Millaista on olla 1-vuotias?

Ladataan...
Juliaihminen Juliaihminen

Mulla on kausia, jolloin tulee luettua runoja usein. Ne vaativat enemmän aikaa kuin romaanit, sillä mä olen vähän semmoinen hotkijalukija. Saatan välillä kirjoja lukiessa jopa hypätä kappaleita yli, jos juoni etenee liian hitaasti, kuvaukset ovat puuduttavaa kieltä tai teksti jollain lailla liian ennalta arvattavaa.

Runot sen sijaan antavat yllätyksiä ja uusia...

Share

Kirja-arvio: Ammuu! Äänekkäät eläimet

Ladataan...
Juliaihminen Juliaihminen

Mauri Kunnaksen Ammuu! Äänekkäät eläimet (Otava 2014) on sanalla sanoen mestariteos. 

Se on psykologinen trilleri siitä, miten käy, kun jotakuta rakastaa liikaa. Ammuu! Äänekkäät eläimet kuvaa sitä luhistumista, joka väistämättä käy jokaiselle, jonka nappuloita painellaan liikaa, liian intensiivisesti, liiallisella voimalla ja hyökyaallon lailla ylittävällä rakkaudella....

Share

Onhan bloggaaminen nyt täysin sairasta

Ladataan...
Juliaihminen Juliaihminen

Yksi mun älykkäimmistä ja hauskimmista ystävistäni ei harrasta juurikaan somehommia. Vaikka se on harvinaisen perillä maailman tapahtumista, se ei ole edes Facebookissa. Vuosia sitten se tapaili yhtä mimmiä muutaman kerran. Kun ystäväni näytti mulle sen mimmin kuvan, mä tunnistin sen bloggaajaksi. Kaivoin koneelta esiin naisen blogin, ja siellä oli sellaista tyypillistä bloggaajakamaa...

Share

Kirja-arvio: Missä Puppe piileksii?

Ladataan...
Juliaihminen Juliaihminen

Viime kirjallisuusarvioni hieno vastaanotto rohakisi minua jatkamaan näiden analyysien parissa. Voi olla, että otan liian kunnianhimoiset tavoitteet heti toisessa kritiikissäni, nimittäin tällä kertaa otan käsittelyyn raskaan sarjan kirjallisuutta.

Tuntuu...

Share

Mutta minähän olen hyvis!

Ladataan...
Juliaihminen Juliaihminen

Sain tuossa yksi päivä ärsyttävän kommentin Facebookissa.

Olin perustanut ryhmän, jonka kautta kivat ja kulttuurista kiinnostuneet vanhemmat voivat tavata toisiaan satunnaisten kahvittelujen ja taidenäyttelyissä käymisten muodossa. Olin antanut ryhmälle nimeksi Kulttuurimamat.

Mainostin ryhmää Facebook-sivullani, ja siihen yksi mun tuttuni kommentoi:

”Saako olla...

Share

Vauvan musiikkikasvatus: Perinteet kunniaan!

Ladataan...
Maria S. The Baby Show

Minulla on tapana lallatella pojalle paljon kaikkea mahdollista, ja olen kirjoittanut aikaisemmin täällä blogissa vauvan ensimmäisten kuukausien hassuista ja oudoista itse keksimistäni lauluista ja laulunpätkistä. Nyt vuorossa ovat muiden laulut, jotka ovat päässeet suustani hiukan vääntyneinä versioina, mutta poika ei onneksi tiedä paremmasta väliä!

Keksittyjen...

Share

Mitä opin feminismistä Women of the World -festivaaleilla?

Ladataan...
Juliaihminen Juliaihminen

Mätsäsin huulipunanin festivaali-ilmeeseen, tietenkin.

Voi, että mulla oli upea viikonloppu Women of the World -festivaaleilla. Olen vieläkin ihan tiloissa. 

Välillä tuntuu vähän raskaalta yrittää pitää arjessaan feminismin jylhää lippua korkealla. Joutuu koko...

Share

Kirja-arvio: Katso minua, Sami

Ladataan...
Juliaihminen Juliaihminen

Isyyspakkauksen Tommi kysyi, että luetaanko teillä. No totta maar meillä luetaan. Laadukasta korkeakirjallisuutta. Uudestaan ja uudestaan.

Vanhana kirjallisuuden ystävänä ajattelin aloittaa syväluotaavat kirja-arviot täällä blogissa. Koen, että mulla on paljon annettavaa kirjallisuuskritiikin parissa. Ja...

Share

Pages