Kiltteydestä itsekkyyteen on lyhyt matka

Ladataan...

Muutama päivä takaperin kauhoin uima-allasta päästä päähän ja mielessäni pyöri tähän postaukseen jo valmiit sanat. Sitten ilta menikin hupsis vaan ja ne jäivät kirjoittamatta ylös. Aihe ei kuitenkaan jätä minua rauhaan, joten ajattelin hakea sanoja takaisin nyt.

Olen viime aikoina (jopa vuosina) pohtinut paljon kiltteyden ja itsekkyyden rajoja. Voisi sen kai niinkin sanoa, että olen etsinyt hyvää tasapainoa sopivan joustamisen ja itsestäni huolta pitämisen välillä. Olen pohjimmiltani...

ANTEEKSI-ANTEEKSI

Ladataan...
La-ura tuska onni elämä

Hiipien se tuli, se tunne. Olen liian kiltti, jopa tekopyhä. Helvetti. Mutta missä menee raja? Milloin on vain terveen itsekäs ja milloin pitää oikeasti pahoitella omaa käytöstään?

No voisin kai ajatella näin, että suhteissani minulta harvoin pyydetään anteeksi käyttäytymisen vuoksi. Eikä siinä mitään, kaikenlaiselle käytökselle on syy. Minä taas, no pyytelen anteeksi kaikkea. Mutta mutta, pitäisi ehkä muistaa, etten minäkään mikään robotti ole...

Kiltteydestä kipeä vai ihanaa olla ilkeä?

Ladataan...
Ivory D. Wine Run Babe Run

Olen viime vuosina paljon lueskellut ihmisten käyttäytymisestä ja tutkinut sen kautta omaa (ja muidenkin) keskeneräisyyttä ja ihmisyyttä.

Suosittelen esim. tuota otsikossakin viitattua kirjaa ”Kiltteydestä Kipeät” (http://www.adlibris.com/fi/product.aspx?isbn=9522474061). Vallankin jos koet että kaikki aika ja energia menee vain toisten miellyttämiseen. Vääränlaiseen ”auttamiseen”.

...