Anna äänesi

Ladataan...
Saranda Tyhjä ajatus

Otin tämän kuvan viime joulukuussa Kosovosta. Kuvassa on isoäitini ja pikkuveljeni matkalla sukulaisille. Pikkuveljeni pitää banaaneja käsissään, koska mummi ei koskaan suostu lähtemään kylään viemättä banaaneja.

Isoäitini haki pari vuotta sitten oleskelulupaa Suomesta, mutta hänelle tuli kielteinen päätös viime kesänä. Kirjoitin siitä aikoinaan ...

Share

Kiitos isä ja äiti

Ladataan...
Saranda Tyhjä ajatus

Suomi täyttää tänä vuonna 100 vuotta. Samaan aikaan eilen Kosovo juhli 9-vuotissyntymäpäiviään itsenäistymisensä jälkeen. Vanhempani muuttivat sieltä Suomeen 24 vuotta sitten, vain kuukausia ennen syntymääni.

Saan päivittäin joko kuulla tuttaviltani tai lukea lehdestä rasistisista kohtaamisista. Milloin kellekin sanotaan että palaa omaan kotimaahasi, milloin jotakuta ei palkata...

Share

Matkavinkit Kosovoon

Ladataan...
Saranda Tyhjä ajatus

Kosovo on toinen kotimaani, mutta paikka, jonka yhä useammat ovat löytäneet viime vuosina. Mulla on ollut kunnia näyttää useammalle ystävälleni kotiseutuja, mutta oon saanut myös muilta tuttavilta ja tuntemattomilta sähköpostia ja kommentteja siitä, että he ovat käyneet Kosovossa tai suunnittelevat matkaa sinne. Vitsi se jotenkin lämmittää aina sydäntä.

Alla omat vinkkini...

Share

Tällaisia me kosovolaiset ollaan, osa 2

Ladataan...
Saranda Tyhjä ajatus

Puolitoista vuotta sitten kirjoitin yhden blogini suosituimmista postauksista, Tällaisia me kosovolaiset ollaan. Kerroin mm. siitä, kuinka Kosovossa isolla perheellä (tai siis suvulla) on tapana asua saman katon alla, kosovolaisten lapsiystävällisyydestä sekä heidän tarpeestaan jankuttaa vieraat jäämään vielä sillonkin, kun on emäntänä ihan kuitti.

Jos vielä muutama sana meistä...

Share

Yllätyksellisempi arki

Ladataan...
Saranda Tyhjä ajatus

"Tahtoisin että mulla ois aina mahdollisuus mennä keskipäivän kahvikävelylle ulos ja että jos joku ystävä haluaa nähdä ex tempore, pystyisin järkkään sille aikaa seuraavan 48 tunnin aikana. Mua ainakin itseäni ahdistaa aikuisuudessa just se, et spontaanit jutut ja stressitön hengaus jää liian usein kiireen jalkoihin."

Näin sanoi ihana Lily-kolleegani Saara (...

Share

Maanantaimantra #11: mikä elämässä oikeasti merkitsee

Ladataan...
Saranda Tyhjä ajatus

Kivaa uutta viikkoa, ihanat. Tänä maanantaina en keksinyt varsinaista aforismia tai muuta vastaavaa mantraksi. Yksi "mantra" kuitenkin jonka yritän pitää mielessä kun asiat ärsyttävät tai eivät mene omien suunnitelmieni mukaan on se että onko tällä loppujen lopuksi niin väliä? Mikä itselleni oikeasti merkitsee?

Nämä kuvat ovat Mitrovican (Kosovossa) asunnomme...

Share

Karussa kauneutta

Ladataan...
Saranda Tyhjä ajatus

Mitenköhän tämän pistäisi sanoiksi.

Kuuntelen James Bluntia ja mietin jokaista elämän suurta kysymystä mutta en stressaa yhdestäkään. Kaikki tuntuu kirkkaalta ja kevyeltä.

Havahduin vähän aikaa sitten johonkin isoon mitä en juurikaan osaa kuvailla. Mutta yritän.

Sitä että totuus ja kauneus ei ole täydellisesti asetetussa avokadoleivässä, palkkapussissa, terävissä kuvissa, aikatauluissa tai etelän lämmössä.

...

Share

Mukavuusalueella

Ladataan...
Saranda Tyhjä ajatus

Terkkuja Kosovosta, Mitrovicasta. Täällä on kaikki hyvin. Kaksi hyvin nukuttua yötä, rakastavaa seuraa ja maksimaalista rentoutumista. Huomaan että olen hivuttautunut mukavuusalueelle, jota yritän kotona yleensä välttää. Täällä tuntuu hyvältä toistaiseksi vain olla ja tarkkailla.

Kerroinkin...

Share

Uudella talvitakilla tarkenee & muita kuulumisia

Ladataan...
Saranda Tyhjä ajatus

En ole vilauttanutkaan täällä aikaisemmin uutta talvitakkiani. En ole vuosiin omistanut oikeasti lämmintä ja laadukasta talvitakkia, ja pitkän pähkäilyn jälkeen päädyin ostamaan tämän tummansinisen Didriksonin parkatakin. Se on lämmin ja kaikin puolin rakastettava. Vähän hävettää miksen ole satsannut tällaiseen jo aikaisemmin...

Muita kuulumisia:...

Share

Pages