Lehtikaaliminestrone rosmariinilla

Ladataan...

Tästä Glorian Ruoka & Viinin vuoden toisessa numerossa olleesta lehtikaaliminestronesta on tullut yksi suosikkikeitoistani. Minestrone oli mielessäni ihan liian kauan sitä peruskoulun versiota, jossa spagetinpätkät olivat löllöjä ja juurekset pakastepussista. Tähän versioon ei tule spagettia ollenkaan, vaan täyttävyys syntyy kikherneistä. Maku on juuri sopiva yhdistelmä tomaatin ja...

Savuporomousseleipäset, flank steak bataattipyreellä ja mustikka-kookosjäätelöä

Ladataan...
Siljuska Siljan Reseptivihko

Pääruokana flank steak, bataattipyree ja raikas salaatti

 

Eiliseen illanviettoon olin ajatellut valmistaa jotain liharuokaa. Seisoskelimme avomieheni kanssa vartti tunnin verran kaupan lihatiskillä pohtien, mitä pitäisi ostaa. Täysin ex tempore tempaisimme mukaamme pari kappaletta flank steakia, joka ilmeisesti on siis naudan kuvetta. Sitten ei...

Hirvenlihakäristys, selleripyree ja paahdetut ruusukaalit

Ladataan...
Siljuska Siljan Reseptivihko

 

Tämän päivän lounasruoka näytti tältä: lautasella siis hirvenlihakäristystä, selleripyreetä ja puolukkasurvosta. Lisukkeeksi tein vielä paahdettuja ruusukaaleja, joita onkin tullut viime aikoina syötyä paljon juuri edellä mainitulla tavalla. Niin hyviä! Paahtaminen tuo tosi kivasti ruusukaalin maun esiin. Ja valmistustapa on todella helppo!

(Pahoittelut, että oheisissa...

Salvia-makkarapasta

Ladataan...

Kasvimaalähetyksen inspiroimat reseptit jatkuvat. Tätä pastaa syötyäni jouduin kysymään itseltäni, miksi en ole koskaan ennen käyttänyt ruuanlaitossa salviaa? Siis miksi? Sehän on ihan taivaallista!! Ensin tein kuvissa näkyvää pastaa perinteisellä spagetilla, seuraavana päivänä kesäkurpitsasta sorvatulla.

Hehkutan aika monia ruokia, mutta etenkin...

Kylmän sään chorizokeitto

Ladataan...

 

Viikonloppu näyttää tuoneen jo kerran alkaneen, mutta vappuna räntäsateeseen hukkuneen kevään takaisin. Viikon alussa tilanne näytti vielä melko toivottomalta. Seurattuani maanantaina työpöytäni edessä olevasta ikkunasta taivaan ensin tummenevan ja sitten satavan räntänä Punavuoren kattojen ylle, tiesin tasan tarkkaan minkälaista ruokaa halusin illalla syödä - jotain...

Vappusafkaa

Ladataan...
Siljuska Siljan Reseptivihko

Kukkakaali-fenkolitaboulleh vuohenjuustolla höystettynä sekä makkarat: pikkumakkara "Salarakas" sekä pidempi "Maaherranmakkara".

 

Vappuaaton ruokapöytään tekaisin erityisen hyvältä vaikuttaneen kukkakaali-fenkolitaboullehin, jonka ohjeen olin aiemmin bongannut...

Rustiikkista Ranskaa - lihapiiras ranskalaisittain

Ladataan...
Tiiachi Deliciousness

Päivinä, jolloin on niin kylmä, että paksuinkaan talvitakki ei lämmitä ja kotisohvallakin on kääriydyttävä paksuimpiin viltteihin, haluan karata kauas pois kotoani Helsingistä: mielikuvistusmatkalle Ranskaan, pieneen mökkiin, joka on valaistu kynttilöin ja takassa palaa lämmittävä tuli. Tälle matkalle minut siivittää herkullinen ranskalainen lihapiiras: rapean lehtitaikinan sisältä paljastuva täyteläinen, lämmin lihakastike lämmittää kylmimmänkin päivän ja hivelee samalla...

Pages