Kesän helpoin ja terveellisin mehujää

Ladataan...
hyvaaruokaa Hyvää ruokaa

Heinäkuun kunniaksi taas yksi mielettömän helppo resepti, tai siis vinkki. Ei tätä meinaan voi edes reseptiksi kutsua, koska tarvitset oikeastaan vain yhden raaka-aineen, nimittäin vesimelonin.

Tämän kesän vesimelonit olemme ostaneet luomuna, jos on ollut tarjolla ja ovat olleet kyllä ihanan makeita.

...

Share

Helppo melonisalaatti

Ladataan...
hyvaaruokaa Hyvää ruokaa

 

Hei täältä Turusta. Lähdimme viime tiistaina reissuun. Suunnitelmissa oli käydä Zoolandiassa, nähdä kaksiviikkoinen kummityttö, viettää aikaa sukulaisten kanssa, nähdä kavereita ja vain olla.

Kaikki suunnitelmat on nyt toteutettu, mutta automme päätti, että vielä ei ole aika lähteä kotiin. Joten täällä ollaan, kunnes saadaan ajopeli kuntoon.

Ruokaakin on...

Share

Haudutettu raparperi

Ladataan...
hyvaaruokaa Hyvää ruokaa

Kävimme sunnuntaina sukulaisilla kylässä. Heidän pihansa on oikea aarreaitta, jossa kasvaa vaikka ja mitä. Siellä marjapensaiden vieressä, kasvihuoneen takana kasvaa esimerkiksi paljon raparpereja. Satoa oli vielä yllättävän paljon jäljellä, vaikka sitä oli kuulemma lahjoitettu jo monelle kävijälle.

Innostuneena minäkin nappasin ison nipun mukaani ja niistä tein sitten eilen...

Share

Välimäen coleslaw

Ladataan...
hyvaaruokaa Hyvää ruokaa

Juhannus alkaa olla taputeltu. Itse pääsin erittäin helpolla juhannuksen ruokailujen osalta. Lähinnä istuin valmiiseen pöytään kun ruoka-aika koitti. Oma panokseni viikonlopun ruokapöytiin oli muutama vihreäsalaatti, hieman pilkkomista ja coleslaw "yöruoalle".

Tämä samainen coleslaw resepti on ollut käytössäni jo muutaman vuoden. Alunperin resepti on jostain Hans Välimäen...

Share

Valkoinen marenki

Ladataan...
hyvaaruokaa Hyvää ruokaa

Viime aikoina on tullut tehtyä melko paljon marenkeja. Työskentelen tällä hetkellä, joitain päiviä kuukaudessa hoitovapaan ohella, catering yrityksessä. Töissä olen tehnyt muutaman viikon sisällä marenkinappeja koristeiksi kakkuihin, yhteensä parillesadalle hengelle (niiden kakkujen lisäksi) ja torstaina tein pavlovaa varten marenkipohjia 40 hengelle.

Innostuin tekemään...

Share

Raikas fenkoli-kurkkusalaatti

Ladataan...
hyvaaruokaa Hyvää ruokaa

Jatketaan toisella kesäisellä lisukkeella.

Tässä yksi helppo ja kevyt salaatti, esimerkiksi kesän juhlien buffetpöytään. Tämä raikas ja rapea salaatti sopii erityisen hyvin kalan kaveriksi. Itse tein salaatin seuraksi pintapaistettua lohta eli graavasin lohen ja paistoin lohen pinnan nopeasti kuumalla pannulla ennen esillelaittoa.

Suosittelen fenkolin viipalointiin...

Share

Herkullinen tomaattisalaatti/ lisuke

Ladataan...
hyvaaruokaa Hyvää ruokaa

Tässä yksi todella helppo lisuke, jota on tullut tehtyä jo vuosia niin kotona kuin töissäkin. Tätä tomaattisalaattia voi syödä vaikka lisukkeena grilliruoan kanssa, laittaa tortillojen väliin, sekoittaa vihersalaatin joukkoon tai lusikoida kunnon kerros hyvän paahdetun vaalean leivän päälle.

Töissä on ollut yleensä tapana ottaa tomaateista pois siemenet ja keittää siemenistä...

Share

Tomaattinen salamipasta

Ladataan...
Riia Meikkipää FAB FOOD

 

Tänään tein perheelle ruoaksi sellaisen "kaikki mitä jääkaapista löytyy" - pastan. Ja miten hyvää tästä tuli! Bonuksena ruoan valmistamisessa oli vielä se, että poikani oli rintarepussa enkä oikein pystynyt käyttämään veistä. Leikkasin. Siis saksilla lähes kaikki raaka-aineet mukaan, eikä muuten haitannut yhtään. 

...

Share

Nokkosletut

Ladataan...
hyvaaruokaa Hyvää ruokaa

Kävin takapihalla katsomassa raparpereja ja huomasin, että pihallahan kasvaa jonkin verran nokkosia ja valkopeippiä. Nyt on paras nokkosen poiminta-aika. Nokkonen on nimittäin hyvä kerätä ennen sen kukintaa. Joten noin kuusi tuntia sitten keräilin tuolla pihallamme kuvissa näkyviin lettuihin nokkosia ja valkopeippiä.

Käytin varmuuden vuoksi hanskoja. Tuli niitä nokkosia sitten...

Share

Pages