Keräilyaiheista kirjallisuutta

Ladataan...

Kuinka paljon kirjoja mahtuu keskikokoiseen muovikestokassiin? No tän verran. 

 

Muutama teos jäi kummittelemaan mieleeni ja pitää varmaan nekin jossain vaiheessa lainata. Nyt ne eivät olisi mahtuneet mukaan kirjastosta :D

Minulla on ollut viime aikoina tuuria kirpputorilöydöissäni, mutta olen myös kaksi...

Share

Making a murderer Finland

Ladataan...
Ranja Haavekuvia

Anneli Auer ja Jukka Lahden murha olivat kymmenen vuoden ajan lehtien lööpeissä. Tunnustan, etten ollut kauhean kiinnostunut tapauksesta - se ei kutkuttanut mielikuvitusta samalla tavalla kuin esimerkiksi Bodomjärven tapaus. Noteerasin sen, että juttu vain jatkui ja jatkui. Sekava murhasyytefarssi muuttui vielä hullummaksi, kun Aueria syytettiin vielä eläinrääkkäyksestä ja lasten hyväksikäytöstä. Muistan, miten Radio Rockin juontajat vitsailivat siitä, että mitä sitten, jos Auer onkin...

Share

Kesän kirjat

Ladataan...
iidis Varpain jaloin

Vaikka blogissa on kirja kuussa -tavoitteeni suhteen ollut hiljaista olen kesän aikana saanut muuton ja muun hässäkän keskellä myös luettua yli tavoitteeni. Olen huomannut, että kirjan lukeminen toimii hyvin ylikierroksilla käyvien ajatusten rauhoittamiseen ja kehon pysäyttämiseen. Pidemmittä puheitta: Lukemani kirjat aikaväliltä kesä-elokuu, olkaa hyvät.

...

Share

Olet se, kenen kanssa vietät aikaasi

Ladataan...
Juliaihminen Juliaihminen

Paul Austerin 4321-kirjassa (Tammi 2017) tuli vastaan kohta, jota jäin makustelemaan. (Tuo on muutenkin älyttömän hyvä kirja, se on herättänyt monia ajatuksia, joista aion täälläkin horista lisää!)

"Ferguson oli huomannut itsestään sen erikoisen piirteen, että oli kuin hänestä olisi ollut olemassa useampia versioita, ettei hän ollut vain yksi ihminen vaan...

Share

Urhon huoltomieshaaveet kuvaavat luokkayhteiskuntaa

Ladataan...
Juliaihminen Juliaihminen

Herra Panda on saanut kesällä haastajan. Nykyään Alppuliitto raijaa tämän kirjan mulle vähintään pari kertaa päivässä, ja sitten mieltä kiehtova tarina pitää lukea noin seitsemän kertaa läpi, kunnes minä kyllästyn.

Antti Nikusen Urho on huoltomies -teos (WSOY...

Share

Herra Panda leipoo ja käyttää valtaansa

Ladataan...
Juliaihminen Juliaihminen

Steve Antonyn Herra Panda leipoo (Otava 2016) on noussut lyhyen elinkaarensa aikana kulttimaineeseen. Ensin Herra Pandan leipomuksista luki Alpun ystävä Frida, sitten se esiteltiin Alpulle, jonka oli niin ikään pakko saada tämä teos käsiinsä.

Siitä lähtien, kun kirja tuli taloon, on Herra...

Share

Runo on tapa elää – ja ainoa tapa kuolla

Ladataan...
Räyhälä Räyhälä

Istun kirjakaupassa. On sellainen aurinkoinen kesäpäivä, yli 20 astetta, kevyt tuulenvire, kuten Helsingissä yleensä. Puoliltapäivin on melko hiljaista - aurinko voittaa kirjat.

Kun hiljenee kunnolla, haen kahvin ja istun liikkeen eteen. Aurinko paistaa portaille kirjakorien viereen. 

Heitän aurinkolasit nenälle ja katson ihmisiä.

Sillä niitä on kyllä ihan parasta...

Share

Millaista on olla 1-vuotias?

Ladataan...
Juliaihminen Juliaihminen

Mulla on kausia, jolloin tulee luettua runoja usein. Ne vaativat enemmän aikaa kuin romaanit, sillä mä olen vähän semmoinen hotkijalukija. Saatan välillä kirjoja lukiessa jopa hypätä kappaleita yli, jos juoni etenee liian hitaasti, kuvaukset ovat puuduttavaa kieltä tai teksti jollain lailla liian ennalta arvattavaa.

Runot sen sijaan antavat yllätyksiä ja uusia...

Share

Toukokuun kirja nro 2: Ackté!

Ladataan...
iidis Varpain jaloin

 

Olen ihaillut Aino Acktéta aivan pikkutytöstä asti. Ensin ihastuin Ateneumissa Kansallisgallerian kokoelmiin kuuluvaan Albert Edelfeltin maalaamaan Aino Acktén muotokuvaan. Kuva on suuri ja esittää pitkän ja hoikan Aino Acktén luonnollisessa koossa. Kuvassa Ackté seisoo elävän...

Share

Pages