Perunakakut lohella

Ladataan...
hyvaaruokaa Hyvää ruokaa

Näitä perunakakkuja lohella/ peruna-lohipihvejä meillä on syöty lounaaksi eilen ja tänään. En oikein tiedä miksikä näitä tarkkaan ottaen kutsuisi, mutta hyviä ovat joka tapauksessa.

Keitetyt perunat muusiksi. Sekaan keitettyä parsakaalia pilkottuna, kananmunaa, kuutioitua lohta, tilliä ja mausteita. Massa sekaisin ja paistamaan. Voilla paistaessa saa aikaan kauniin ja maukkaan...

Share

Härkis tortillat, helppoa kasvisruokaa arkeen tai viikonloppuun

Ladataan...
hyvaaruokaa Hyvää ruokaa

Ahvenanmaalta on nyt kotiuduttu ja raporttia matkasta tulossa varmasti blogiin hieman myöhemmin. Tähän väliin laitan vaan nopean ja helpon vinkin arkeen tai vaikka tulevalle viikonlopulle. Tortillat ja härkis. Härkistä löytyy nykyään maustamattoman lisäksi maustettuna, joten tämän helpommaksi ei ruoanlaitto voi paljoa mennä. Maustetuissa makuina ovat texmex ja bbq.

Härkis on...

Share

Puuro makeilla mangokuutioilla

Ladataan...
hyvaaruokaa Hyvää ruokaa

Instagram seuraajani tietävätkin jo, että meillä syödään puuroa. Paljon puuroa. Haemme luomu kaurahiutaleita lähimyllyltä ja viimeksi ostin myllyltä kahdeksan kiloa hiutaleita, vaikka kotona oli jäljellä vielä kaksi kiloa. Tässä siis yksi syy siihen, että täällä blogin puolella ei montaa aamupalavinkkiä ole näkynyt.

Nyt kun mangot ovat vielä sesongissa kannattaa niistä nauttia...

Share

Luonnonvärein värjätyt kananmunat

Ladataan...
hyvaaruokaa Hyvää ruokaa

Luonnonväreillä värjätyt kananmunat ovat monelle varmasti tuttu juttu. Mutta kun eriväriset syötävät kananmunat vielä tarjoilee pääsiäispöydässä suoraan linnunpesästä, on ainakin pöytäseureen pienempien vieraiden ihmetys suuri.

Ulkoa haetut heinät saivat päälleen...

Share

Parsaa ja uppomuna

Ladataan...
hyvaaruokaa Hyvää ruokaa

Kolmas parsa resepti kahden viikon sisään. Tykkään parsasta ja onneksi se paras parsan sesonki, eli kotimaiset parsat, ovat vasta tuloillaan. Tämä on meidän keittiössämme kyllä vasta toinen nippu parsoja. Ensimmäisen nipun käytin lohisalaattiin ja...

Share

Mango brulée ja ARVONTA

Ladataan...
hyvaaruokaa Hyvää ruokaa

Yhteistyössä Ruohonjuuri

Netissä on moneen otteeseen, tullut vastaan mango brulée eli poltettu mango, ja eri versioita siitä. Pitihän sitä kokeilla myös itse. Kyseessä ei siis ole kermainen klassikkojälkiruoka, créme brulée. Tämä mangoinen versio kuitenkin ihastuttaa helppoudellaan ja makeudellaan.

Leikatun mangon pintaan levitetään siirappia, sokeria tai...

Share

Passion"pavlovat"

Ladataan...
hyvaaruokaa Hyvää ruokaa

Olen jo noin kuukauden ajan, vilkaissut aina kaupassa käydessäni, josko passionhedelmien hinta olisi tullut hieman alaspäin. Ja nyt, vihdoin tänään hinta oli pudonnut sieltä päälle kymmenestä eurosta melkein seitsemään euroon kilo. Passionhedelmät ovat siis vihdoin sesongissa. Toivotaan, että hinta tulee vielä alaspäin, jotta niitä raaskii ostaa paljon. Passionhedelmän hieman kirpeän...

Share

Hummus, niin hyvää ja niin helppoa

Ladataan...
Riia Meikkipää FAB FOOD

Ihana hummus sopii leivänpäälle, lisukkeeksi, salaatin kanssa tai vaikka ihan sellaisenaan. Uuniperunan kaveriksi täydellistä.

 

1 tetra Gogreen kikherneitä
2 rkl tahinia tai maun mukaan
2 valkosipulin kynttä
Valkopippuria
Suolaa
Oliiviöljyä
Paprikajauhetta
...

Share

Marinoidut parsat

Ladataan...
hyvaaruokaa Hyvää ruokaa

Kaksi sesongissa olevaa raaka-ainetta kohtaavat, nimittäin parsa ja sitruuna. Tein keitetyille parsoille kastikkeen oliiviöljystä, jonka maustoin sitruunalla, valkosipulilla, suolalla ja mustapippurilla. Keitän parsoja yleensä korkeintaan kaksi minuuttia, välillä jopa minuutti riittää. Parsaan saa jäädä kunnon puruvastus. Parsoja kannattaa siis hieman tarkkailla keittämisen aikana ja...

Share

Kevään ensimmäiset parsat herkullisessa lohisalaatissa

Ladataan...
hyvaaruokaa Hyvää ruokaa

Ostin eilen tämän vuoden ensimmäiset parsat. Kevät on siis virallisesti täällä. Parsat eivät olleet tietenkään kotimaisia, mutta olivat niin houkuttelevasti esillä kaupassa, että yhden nipun nostin koriini. Parsat päätyivät perunoiden kanssa uuniin ja sieltä lohisalaattiin. Ensimmäinen ajatukseni oli tehdä kirkas sitruunainen kastike salaatille, mutta koska kotona oli vielä...

Share

Pages