Pikku sabotööri

Ladataan...
Juliaihminen Juliaihminen

Veikkaan, että vain 1-vuotiaan lapsen kanssa tiivistä yhteiseloa viettävä ihminen pääsee kokemaan "sen tunteen", kun avaa lempparihuulirasvapurkkinsa, ja sen sisälle on tungettu kahden euron kolikko.

Ja myös "sen tunteen", kun avaa sitten toiseksi parhaan huulirasvapurkkinsa, ja sen pinta on täynnä noin 1-vuotiaan ihmisen sormen meneviä kraatereita.

Lapseni sabotoi...

Share

Ihastumisen kausi on taas täällä

Ladataan...
Juliaihminen Juliaihminen

Olen huomannut vanhemmuuteni olevan sellaista, että välillä tulee sellaisia syviä ihastumisen kausia omaa lasta kohtaan. Koko ajanhan sitä rakastaa, mutta esimerkiksi nyt viimeisen kuukauden aikana on taas tullut ihan sellainen pakahtuminen, että miten tuo voikin olla noin mielettömän ihana. Ihastus omaa lasta kohtaa tuntuu ihan sellaisena fyysiesnä...

Share

Piparkakut ja lapsoset

Ladataan...
Juliaihminen Juliaihminen

Yksi ehdottomista jouluun liittyvistä lempijutuistani lapsuudessa on ollut se, kun me neljä sisarusta olemme päässeet leipomaan monen monta pellillistä piparkakkuja äidin kanssa. Joululaulut raikaavat, tunnelma on ihana, kaneli tuoksuu ja äiti muistaa moneen kertaan kertoa, miten "ihanaa on, kun te autatte näiden pipareiden leipomisessa, yksin tämä olisi tosi...

Share

Lapseni, tunteideni tulkki

Ladataan...
Juliaihminen Juliaihminen

Saanko esitellä: Alpun ensimmäinen päiväkodista kotiin tuoma taideteos. Mielestäni kyseessä on mestariteos.

Ilmaisuvoima on intensiivistä, kontrasti on vahva, muotokieli on rohkea, jopa hyökkäävä. 

...

Share

Kulpu ja muut nerokkaat uudet sanat

Ladataan...
Juliaihminen Juliaihminen

Yksi hauska juttu vanhemmuudessa on se, että kun lapsi opettelee puhumaan, myös oma sanavarasto laajenee. Tai sanotaanko ainakin muttuu.

Raisan tytöllä Fridalla on hauska tapa muuttaa joskus y-kirjaimet u-kirjaimiksi. Niinpä se saattaa innoissaan huudella: "Kulpuun!" Mä olen alkanut kutsua kylpyä kulpuksi, koska koko vedellä läträämisen konsepti muuttuu heti...

Share

Valitsen nauraa

Ladataan...
Juliaihminen Juliaihminen

On tässä ehkä paistanut tekstin läpi, että aikamoista sekoilua on tämä vuoden ja yhdeksän kuukauden ukkelin kanssa operoiminen. Tällä hetkellä elämässä joutuu oikeastaan valitsemaan noin kymmenen kertaa päivässä, että pitäiskö nyt alkaa itkeä vai nauraa. 

Tässä viime päivien pikku episodeja.

...

Share

Pikkuli, kaikkien vanhempien sankari

Ladataan...
Juliaihminen Juliaihminen

Minä rakastan Pikkulia. Hän on tuonut mun elämääni niin paljon onnea ja autuutta. Spesifisti hän on tuonut onnea, autuutta ja hiljaisuutta näihin elämääni näissä hetkissä:

- Eilisaamu, kun jostain herran syystä teki mieli vähäsen nukkua Blog Awardsien jälkeen

- Lauantai-ilta ja minä olen lähtenyt inasen verran liian myöhään ystävän illanistujaisista, ratikkamatka väsyneen...

Share

Sattuu on käyttökelpoinen sana

Ladataan...
Juliaihminen Juliaihminen

Jo elokuussa fiilistelin sitä, miten puolitoistavuotias on alkanut sanoa asioita. Nyt samainen vuoden ja kahdeksan kuukauden ikäinen ukkeli kertoo vielä enemmän. Tällä viikolla sanavarastoon ilmaantui aivan järjettömän kätevä sana: Sattuu

Se, että lapsi osaa kertoa, jos sitä...

Share

Jos 1,5-vuotiaan kanssa voisi neuvotella

Ladataan...
Juliaihminen Juliaihminen

Tiki haaveili eilen iltapalalla siitä, että Alppu osaisi puhua ja hänen kanssaan voisi neuvotella asioista. Miten helppoa kaikki stten olisikaan, asioita voisi ennakoida! Keskustelut menisivät suurinpiirtein näin.

 

Aamupalalla

- Alppu, olisiko ok, jos söisit tämän puuron?

- Tuota tuota, olen ajatellut ensin puhallella puurolautaselle...

Share

Pages