Muutama sana pakolaisista

Ladataan...
Juureton Juureton

Vapaaehtoistyön kautta pääsen aina silloin tällöin tapaamaan maahamuuttajia ,"pakolaisia". Tällaiset kohtaamiset saavat aina väistämättä ajatukseni pyörimään oikeudenmukaisuuden ja etuoikeutetun asemamme ympärillä. Miten sen arjessa liian usein unohtaakin, että miten pirun etuoikeutettuja me suomalaiset ja muut länkkärit olemmekaan. 

En koe asiasta syyllisyyttä eikä tarkoitus...

"Miten nää pärjäät noitten mamujen kanssa?"

Ladataan...
Lauratau Lapsenkengissä

Kaupan kassalla työskentelevä ystäväni kirjoitti Facebookissaan:

"Tuossako nuo mummut päivät pelaa konetta?" Perään halveksuva tuhahdus. "Ostaako ne mummut kaljaaki?" Silmien pyörittelyä. "Paina saatana sitä numeroa!" Mummu ei heti hoksannut, että tupakkaa saa automaatista. "Mää koitin kääntyä niin, ettei nuo ainakaa sylje mun päälle.." Mummu oli juuri kävellyt rouvan ohi. "Miten nää pärjäät noitten mummujen kanssa?" Kiitos kysymästä, aivan hyvin.

Eikö...

Byrokratiaviidakossa taistelua Suomessa

Ladataan...

Kuinka helppo ulkomaalaisen on saada töitä Suomesta. Millainen prosessi oli mieheni tulo Suomeen. Millä perusteella hän sai oleskeluluvan? Oon saanut sähköpostiini jonkin verran kyselyitä, joten paikallaan olisi pieni tiivistelmä aiheesta perheemme kokemusten perusteella.

Vaihe 1. Oleskelulupa

Oleskelulupaa haettiin jo Mekskossa. Käytiin Mexico Cityssä Suomen suurlähetystössä jättämässä paperit ja pulitettiin n. 600 euroa tästä lystistä. Sain pari palaa Fazerin...

Lähestyvä mies

Ladataan...

Odotinpa bussia muutaman minuutin pysäkillä. Heti saapuessani pysäkille eräs maahanmuuttajamies kiinnitti huomiota minuun. Hän meinasi nousta bussiin, joka tuli melkein heti saavuttuani, mutta päättikin jäädä odottamaan seuraavaa. Bussin lähdettyä hän oli tulossa juttelemaan minulle, mutta oma bussini saapui. Luulin jo päässeeni miehestä eroon, kun hän päättääkin nousta samaan bussiin. Hän istuu käytävän toiselle puolelle ja tuijottaa lähes koko matkan. Keskityn kaivamaan puhelimen esiin...