Kookosletut mansikoilla

Ladataan...
hyvaaruokaa Hyvää ruokaa

Olen lettujen ystävä. Muistan kun joskus lapsuudessani isoäitini paistoi mökillä muurinpohjalettuja. Letuissa käytetty maito oli yleensä haettu suoraan läheiseltä tilalta ämpärillä ja muistan sen, että haettaessa maito oli vielä lämmintä. Lettutaikinan tekemisestä en muista mitään, mutta paistamisen muistan. Iso muurinpohjapannu lämmitettiin ulkona käryävän kuumaksi ja paistaessa ei...

Share

Vegaaniset pullat

Ladataan...
hyvaaruokaa Hyvää ruokaa

Kokeilevasta keittiöstä hei. Kun kotona kaikki perheenjäsenet eivät pysty käyttämään lehmänmaitoa ja halusin leipoa ilman valkoista sokeria aiheutti pullien tekeminen pientä aivojumppaa. Mutta ihan mukavaa sellaista.

Maidon jättäminen pullista pois oli helppo juttu. Nehän voi tehdä vaikka veteen, kookosmaitoon tai muuhun kasvipohjaiseen maitoon esimerkiksi kauramaitoon, jota...

Share

Kaksi helppoa härkis reseptiä

Ladataan...
hyvaaruokaa Hyvää ruokaa

Toinen pakkauksemme härkistä. Ensimmäisestähän tehtiin hampurilaisia tai siis täytettyjä leipiä, kurkkaa juttu täältä. Hampurilaiset syötiin näköjään syyskuussa. Eli suurta hittiä härkiksestä ei vielä meidän taloudessamme ole tullut vaikka maku olikin hyvä. Tuntuu tosin että...

Share

Kanelinen granola

Ladataan...
hyvaaruokaa Hyvää ruokaa

Tämän granolan ulkonäkö ei ehkä ole houkuttelevin, mutta maku on ihanan rapea, hieman kanelinen ja makea. Teimme muutama päivä sitten pojan kanssa pellillisen granolaa ja osa granolasta hävisi pelliltä lämpimänä suihimme ilman mitään lisukkeita. Rehellisesti sanottuna tähän tulee himo ja jossain vaiheessa on vain päätettävä antaa lopun granolan jäähtyä rauhassa ja pakata se äkkiä...

Share

Falafelit (gluteeniton, vegaaninen)

Ladataan...
hyvaaruokaa Hyvää ruokaa

Falafelit ovat olleet jo muutaman vuoden aikamoisessa nosteessa. Viimeksi ollessani ruokakaupassa kurkistin pakastealtaaseen ja sieltähän löytyi jos jonkin näköistä pussia ja rasiaa paistovalmiita/ lämmitystä vaille valmiita falafeleja. Kaupasta löytyy myös valmiita jauheita, joihin lisätään vain vesi ja massan annetaan turvota ennen paistamista. Mutta voihan niitä myös valmistaa...

Share

Kuohkea suklaakakku (maidoton, gluteeniton, ilman valkoista sokeria)

Ladataan...
hyvaaruokaa Hyvää ruokaa

Melkein aina kun näen jossain sanat gluteeniton, maidoton ja sokeriton, tulee mieleeni sana mauton. Harva ruoka kuitenkaan on mauton (varsinkaan nykyään), vaikka se kattaisi nuo kolme -ton päätteistä sanaa. Eikä ole mauton tämä kakkukaan. Tämä kakku on keskeltä kostea ja mukavan suklainen, olematta liian makea. Kananmunien ansiosta kakku on kevyt ja kuohkea. Eihän tämä vedä vertoja...

Share

Lohikeitto, klassikko

Ladataan...
hyvaaruokaa Hyvää ruokaa

Klassikon aika eli tarjolla lohikeittoa. Lohikeittoa on tullut syötyä ainakin kotona, töissä, ravintoloissa, ristiäisissä, syntymäpäivillä ja valmistujaisissa. Lohikeitto sopii hyvin oikeastaan aika moneen tilanteeseen, koska se on helppo valmistaa, pitää lämpimänä ja tarjoilla. Se on arkinen ruoka, jossa on kuitenkin pientä juhlallisuutta.

...

Share

Porkkana-veriappelsiinisalaatti

Ladataan...
hyvaaruokaa Hyvää ruokaa

Luomu veriappelsiinit olivat eilen houkuttelevasti esillä kaupassa, joten otin muutaman ostoskärryyn. Ajattelin ensin syödä ne sellaisenaan, mutta kaupassa silmiini osuivat myös fenkolit. Niistähän syntyi sitten tämä värikäs salaatti. Loistava lisuke vaikka kanalle, mutta itse rouskuttelin salaatin sellaisenaan. Jos veriappelsiineja ei kaupasta löydy niin verigreippi sopii myöskin...

Share

Ruisnäkkärit

Ladataan...
hyvaaruokaa Hyvää ruokaa

Huomasin Andalusian auringossa-blogissa ruisnäkkileipä ohjeen ja ohje vaikutti niin helpolta, että viiden minuutin päästä ohjeen lukemisesta olimme jo pojan kanssa keittiössä käärimässä hihojamme. Taikina oli helppo sekoittaa ja suht helppo kaulia. Makua olisi saanut olla enemmänkin...

Share

Dukkah-mausteseos

Ladataan...
hyvaaruokaa Hyvää ruokaa

Dukkah on egyptiläinen mausteseos, jossa on paahdettuja pähkinöitä, siemeniä ja mausteita. Tein tätä mausteseosta juuri ennen joulua ja veimme osan mukanamme sukulaisille. Joulun jälkeen on mukava hypätä taas eri makumaailmoihin ja Dukkah on tähän tarkoitukseen juurikin sopivaa. Dukkah on monikäyttöinen ja erinomainen mausteseos varsinkin kasvisruokiin.

...

Share

Pages