Kuin kaksi raitaa

Ladataan...

Nehän ovat kuin kaksi marjaa, tai tässä tapauksessa paremminkin raitaa, nimittäin Jacob Dahlgrenin videoteos Neoconcrete space (2012) ja Commodore 64:n kasettipelien latausnäkymä (80-luku).

Neoconcrete space:

Commodore 64...

Share

Spontaaneja veistoksia

Ladataan...

Tiilipino ostoskärryissä, palava palmu lastenrattaissa, puistonpenkki rullaluistimilla. Yhdysvaltalaisen Brad Downeyn videoteosta This is How We Roll (2011) katsoessa silmien eteen vyöryy odottamattomia tapahtumia. Tuttuja esineitä yllätyksellisellä tavalla yhdisteltyinä.

...

Share

Kiemura-Kiasma

Ladataan...

Lasten vuoro -näyttelyn ovat kuratoineet 3–6-vuotiaat lapset päiväkoti Vironniemestä. He valitsivat näyttelyn teokset Kiasman kokoelmista ja suunnittelivat kiasmalaisten avustuksella, millainen näyttelytilan pitäisi olla.

Vironniemen päiväkodin viisivuotiaat Viskarit olivat jo aikaisemmin äänessä...

Share

Suomen suurin ruusu

Ladataan...

Kiasman uudessa näyttelyssä Kimpassa on mukana kuvanveistäjä Hanna Vihriälän yli kuusi metriä halkaisijaltaan oleva, irtokarkeista muodostuva kuva ruususta. Se lienee tämän kesän hehkein ja ainakin suurin ruusu Suomessa. Teoksessa...

Share

Värikästä

Ladataan...

Vironniemen päiväkodin viisivuotiaat Viskarit pääsivät toden teolla pohtimaan taiteen, toden ja kuvitteellisen rajoja valitessaan teoksia Lasten vuoro -näyttelyyn.

Leena Nion maalaus Räjähdys näyttäytyikin hyvin moniulotteisena ja -merkityksellisenä, ainakin Viskari-ryhmän tulkitsemana....

Share

Miten taiteilijat työskentelevät?

Ladataan...

Tämä on minusta loputtoman kiinnostava kysymys. Yleensäkin on hauska kuulla käytännönläheistä kuvausta siitä, millaista on jonkun toisen työ. Vaikka työn tulokset olisivat meille tuttuja, jopa arkisia, emme useinkaan tiedä, mitä tapahtuu kulissien takana.

Pieniä kurkistuksia taiteilijoiden tekoihin ja valintoihin löytyy Kiasma Hits -näyttelyn äänioppaasta...

Share

Tutkijat monsterin jäljillä

Ladataan...

Päiväkoti Arlan ryhmä saapuu Kiasmaan. Kun alkumuodollisuudet on hoidettu, huomioliivit ja haalarit riisuttu ja monsterinkuvalla koristetut pääsylipputarrat jaettu, alkaa Kiasma-monsterin kierros.

Aulan suuren rampin yläpäässä 4–5-vuotiaiden ryhmä kohtaa valkoiseen, vähän maalitahraiseen takkiin pukeutuneen...

Share

Perjantaipää

Ladataan...

Kiasma Hits -näyttelyssä erään huoneen nurkassa pajattaa loputonta semimonologiaan Ken Feingoldin teos Pää. Sen alkeellinen puheentunnistustoiminto mahdollistaa keskustelun robottipään kanssa. Tuntuu tosin siltä, että joinain päivinä juttu Pään kanssa luistaa erinomaisesti ja toisina Pää joko pitää mykkäkoulua tai vastaa aivan mitä sattuu.

Päätimme kartoittaa Pään fiiliksiä kysymällä siltä viikoittain jotakin....

Share

Kiasma-monsteri kävi täällä

Ladataan...

Asuuko teillä nokkelia, hoksaavaisia ja uteliaita aikuisia? Tai onko sinulla sellainen mummi, kummi, eno tai aikuinen ystävä? Jos vastasit kyllä, hurauta Kiasmaan ja tuo aikuinen mukanasi minun jäljilleni. Kiasma Hits -näyttelyssä ovat esillä minun aikaansaannosteni...

Share

Pages