Tampereen parasta sushia

Ladataan...
Tommi K Isyyspakkaus

Näyttää käyneen niin, että tyttömme lempiruoka on sushi. Jos vihjailemme ulkona syömisestä, hän jo kiljahtaa: "Mennään sushille!"

Näin kävi myös taannoisella Tampereen-teatterimatkallamme. Tyttönen ilmoitti niin päättäväisesti haluavansa sushia, että minulla ei ollut...

Share

Japanilaisista ruoista haaveillen

Ladataan...
Tommi K Isyyspakkaus

Kyselin viime viikolla Heikki Valkaman Pallokala-kirjan arvonnassa lemppareita japanilaisesta keittiöstä, ja nälkähän niitä vastauksia lukiessa tuli. Kaikkia vastausten joukossa vilahtaneita annoksia en ole maistanut, mutta aika montaa sentään.

Mutta ensin kysytään, että arvaatkos mitä tämä on.

...

Share

Karu izakayan sushia ja muita herkkuja

Ladataan...

Meillä oli lauantai-illaksi varattuna pöytä Turun keskustassa sijaitsevaan japanilaiseen ruokaravintolaan Karu izakayaan. Tuossa ravintolassa ei oltu aiemmin käyty ja myös meidän molempien sushikokemus oli todella heikko. Ja koska meillä ei aiempaa kokemusta ollut, valitsimme Karun valmismenun Menu Karun sekä kylkeen juomamenun. Tämä valinta osoittautui onnistuneeksi, sillä luulen ettei tuota kaikkea olisi tullut maistettua jos sen olisi itse saanut listalta valita. Yllätyin positiivisesti...

Share

Fugua ja shabu shabua

Ladataan...
Tommi K Isyyspakkaus

Kovin turvallisuushakuisena ihmisenä yllätyin itsekin siitä, miten huoletta popsin toissapäivänä illallisen alkupaloiksi fugua. Siis pallokalaa, joka on yksi maailman myrkyllisimmistä kaloista ja väärin käsiteltynä voi halvaannutta ja jopa tappaa. Yhdessä kalassa on riittävästi myrkkyä kaatamaan 30 ihmistä.

...

Share

Tokio - kaikki nämä herkut ja niin vähän aikaa

Ladataan...
Tommi K Isyyspakkaus

Kun kävimme Tokiossa edellisen kerran kymmenen vuotta sitten, teimme klassisen turistivirheen: etsimme ruoaksi lähinnä sushia ja olimme hieman ihmeissämme, kun sushi-paikkoja ei ollutkaan joka kadunkulmassa.

Nyt tiesin, että tietysti minun kannattaa käydä maistelemassa kaikkea muuta, ja otin tavoitteeksi sekä syödä mahdollisimman paljon että sen, etten söisi samaa ruokaa kahdesti. No sushia söin lopulta ensimmäisenä päivänä ja viimeisenä iltana, mutta sentään hieman erilaisissa...

Share

Lohta kolmella tapaa: pastrami, sashimi ja nigiri

Ladataan...
Katy Yksiössä

Ostin viikonlopun viihdykkeeksi puoli kiloa hyvälaatuista lohikalaa. Käytin selkäpuolen pastramin valmistamiseen, päällystin kymmenkunta nigiriä ja loput syötiin semmoisenaan, sashimina. Täydellistä herkkua kiireettömään viikonloppuun!
 

...

Share

Apua akuuteimpaan sushinälkään

Ladataan...
Katy Yksiössä

Jostain syystä himoitsen enimmäkseen sellaisia ruokia, joiden valmistaminen on työlästä, aikaa vievää ja vaatii ainakin jonkinlaista etukäteissuunnittelua. Ihan minä tahansa arki-iltana ei tulisi mieleen alkaa valmistaa esimerkiksi sushia, dumplingseja tai vietnamilaisia rullia.

Tämä nopean tonnikalasushin ohje on julkaistu...

Share