Mukulan suusta: vähän vaikea lukea

Ladataan...
MARI L Rakkautta & Mamarkiaa

Frida on todella tarkka nukahtamisensa aikaikkunasta, ja sen ylityttyä unta voi joutua odottamaan kolmattakin tuntia. Mitä yliväsyneempi lapsi, sitä enemmän meillä menee nukahtamiseen aikaa. Nyt olemme onneksi päässeet harjoitteluissa jo niin pitkälle, että sinnikäs mukula malttaa etsiä unta itsekseen. Lauantaina hän löysi avukseen sängyn vierelle jääneet kirjat. Naureskelimme Allun kanssa olohuoneessa, kun pimeästä makuuhuoneesta kuului täsmällisiä kirjan lauseita.

...
Share

Mitä monikulttuurisissa häissämme on huomioitava?

Ladataan...
Saranda Tyhjä ajatus

Hei ja ihanaa uutta viikkoa, muruset. Meidän häät lähestyvät kovaa vauhtia, ja tänään ajattelin avautua siitä, miten monikulttuuriset taustamme tulevat vaikuttamaan niihin.

Häistämme tulee kaikin puolin meidän näköiset ja lopulta aika "länsimaalaiset". Kieli tulee kuitenkin monimutkaistamaan asioita: sulhaseni äidinkieli on turkki, minun äidinkieleni on albania ja...

Share

Dioria ja teetä työmatkaajan illassa

Ladataan...
MARI L Rakkautta & Mamarkiaa

Tällä viikolla olen ollut taas parin yön työmatkalla Latviassa. Työpäivän jälkeen pieni museovierailu Diorin ihastuttavassa maailmassa ja Skype-puhelu kotiin museon kahvilassa teen ja kakkupalan kanssa. Oli muuten ensimmäinen gluteeniton kakku, jonka olen Baltian työmatkoilla löytänyt normaalista kahvilasta. Riika yllättää.

 

...

Share

Tammikuun kirjavinkit

Ladataan...

En tiedä lukeeko kukaan kirjoja tammikuussa, kun jouluhan on perinteisesti sitä lukemisen kulta-aikaa ja tammikuussa kaikki vain polttavat kaloreita kuntosalilla, mutta siitäkin huolimatta tai juuri siksi ajattelin jakaa pari kirjavinkkiä. Ja hei, näitä ei tarvitse edes lukea, kun nämä voi kuunnella äänikirjoinakin! Niin tein itsekin ja bussimatkat sujuivatkin varsin rattoisasti.

Martina Haag: Olin niin varma meistä (2017):

...

Share

Käyttäydytkö epäkunnioittavasti ulkomailla?

Ladataan...
pieta Ruista Ranteessa

Kun matkustaa yksin, on paljon aikaa miettiä. Olen ajatellut paljon sitä, kuinka se, että minulla on varaa matkustaa kaukaisiin kohteisiin on aivan uskomaton ylellisyys, jota suurin osa maailman ihmisistä ei koskaan pääse kokemaan. Olen ihan älyttömän etuoikeutettu, että pääsen tutkimaan erilaisia kulttuureja ja näkemään upeita uusia paikkoja.

Mutta mielestäni me usein...

Share

Kauniita vaatteita (taas), komeita miehiä ja 1920-luvun Espanja

Ladataan...

Okei, puolustaudun nyt sillä, että mennyt vuosi on ollut ehkä hieman väsyttävä. Ei mitenkään huonolla tavalla kylläkään. Pikemminkin niin, että nyt, kun se, mitä piti tänä vuonna saada aikaan, on tehty, olen nostanut kädet ylös ja siirtynyt sohvalle. (Olen kyllä sohvan lisäksi kiinnostunut kaikenlaisesta hauskasta, viinistä, brunsseista...

Share

Joululeffoista parhaimmat

Ladataan...
Nettanen Destination: Happiness

Joulu on nyt mielessä jatkuvasti. Se on jo niin nurkan takana, viikon päästä on jo aatonaatto! Mihin nämä päivät katoavat, ja miksi sellainen todellinen joulufiilis antaa vielä odottaa itseään? Joulutunnelmaan voi koittaa virittyä vaikkapa joululeffojen avulla. Jouluelokuvien kausi alkaa tietysti jo kauan ennen joulua, mutta hyvin niitä ehtii katsella myös joulun välipäivinäkin, kun makoilee pyjamassa viltin alla ja syö lahjaksi saatuja suklaita. Siksi päätinkin nyt listat ylös parhaimmat...

Share

Selitin lapselleni joulun tarkoittavan vapaapäiviä

Ladataan...
MARI L Rakkautta & Mamarkiaa

Jos joulua ei pysty selittämään 2-vuotiaalle uskonnollisin perustein, eikä toisaalta halua kertoa joulupukista ja lahjoistakaan, niin miten sen sitten kuvailisi?

"Joulukalenterin avulla lasketaan päiviä jouluun, jolloin on vapaata. Vähän kuin pitkä viikonloppu."

Tosi tarina, vaikka ehkä maailman huonoin selitys onkin. En keksinyt mitään muutakaan tajutessani, ettei lapseni todennäköisesti ole koskaan kuullutkaan...

Share

Pages