Johannes Anyuru: He hukkuvat äitiensä kyyneliin

Ladataan...

Turhaan ei tämä kirja voittanut Ruotsissa kaunokirjallisuuden August-palkintoa 2017.

Kirjan kerronta on tosiaankin kaunista, hetkittäin jopa lyyristä, vaikka itse tarina ei kaunis olekaan.  Äitiensä kyyneliin hukkuvia kun ovat ne nuoret ihmiset, jotka lähtevät sotimaan ja kuolemaan maailmalle tai kotimaassaan ismien vuoksi.

Kirjan kertoo kahdesta ajasta, tästä...

Share

Lomalla luettua

Ladataan...

Luin lomalla kolme kirjaa ja kuuntelin kaksi.

Lentokoneessa kuunnellessa on pakko hehkuttaa vastamelukuulokkeiden eduista. Jopa ihan nappikuulokkeiden kanssa se rasittava kohinahuminameteli katoaa jonnekin (??) ja pää ei rasitu puoliakaan siitä mitä normaalisti. Kirjaa tai musiikkia kuunnellessa meluttomuus vielä korostuu. Ihanaa.

Sophie Kinsellan Yllätä minut ei yltänyt himoshoppailijoiden tasolle kielellisesti eikä huumorin suhteenkaan. Tai eihän tämä...

Share

Kuka keksi haarukan, arkiesineiden ihmeellinen historia

Ladataan...

Sain Minerva kustannukselta arvostelukappaleena Tarja Tuulikki Laaksosen Kuka keksi haarukan -kirjan, joka avasi mielenkiintoisen kurkistusreiän arjessa lähes miettimättä käyttämiemme esineiden ja asioiden historiaan.

Kirja jakaantuu kolmeen suurempaan kokonaisuuteen:

1. Huonetila oman aikakautensa peilinä

Ensimmäisessä jaksossa opin mm. sen,...

Share

Sarah Crossan: Yksi

Ladataan...

Olin vähän hämmentynyt kun aloin lukea Crossanin kirjaa, tarina kun etenee proosarunona ja vaatii muutaman sivun keskittymistä, ennenkuin rytmiin (tai rytmittömyyteen) pääsee sisälle. Mutta kun Gracen ja Tippin elämään sujahti mukaan, en hetken päästä kiinnitänyt kerronnan tekstilajiin laisinkaan huomiota. En tiedä onko kirjailijalla lähempää kokemusta siamilaisista kaksosista, mutta...

Share

Karin Erlandsson: Saarretut

Ladataan...

Karin Erlandsson on kuvannut kirjaansa/kirjojaan näin "Haluan kertoa tarinan. Kielen on oltava niin puhdasta, ettei se häiritse kertomusta."
Hän on tehnyt juuri näin.

Saarretut kertoo tarinan jossa alkuun erillisiltä vaikuttavat osaset muodostavatkin kiinteän kokonaisuuden ja jonka ihmiset eivät tunnu yhtään...

Share

9 x luettavaa badass-naisilta

Ladataan...
ReettaM Harharetkiä

Kirjoitin taannoin (siis krhm kaksi vuotta sitten...) siitä, miten naisten kirjoittamia kirjoja luetaan, palkitaan ja julkaistaan vähemmän. Koska on vähän mälsää kritisoida tekemättä itse mitään, päätin tietoisesti alkaa lukea enemmän naisten kirjoittamia kirjoja – ja ennen kaikkea lukea paljon, paljon kirjoja lahjakkailta naisilta ympäri maailman. Lisäksi näiden kirjojen päähenkilöinä on naisia ja tyttöjä....

Share

Pernilla Ericson: Sinua seurataan & Löydän sinut

Ladataan...

 

Pernilla Ericsonin Sinua seurataan esittelee Erla-ryhmän - neljä eri alojen erityisosaajaa, jotka alkavat tutkia raa´an väkivallan uhreiksi joutuneiden naisten tapauksia hieman lain harmaalla vyöhykkeellä seikkaillen.
Erla-ryhmän jäsenet tuovat vähän ärsyttävästikin mieleen amerikkalaiset rikostutkijasarjat - ryhmä koostuu pyörätuolistaan asioita...

Share

Maritta Lintunen: Stella

Ladataan...

Tapani mukaan en nytkään ala avaamaan kirjan juonta kovinkaan syvällisesti, siihen tutustumisen jätän sinulle lukija, jos Stellan päätät nautittavaksesi hankkia.

Harva kirja jättää minua sanattomasi, mutta nyt en tiedä miten kommentoida tätä kirjaa.
Voisin ehkä sanoa vain, että minä pidin kirjasta, paljon?
Luettuani kirjan, jonka minä koin mieltä...

Share

Petina Gappah: Muistojen kirja

Ladataan...

Muistojen kirja hehkui kirjaston hyllyssä niin, että lainasin sen edes lukematta takakannen esittelytekstejä. Ja hyvä niin.

Zimbabwelainen kirjailija, kirjallisuus ja kulttuurikin ovat minulle tuntemattomia ja lukukokemus antoi pienen välähdyksen maan elämästä, missä  nykyisyys kulkee käsi kädessä vanhojen tapojen  ja taikauskon kanssa.

Kirjan päähenkilö, albiinonainen...

Share

Laura Manninen: Kaikki anteeksi

Ladataan...

Kirjaviikko jatkuu.

Kaikki anteeksi sijoittaa heti ensimmäisellä sivullaan päähenkilön makaamaan leipäveitsi kurkullaan pohtimassa miten tässä näin kävi?

Laura on nelikymppinen lapseton nainen, joka kohtaa Mikon, kolmen lapsen eronneen isän, miehen joka on herrasmies, kiltti ja huomaavainen, hauska, säkenöivä, kiinnostunut...Rakkaus astuu...

Share

Pages