös muilla marjoilla, esimerkiksi mustikoilla. Maidottoman piirakan teet vaihtamalla voin margariiniin ja maidon kauramaitoon.

Jos punaherukoita on enemmänkin kannattaa kokeilla myös tätä linkin takaa löytyvää ihanaa;...

Share

Makumuistoja lapsuudesta

Ladataan...
riik 3h+kasvimaa

Mitä ihmettä - vadelmat olivat kypsyneet ihan huomaamatta. On vaikea käsittää, että kesä on jo lopuillaan. Odottelen edelleen sitä alkavaksi.

Käytiin V:n kanssa keräämässä kipollinen vadelmia ja muistin suosikkijälkkärini...

Share

Kesäinen jälkiruoka tuoreilla marjoilla

Ladataan...
hyvaaruokaa Hyvää ruokaa

Tein lopusta viime postauksen jogurttimoussesta hieman toisenlaisenkin jälkiruoan. Tein muutaman söpön annoksen pieniin piirakkavuokiin. Pohjalle laitoin murskattuja Bastogne keksejä. Keksien joukkoon sekoitin vain hieman sulaa voita, joten keksimuru on kosteaa, mutta vielä irtonaista....

Share

Jogurttimousse mansikoilla

Ladataan...
hyvaaruokaa Hyvää ruokaa

Olen kirjoittanut tämän jogurttimoussen ohjeen muistivihkooni noin 10 vuotta sitten töissä.

Muutama päivä sitten ostin tuoreita mansikoita pakkaseen ja innostuin pitkästä aikaa tekemään myös tätä jogurttimoussea. Mousse onkin erityisen hyvää juuri mansikoiden kanssa. Tällä kertaa sekoitin mansikoiden joukkoon myös hieman tuoretta minttua. Ja vitsit, että on hyvää.

...

Share

Kesän helpoin ja terveellisin mehujää

Ladataan...
hyvaaruokaa Hyvää ruokaa

Heinäkuun kunniaksi taas yksi mielettömän helppo resepti, tai siis vinkki. Ei tätä meinaan voi edes reseptiksi kutsua, koska tarvitset oikeastaan vain yhden raaka-aineen, nimittäin vesimelonin.

Tämän kesän vesimelonit olemme ostaneet luomuna, jos on ollut tarjolla ja ovat olleet kyllä ihanan makeita.

...

Share

Haudutettu raparperi

Ladataan...
hyvaaruokaa Hyvää ruokaa

Kävimme sunnuntaina sukulaisilla kylässä. Heidän pihansa on oikea aarreaitta, jossa kasvaa vaikka ja mitä. Siellä marjapensaiden vieressä, kasvihuoneen takana kasvaa esimerkiksi paljon raparpereja. Satoa oli vielä yllättävän paljon jäljellä, vaikka sitä oli kuulemma lahjoitettu jo monelle kävijälle.

Innostuneena minäkin nappasin ison nipun mukaani ja niistä tein sitten eilen...

Share

Pages