Tuhkimo-ooppera hauskuuttaa taaperoita ja päiväkoti-ikäisiä

Ladataan...
Tommi K Isyyspakkaus

Oopperaa taaperoille? No mikä ettei! Vauvojen taidetuokio marraskuun lopussa oli niin hauska kokemus, että nyt vein taaperon siskonsa kanssa Kansallisoopperan Tuhkimo-minioopperaan, jota esitetään Oopperatalon parvilämpiössä.

...

Share

Traagisen kaunis Madama Butterfly

Ladataan...
Tommi K Isyyspakkaus

Talven oopperarupeaman päätteeksi kävimme katsomassa vielä Giacomo Puccinin Madama Butterflyn Kansallisoopperassa. Japanilaissyntyisen Yoshi Oïdan ohjaaman oopperan ensi-ilta oli viikko sitten, ja näimme sen toisen esityksen keskiviikkona.

...

Share

La Traviata pian 30 vuotta Kansallisoopperassa

Ladataan...
Tommi K Isyyspakkaus

Tutkimusmatkani oopperan maailmassa etenee, ja viime viikolla vuorossa oli Giuseppe Verdin La Traviata Kansallisoopperassa.

Markus Nykänen, Marie Fajtovà

La Traviata on yksi kaikkien aikojen tunnetuimmista oopperoista, ja moni varmasti tunnistaa sen vähintään nimeltä,...

Share

Hulvaton CircOpera Kansallisoopperassa

Ladataan...
Tommi K Isyyspakkaus

Tästä viikonlopusta tulikin varsinainen kulttuuriviikonloppu. Ostin nimittäin Rouvalle hääpäivälahjaksi liput tämän päivän Romeo ja Julia -balettiin Kansallisbaletissa, ja vain hieman myöhemmin sain kutsun Kansallisoopperan CircOperan ensi-tilaan, joka oli eilen.

CircOpera on täysin uudenlainen poikkitaiteellinen esitys, jossa...

Share

Bachia tanssin keinoin

Ladataan...
Liina-Liina Lights & Music

Kuva: Kansallisooppera

Tiedätkö tunteen, kun istut katsomossa, ja jo esityksen ensimmäisillä minuuteille tajuat, että tulet juuri näkemään jotain aivan todella hienoa? Viime aikoina en ole kokenut tuota tunnetta useinkaan - kevään teatterielämyksissä on ollut jotain hieman nähdyn tuntuista ja ikävä "haluaisin tykätä...

Share

Ne kansallisbaletin miestanssijat

Ladataan...
Pau P.S C'est moi!

 

Lihaksikkaita jalkoja, korkeita hyppyjä, huimia syöksyjä, kohoilevia rintakehiä, vahvoja käsiä, kauniita linjoja, kiiltävää hikeä, herkkyyttä ja vahvuutta, eleitä ja elettömyyttä, väkevyyttä ja kauniita, tuntevia kasvoja ja kehoja.

Miehiä.

Ah, ne miestanssijat.

Näitä ja paljon muuta oli eilinen Liikkeen Legendat, neljän eri nykytanssiteoksen ilta Suomen...

Share

Kansallisoopperan kummitus

Ladataan...
Tommi K Isyyspakkaus

Vuosi vaihtui Oopperan kummituksen tunnelmissa, sillä kävimme uuden vuoden aattona katsomassa Kansallisoopperan sovituksen Andrew Lloyd Webberin megamusikaalista.

Liput tähän näytökseen ostin jo viime maaliskuussa, kun kyseinen näytös tuli myyntiin. Muutenhan syksyn näytökset oli myyty loppuun jo vuoden 2014 puolella. Olin jotenkin onnistunut...

Share

Pieni merenneito-baletti: ihastus ja pettymys

Ladataan...
Pau P.S C'est moi!

 

Käytiin katsomassa rakkaan äidin kanssa torstaina Kansallisoopperan uusin ja oma balettiproduktio Pieni Merenneito.

Pienen Merenneidon koreografian on tehnyt Kenneth Greve, musiikin Tuomas Kantelinen, lavasteet takis, valaistus Kalle Ropponen ja puvut Erika Turunen.

Pienestä merenneidosta oli...

Share