Makea kaura-omenapaistos

Ladataan...
hyvaaruokaa Hyvää ruokaa

Kannoin ystävieni luota melko monta kiloa omenoita kotiin ja tein niistä omenasosetta, uuniomenahilloa ja yhden tällaisen kuvissa näkyvän perinteisen kaurapaistoksen. 

Tämän kaura-omenapaistoksen juttu on tuo kostea kauramuru, jota laitetaan omenapalojen alle ja päälle...

Share

Uuniomenahillo

Ladataan...
hyvaaruokaa Hyvää ruokaa

Hyvää ruokaa- blogi täytti eilen vuoden ja mikä olisikaan ollut parempi tapa viettää iltaa, kuin nauttia hyvästä ruoasta ravintola Olon sisäpihalla Olo Gardenissa, muiden bloggajakollegoiden kanssa. Blogi on siis tuonut mukanaan paljon kivoja ja herkullisia juttuja sekä uusia tuttavuuksia. Kiitos teille lukijoille kaikista vuoden aikana tulleista kommenteista ja tykkäyksistä, ne...

Share

Helppo punaherukkapiirakka

Ladataan...
hyvaaruokaa Hyvää ruokaa

 

Keräsin muutama päivä sitten pienen määrän punaherukoita. Päätin tehdä niistä eilen helpon piirakan. Pohjan ohje on monta vuotta vanha ja se toimii myös muilla marjoilla, esimerkiksi mustikoilla. Maidottoman piirakan teet vaihtamalla voin margariiniin ja maidon kauramaitoon.

Jos punaherukoita on enemmänkin kannattaa kokeilla myös tätä linkin takaa löytyvää ihanaa;...

Share

Täydellinen raakapasta

Ladataan...
Riia Meikkipää FAB FOOD

Sain maistaa tätä ihanaa raakapastaa ensimmäisen kerran ystäväni Jannan luona. Sitten tein sitä kerran, toisen kerran alkuruoaksi rapujuhliin ja unohdin koko herkun! Nyt saimme jättimäisen kesäkurpitsan ystävältämme, ja kun aloin miettimään mitä kaikkea siitä voisi valmistaa, muistin tämän reseptin.

Tämän voi siis valmistaa täysin vegaanisena, maidottomana ja gluteenittonana. Jos mielii parmesaania ruokaansa, sitä voi todellakin siihen lisätä, mutta ruoka toimii mainioisti ilmankin....

Share

Mustikkamuffinssit (maidoton, ilman valkoista sokeria)

Ladataan...
hyvaaruokaa Hyvää ruokaa

Viimeisen kuukauden aikana on tullut vietettyä erityisen paljon aikaa metsässä. Meillä koko perhe viihtyy metsässä, varsinkin lapset. Monesti pakkaamme mukaan jotain pientä syötävää ja viivymme retkellä tunteja.

Metsä on paikka joka rauhoittaa. Tällä hetkellä metsä...

Share

Maidoton mustikkapiirakka, herkullinen epäonnistuminen

Ladataan...
hyvaaruokaa Hyvää ruokaa

Kokeilevassa keittiössä käy välillä niin, että visio ja lopputulos eivät kohtaa. Mutta jos lopputulos on maullisesti kuitenkin herkullinen, ei epäonnistuminenkaan haittaa. Olin haaveillut muropohjaisesta kermaviilitäytteisestä mustikkapiirakasta jo hetken, mutta koska en halunnut syödä koko piirakkaa yksin, oli sen oltava maidoton. Kävi kuitenkin niin, että kakkulapiolla leikattavan...

Share

Gluteenittomat, maidottomat ja munattomat vohvelit

Ladataan...
Riia Meikkipää FAB FOOD

Ostimme tyttäremme synttäreitä ajatellen ihan extempore hankintana halvan vohveliraudan. Tarkoituksena oli tehdä paljon vohveleita suolaisilla ja makeilla täytteillä. No, meillä oli niin paljon kaikkea tarjottavaa että vohvelit jäivät tekemättä, mutta rauta jäi odottamaan testausta.

Tänään päätimme herkutella sunnuntai-illan kunniaksi. 3-vuotias söi vohvelit sellaisenaan ilman täytteitä iltapalaksi ja veti lusikalla mustikat jälkiruoaksi. Ihan hyvä iltapala.

...

Share

Mummonkurkut, klassikko

Ladataan...
hyvaaruokaa Hyvää ruokaa

Piti kirjoittaa viime viikonlopun Turku Food & Wine Festivalista, mutta pää ja kädet ovat niin lomatunnelmissa, että pitkän tekstin muodostaminen takkuilee.

Joten sen sijaan päätinkin laittaa ohjeen mummonkurkkuihin. Nämä mummonkurkut on tehty perinteiseen 123-liemeen. Eli liemeen, joka muodostuu 1 osasta etikkaa, 2 osasta sokeria ja 3 osasta vettä.

Nyt on oiva aika...

Share

Kesän helpoin ja terveellisin mehujää

Ladataan...
hyvaaruokaa Hyvää ruokaa

Heinäkuun kunniaksi taas yksi mielettömän helppo resepti, tai siis vinkki. Ei tätä meinaan voi edes reseptiksi kutsua, koska tarvitset oikeastaan vain yhden raaka-aineen, nimittäin vesimelonin.

Tämän kesän vesimelonit olemme ostaneet luomuna, jos on ollut tarjolla ja ovat olleet kyllä ihanan makeita.

...

Share

Helppo melonisalaatti

Ladataan...
hyvaaruokaa Hyvää ruokaa

 

Hei täältä Turusta. Lähdimme viime tiistaina reissuun. Suunnitelmissa oli käydä Zoolandiassa, nähdä kaksiviikkoinen kummityttö, viettää aikaa sukulaisten kanssa, nähdä kavereita ja vain olla.

Kaikki suunnitelmat on nyt toteutettu, mutta automme päätti, että vielä ei ole aika lähteä kotiin. Joten täällä ollaan, kunnes saadaan ajopeli kuntoon.

Ruokaakin on...

Share

Pages