Kirjasuositus: Big Magic

Ladataan...

 

Eat, Pray, Love oli ihana. Kuka nyt ei tykkäisi naisesta, joka laittaa elämänsä risaiseksi ja lähtee kiertämään maailmaa?

Oikeasti aika moni, Elizabeth Gilbert kirjoittaa uudessa kirjassaan Big Magic: Uskalla elää luovasti (Gummerus, 2016). Koska Eat, Pray, Loven luki 12 miljoonaa ihmistä (minäkin, sinäkin?):

”Tunteiden kirjo vaihteli...

Share

Olemisen sietämätön keskiluokkaisuus

Ladataan...
Räyhälä Räyhälä

Mainitsin jokin aika sitten blogissani epämiellyttävästä taistelutilasta, jossa olen oppinut (tai no, oppinut ja oppinut) elämään. Siihen kuuluu jatkuva epävarmuus kaikesta, jatkuva sopeutumisen paine, väsytystaistelu kyynistymistä vastaan, elämänvalintojen punnitseminen erilaisten tulevaisuusnäkökulmien kautta, nykyisyyden ja tulevaisuuden pakonomainen etäännyttäminen toisistaan, realiteettien kohtaaminen ja...

Share

Parhaat lukemani kirjat

Ladataan...
Saranda Tyhjä ajatus

Mä olen yrittänyt viime aikoina herätellä sisäistä lukutoukkaani eloon. Olen pienestä pitäen lukenut paljon. Rakastan kirjoja, kirjastoja, kirjojen tuoksuja ja ennen kaikkea sitä tunnetta, kun on maanut sängyllä kolme tuntia yhteen tarinaan uppoutuneena. Tai kun haluaa että bussi jumittuu ruuhkaan ettei tarvitsisi pakata kirja laukkuun ja nousta ylös.

Parhaat lukemani kirjat ovat...

Share

Kauneudesta

Ladataan...
Hilmaiida Hilmaiida

Luin kauniin kirjan kauneidesta, se oli kirja joka kosketti syvästi. Se sai minut tuntemaan itseni entistä kauniimmaks niin ulkoisesti, mutta eniten sisäisesti.

”Älykkyytesi ja viisautesi. Se ilmenee niin monin tavoin: Olet kiinnostunut maailmasta, osaat leikitellä...

Share

Kirjasuositus: Ikigai

Ladataan...

 

Luin Héctor Garcían ja Francesc Mirallesin kirjan: Ikigai – Pitkän ja onnellisen elämän salaisuus japanilaisittain (Gummerus, 2017). 

”Japanilaisten mukaan jokaisella on ikigai. Ranskalaiset kutsuisivat sitä nimellä raison d'être. --- Okinawan saarella on keskimäärin eniten satavuotiaita maailmassa, ja...

Share

Yoko Ogawa: Professori ja taloudenhoitaja

Ladataan...

Yoko Ogawa: Professori ja taloudenhoitaja (Tammi, 2016, suom. Antti Valkama)

Japaninkielinen alkuteos ilmestynyt jo 2003.

Professorin ja taloudenhoitajan keskeiset henkilöt ovat entinen matematiikan professori, jonka...

Share

David Foster Wallace: Kummatukkainen tyttö

Ladataan...
Eiksjoo (pikkuseikkoja)

Vaikka olinkin tankannut pohjalle jo yhden David Foster Wallacen novellikokoelman, niin vasta lukiessani viime vuonna julkaistun suomennoksen Kummatukkainen tyttö ymmärsin lopullisesti, miksi Wallacea pidetään yhtenä amerikkalaisen nykykirjallisuuden suurimmista nimistä.

Juhani Lindholmin Siltalalle...

Share

Mhairi McFarlane: Who's That Girl?

Ladataan...

Mhairi McFarlane: Who’s That Girl? (HarperCollins, 2016)

Sanottakoon ensin, että kirjan kansi ei (mun mielestäni) tee oikeutta tälle kirjalle. En tarkoita (pelkästään) kuvaa, vaan sitä, mitä kannessa nimen lisäksi lukee. Englanninkielisen kannen yläosassa nimittäin lukee näin: “She kissed the...

Share

Pages