Ihana raparperipiirakka

Ladataan...
hyvaaruokaa Hyvää ruokaa

Eilen oli tarkoitus hakea raparperinvarsia pihasta ja keittää hilloa, mutta poika toivoi raparperipiirakkaa, joten sitä tehtiin. Innokas apuri pilkkoi raparperit ja auttoi taikinan teossa.

Yleensä teen raparperipiirakan uunipellille, tuolloin alla oleva ohje täytyy tuplata. Eilen tehtiin kuitenkin hieman pienempi määrä ja kahden kananmunan taikina laitettiin...

Share

Raparperihillo

Ladataan...
hyvaaruokaa Hyvää ruokaa

Muutama viikko sitten vilkuilin isoäidin takapihalle, josko raparperit olisivat jo näkyvissä. Sieltähän pienet alut pilkistivät maasta. Varasin itselleni sen osan sadosta, jota isoäiti ei käytä. Ja sen jälkeen raaskin kotona vihdoin käyttää viimeiset kaksi pussia paloiteltuja raparpereja pakastimesta. No sittenhän viikko sitten väliaikaisen asuntomme pihasta paljastui iloinen yllätys...

Share

Perinteiset kauralastut

Ladataan...
hyvaaruokaa Hyvää ruokaa

Äitienpäivä on huomenna ja monelle se tarkoittaa yhdessäoloa perheen kanssa. Ehkä yhteistä lounasta tai kahvihetkeä, oman perheen kesken, oman äidin tai isoäitien kanssa.

Heittäydyin yksi päivä hieman nostalgiseksi ja mietin mitä sokerisia herkkuja omassa lapsuudessani syötiin. Mieleeni tulivat isoäidin mustikkapiirakka, joka on ihan mielettömän hyvää, toisen isoäidin...

Share

Paistettu tuore ananas

Ladataan...
hyvaaruokaa Hyvää ruokaa

Ostettiin kaupasta tuore ananas ja se oli vielä hieman raaka, joten päätin tehdä siitä jälkiruokaa.

Leikkasin ananaksesta neljä viipaletta, poistin kovan keskustan, pyörittelin viipaleet sokerissa ja paistoin ananasviipaleet voissa. Lisukkeeksi olisin halunnut vaniljajäätelöä, mutta koska jääkaapista löytyi avattu kauravispi ja kaurapohjainen tuorejuusto, sekoitin ne yhteen...

Share

Kevyt ja kuohkea mansikkavaahto

Ladataan...
hyvaaruokaa Hyvää ruokaa

Vappuna minäkin luultavasti pyyhin, monen muun lailla, sokeria pois suupielistäni. Munkkireseptejä tulee nyt oikein urakalla vastaan nettiä selatessa, joten ajattelin jakaa reseptin hieman kevyempään herkkuun.

Tämä mansikkavaahto on kuohkeaa, makeaa ja riittoisaa. Kahdestasadasta grammasta pakaste mansikoita ja kahdesta valkuaisesta tehty vaahto riittää pieninä annoksina jopa...

Share

Mango brulée ja ARVONTA

Ladataan...
hyvaaruokaa Hyvää ruokaa

Yhteistyössä Ruohonjuuri

Netissä on moneen otteeseen, tullut vastaan mango brulée eli poltettu mango, ja eri versioita siitä. Pitihän sitä kokeilla myös itse. Kyseessä ei siis ole kermainen klassikkojälkiruoka, créme brulée. Tämä mangoinen versio kuitenkin ihastuttaa helppoudellaan ja makeudellaan.

Leikatun mangon pintaan levitetään siirappia, sokeria tai...

Share

Pages