Tällaisia me kosovolaiset ollaan, osa 2

Ladataan...
Saranda Tyhjä ajatus

Puolitoista vuotta sitten kirjoitin yhden blogini suosituimmista postauksista, Tällaisia me kosovolaiset ollaan. Kerroin mm. siitä, kuinka Kosovossa isolla perheellä (tai siis suvulla) on tapana asua saman katon alla, kosovolaisten lapsiystävällisyydestä sekä heidän tarpeestaan jankuttaa vieraat jäämään vielä sillonkin, kun on emäntänä ihan kuitti.

Jos vielä muutama sana meistä...

Share

Yllätyksellisempi arki

Ladataan...
Saranda Tyhjä ajatus

"Tahtoisin että mulla ois aina mahdollisuus mennä keskipäivän kahvikävelylle ulos ja että jos joku ystävä haluaa nähdä ex tempore, pystyisin järkkään sille aikaa seuraavan 48 tunnin aikana. Mua ainakin itseäni ahdistaa aikuisuudessa just se, et spontaanit jutut ja stressitön hengaus jää liian usein kiireen jalkoihin."

Näin sanoi ihana Lily-kolleegani Saara (...

Share

Maanantaimantra #11: mikä elämässä oikeasti merkitsee

Ladataan...
Saranda Tyhjä ajatus

Kivaa uutta viikkoa, ihanat. Tänä maanantaina en keksinyt varsinaista aforismia tai muuta vastaavaa mantraksi. Yksi "mantra" kuitenkin jonka yritän pitää mielessä kun asiat ärsyttävät tai eivät mene omien suunnitelmieni mukaan on se että onko tällä loppujen lopuksi niin väliä? Mikä itselleni oikeasti merkitsee?

Nämä kuvat ovat Mitrovican (Kosovossa) asunnomme...

Share

Karussa kauneutta

Ladataan...
Saranda Tyhjä ajatus

Mitenköhän tämän pistäisi sanoiksi.

Kuuntelen James Bluntia ja mietin jokaista elämän suurta kysymystä mutta en stressaa yhdestäkään. Kaikki tuntuu kirkkaalta ja kevyeltä.

Havahduin vähän aikaa sitten johonkin isoon mitä en juurikaan osaa kuvailla. Mutta yritän.

Sitä että totuus ja kauneus ei ole täydellisesti asetetussa avokadoleivässä, palkkapussissa, terävissä kuvissa, aikatauluissa tai etelän lämmössä.

...

Share

Mukavuusalueella

Ladataan...
Saranda Tyhjä ajatus

Terkkuja Kosovosta, Mitrovicasta. Täällä on kaikki hyvin. Kaksi hyvin nukuttua yötä, rakastavaa seuraa ja maksimaalista rentoutumista. Huomaan että olen hivuttautunut mukavuusalueelle, jota yritän kotona yleensä välttää. Täällä tuntuu hyvältä toistaiseksi vain olla ja tarkkailla.

Kerroinkin...

Share

Uudella talvitakilla tarkenee & muita kuulumisia

Ladataan...
Saranda Tyhjä ajatus

En ole vilauttanutkaan täällä aikaisemmin uutta talvitakkiani. En ole vuosiin omistanut oikeasti lämmintä ja laadukasta talvitakkia, ja pitkän pähkäilyn jälkeen päädyin ostamaan tämän tummansinisen Didriksonin parkatakin. Se on lämmin ja kaikin puolin rakastettava. Vähän hävettää miksen ole satsannut tällaiseen jo aikaisemmin...

Muita kuulumisia:...

Share

Kysyttyä: Kosovosta

Ladataan...
Saranda Tyhjä ajatus

Voisitko koskaan muuttaa (takaisin) Kosovoon? Millä tavalla Kosovo eroaa Suomesta ja mitkä on molempien paikkojen hyvät ja huonot puolet? Tuleva aviomieheni on sieltä kotoisin joten tällaiset on aina tosi kivoja.

Kiva kysymys. <3 Olen syntynyt Suomessa, ja vaikka olen pisimmillään viettänyt yli vuoden Kosovossa kerrallaan (ja...

Share

Maanantaimotivaatio: Majlinda Kelmendi

Ladataan...
Saranda Tyhjä ajatus

Uskomatonta, etten ole hehkuttanut täällä vielä kosovolaista ylpeyttä, Rion olympilaisissa judossa kultamitalin voittanutta 25-vuotiasta Majlinda Kelmendiä. Rion olympialaiset ovat ensimmäiset, johon Kosovo on osallistunut ja Kelmendi on ensimmäinen Kosovoa edustanut olympiamitalisti.

Kelmendille tarjottiin lukuisia miljoonasopimuksia edustamaan olympialaisissa muita maita, mutta hän torui niistä jokaikisen. Olen monesti puhjennut liikutuksista kyyneliin...

Share

Tänään olen vihainen Suomelle

Ladataan...
Saranda Tyhjä ajatus

Suomi on yksi mun kahdesta kotimaasta. Olen syntynyt täällä, kasvanut täällä, käynyt päiväkodit korkeakouluun asti täällä, työllistynyt täällä ja saanut tukea elämäni eri osa-alueisiin täällä. Aina ilmaisesta terveydenhuollosta opiskelijan asumislisiin asti. Olen saanut ulkomaalaistaustaiseksi uskomattoman ihanaa ja ennakkoluulotonta kohtelua. Olen saanut muista suomalaisista sydänystäviä.

Tänään olen kuitenkin Suomelle vihainen. Ensimmäistä kertaa koen aitoa katkeruutta ja...

Share

Pages