Murhakävely Etelä-Helsingissä

Ladataan...
Juliaihminen Juliaihminen

Jännä juttu. Tämä on ensimmäinen kerta kun mietin, kannattaako tällaisen postauksen julkaiseminen, vai liikunko nyt liian makaabereilla vesillä. Onko tämä moraalitonta?

Osallistuin viime maanantaina Murhakävelyyn, jonka reitti kulki Punavuoressa, Eirassa ja Ullanlinnassa. Sen veti tietokirjailija ja paikallishistorijoitsija Pauli Jokinen, joka kertoi eri paikoissa...

Share

Aallonmurtaja on onnistunut suomalainen nordic noir

Ladataan...
Juliaihminen Juliaihminen

Kaupallinen yhteistyö: C More

Mun ja Tikin mahdollisesti suurin yhteinen intohimo on elokuvat. Tutustuttiin toisiimme Turun yliopiston mediatutkimuksen opiskelijoina, joten on luonnollista, että meillä on tapana horista loputtomiin leffoista (erityisesti Bondeista).

...

Share

Game of Thrones ja kohdun valta

Ladataan...
Juliaihminen Juliaihminen

Okei. Tämä postaus käsittelee vain ja ainoastaan Game of Thronesia, joten jos et ole GoTtilainen, ei kannata jatkaa. Ja toki myös feminismiä, koska mitä olisi kulttuurikritiikki ilman feminismiä? Eihän siinä olisi mitään järkeä! 

Muistakaa myös, että olen House of Spoilersin sukua, ja nyt kun olen katsonut seitsemännen kauden viimeisen...

Share

Millaista on olla 1-vuotias?

Ladataan...
Juliaihminen Juliaihminen

Mulla on kausia, jolloin tulee luettua runoja usein. Ne vaativat enemmän aikaa kuin romaanit, sillä mä olen vähän semmoinen hotkijalukija. Saatan välillä kirjoja lukiessa jopa hypätä kappaleita yli, jos juoni etenee liian hitaasti, kuvaukset ovat puuduttavaa kieltä tai teksti jollain lailla liian ennalta arvattavaa.

Runot sen sijaan antavat yllätyksiä ja uusia...

Share

Kirja-arvio: Ammuu! Äänekkäät eläimet

Ladataan...
Juliaihminen Juliaihminen

Mauri Kunnaksen Ammuu! Äänekkäät eläimet (Otava 2014) on sanalla sanoen mestariteos. 

Se on psykologinen trilleri siitä, miten käy, kun jotakuta rakastaa liikaa. Ammuu! Äänekkäät eläimet kuvaa sitä luhistumista, joka väistämättä käy jokaiselle, jonka nappuloita painellaan liikaa, liian intensiivisesti, liiallisella voimalla ja hyökyaallon lailla ylittävällä rakkaudella....

Share

Onhan bloggaaminen nyt täysin sairasta

Ladataan...
Juliaihminen Juliaihminen

Yksi mun älykkäimmistä ja hauskimmista ystävistäni ei harrasta juurikaan somehommia. Vaikka se on harvinaisen perillä maailman tapahtumista, se ei ole edes Facebookissa. Vuosia sitten se tapaili yhtä mimmiä muutaman kerran. Kun ystäväni näytti mulle sen mimmin kuvan, mä tunnistin sen bloggaajaksi. Kaivoin koneelta esiin naisen blogin, ja siellä oli sellaista tyypillistä bloggaajakamaa...

Share

Kirja-arvio: Missä Puppe piileksii?

Ladataan...
Juliaihminen Juliaihminen

Viime kirjallisuusarvioni hieno vastaanotto rohakisi minua jatkamaan näiden analyysien parissa. Voi olla, että otan liian kunnianhimoiset tavoitteet heti toisessa kritiikissäni, nimittäin tällä kertaa otan käsittelyyn raskaan sarjan kirjallisuutta.

Tuntuu...

Share

Mutta minähän olen hyvis!

Ladataan...
Juliaihminen Juliaihminen

Sain tuossa yksi päivä ärsyttävän kommentin Facebookissa.

Olin perustanut ryhmän, jonka kautta kivat ja kulttuurista kiinnostuneet vanhemmat voivat tavata toisiaan satunnaisten kahvittelujen ja taidenäyttelyissä käymisten muodossa. Olin antanut ryhmälle nimeksi Kulttuurimamat.

Mainostin ryhmää Facebook-sivullani, ja siihen yksi mun tuttuni kommentoi:

”Saako olla...

Share

Vauvan musiikkikasvatus: Perinteet kunniaan!

Ladataan...
Maria Hakkala The Baby Show

Minulla on tapana lallatella pojalle paljon kaikkea mahdollista, ja olen kirjoittanut aikaisemmin täällä blogissa vauvan ensimmäisten kuukausien hassuista ja oudoista itse keksimistäni lauluista ja laulunpätkistä. Nyt vuorossa ovat muiden laulut, jotka ovat päässeet suustani hiukan vääntyneinä versioina, mutta poika ei onneksi tiedä paremmasta väliä!

Keksittyjen...

Share

Pages