Aloite avohakkuiden kieltämisestä

Ladataan...

Viisi luonnonsuojelujärjestöä on yhdessä tehnyt aloitteen avohakkuiden kieltämisestä valtion omistamissa metsissä. Jos aloitteen allekirjoittaa vähintään 50 000 ihmistä, eduskunta käsittelee sen. Nimiä on jo 18 000 viikon jälkeen!

Avohakkuu tarkoittaa, että metsäalueelta kaadetaan kaikki tai lähes kaikki puut kerralla. Avohakkuita yritetään kieltää, koska ne ovat johtaneet ennen tavallisten lintujen uhanalaistumiseen, kasvillisuuden yksipuolistumiseen ja koska niillä on kielteisiä...

Perhoskeidas saapui puutarhaamme

Ladataan...

Kevät ja kesä ovat siitä ihan parasta aikaa, että ne tuovat mukanaan myös puutarhakauden. Kuten olenkin jo aiemmin kirjoitellut, ei meidän kesämökkimme sijaitse millään metsäisellä tontilla havupuiden reunustamana, vaan isolla puutarhamaisella tontilla, joka on muokkautunut nykymuotoonsa sen sadan vuoden aikana, jolloin tontilla on ollut asutusta. Puutarhassamme kasvaa paljon perennoja, hedelmäpuita, marjapensaita ja kukkia. 

Puutarhanhoito on kokonaisvaltainen kokemus ja siinä...

Äitienpäivä-patikointi Maaningan Patalahdessa

Ladataan...
Niskavilla Niskavilla

Kävimme äitienpäivänä kiertämässä Maaningalla sijaitsevan Patalahden luonnonsuojelualueen rengasreitin. Kierros on noin 5 km pitkä ja sen varrelta löytyy kolme lintutornia sekä yksi laavu, siitä lisää myöhemmin. Lisäksi toinen laavu on ilmeisesti rakenteilla.

Tiet reitillä on erittäin hyvät ja helppokulkuiset, melkein menisi lastenrattaillakin, ja opasteet sitäkin paremmat. Reitti on selkeä...

Pikkuruinen metsäretki Julkulassa

Ladataan...
Niskavilla Niskavilla

Suuntasimme sunnuntaina kevään ensimmäiselle metsäretkelle Kuopion Julkulaan. Ihan Niuvan sairaalan vieressä, venesatamaa vastapäätä menee kiva lyhyt luontopolku. Polku kulkee sekä rantakallioilla kuin myös metsässä.  Tarkoituksenamma oli syödä lounasta ja keitellä päiväkahvit. Meille sattui aivan mielettömän hieno keli. Aurinko paistoi ja vain pieniä untuvapilviä seikkaili taivaalla.

...

Orinoron rotko

Ladataan...
Niskavilla Niskavilla

Palataan taas vähän viime kesään koska tulevan kesän retket ovat vasta suunnitteluasteella. Käymme paljon lähialueen luontopolkuja kulkemassa ja viime kesänä kävimme katsastamassa mm. Leppävirran Mustinmäellä sijaitsevan Orinoron rotkon.

...

Ekobloggarin tunnustuksia

Ladataan...

Kirjoittelen tänne kaikenlaisista pienistä arkisista ekoteoista. Siinä tulee joskus vähän tekopyhä olo. Kirjoitan nimittäin vain niistä asioista, joita teen hyvin. Tai joita teen joskus hyvin. Ja sepä kai se on blogin olemus tavallisesti. Ei muotibloggarikaan ota kuvia siitä päivästä, jonka vietti vanhassa tahraisessa t-paidassa seinää maalaten. Tai ei yleensä ota, mutta ehkä se tekisi hyvää.

On muutamia yhden ihmisen mittakaavassa isoja asioita, joissa epäonnistun jatkuvasti....

Luonnon ja rauhan jäljillä

Ladataan...
It's Mary Urban dreams

Olimme pienellä metsäretkellä Keski-Suomessa pääsiäislomalla miehen, miehen veljen ja avopuolison kanssa. Oikeastaan avopuoliso hiihteli ympäri järveä ilman latua, ja me tulimme autolla eräälle järven rannalla sijaitsevalle kivelle kahville :D 

Olihan siinä toki käveltävää autolta metsän poikki järven rannalle. Jättäydyin taaemmas ja pysähtelin. Kuuntelin lintuja ja luonnon...

Ulkoilua ja herkuttelua

Ladataan...
TaijaO Hissun kissun

Viikonloppu meni oikein mukavasti.

Emme ole käyneet vuoteen Hesburgerilla ja päätin viedä tyttären sinne pitkästä aikaa, käväisimme sitä ennen kuitenkin pienellä metsäretkellä ettei ilta mene ihan pelkäksi herkutteluksi ja olihan meillä ihan mukavaa siellä metsässäkin. Ja meni siinä samalla sitten koiran ulkoilutuskin kun päätimme tehdä ihan pienen lenkin.

...

Pages