Ruisnäkkärit

Ladataan...
hyvaaruokaa Hyvää ruokaa

Huomasin Andalusian auringossa-blogissa ruisnäkkileipä ohjeen ja ohje vaikutti niin helpolta, että viiden minuutin päästä ohjeen lukemisesta olimme jo pojan kanssa keittiössä käärimässä hihojamme. Taikina oli helppo sekoittaa ja suht helppo kaulia. Makua olisi saanut olla enemmänkin...

Share

Porkkanasalaatti dukkah-mausteseoksella

Ladataan...
hyvaaruokaa Hyvää ruokaa

Jatketaan pirteän värikkäällä salaatilla. Tein jokin aika sitten dukkah-mausteseosta ja päätin että haluan ripotella sitä uuniporkkanoiden päälle. Pelkät porkkanat olisivat olleet ehkä hieman tylsiä, joten päätin koota itselleni salaatin. Täyttävyyttä sain kuskusilla, raikkautta appelsiinilla ja...

Share

Dukkah-mausteseos

Ladataan...
hyvaaruokaa Hyvää ruokaa

Dukkah on egyptiläinen mausteseos, jossa on paahdettuja pähkinöitä, siemeniä ja mausteita. Tein tätä mausteseosta juuri ennen joulua ja veimme osan mukanamme sukulaisille. Joulun jälkeen on mukava hypätä taas eri makumaailmoihin ja Dukkah on tähän tarkoitukseen juurikin sopivaa. Dukkah on monikäyttöinen ja erinomainen mausteseos varsinkin kasvisruokiin.

...

Share

Vesimelonihai 1-vuotiaalle

Ladataan...
hyvaaruokaa Hyvää ruokaa

Juhlimme sunnuntaina syntymäpäiviä. Meidän kuopuksemme täytti lauantaina vuoden. Koska hän ei vielä saa sokerisia herkkuja, päätin tehdä lapsille kakun sijasta vesimelonihain. Hai oli täytetty viinirypäleillä ja rohkeat lapset kävivät nappaamassa vuorotellen rypäleitä. Sisältä kaavitun hedelmälihan käytin hedelmäsalaattiin. Tarvitset hain tekoon vain vesimelonin, viinirypäleitä,...

Share

Maidoton riisipuuro ja kaneliset päärynäpalat

Ladataan...
hyvaaruokaa Hyvää ruokaa

Halusin tietää miltä riisipuuro maistuu kauramaitoon tehtynä ja hyvältähän se maistui.

Keittäminen onnistui aivan samalla tavalla kuin lehmänmaitoon tehtäessä. Luin jostain että kauramaidosta on myös helppo tehdä uunipuuroa. Sitä ei tarvitse sekoittaa ollenkaan sen ollessa uunissa. Se ei myöskään kuulemma kuohu samalla tavalla kuin lehmänmaitoon tehty ja siihen ei muodostu...

Share

Maukas kaalilaatikko, klassikko

Ladataan...
hyvaaruokaa Hyvää ruokaa

Laitoin tunnisteisiin uuden kategorian, klassikot. Kokoan klassikoihin niitä arkiruokareseptejä joita jo mummokin on tehnyt. Tai sellaisiksi ne ainakin usein mielletään. Siis ruokia jotka vuodesta toiseen pitävät pintansa. Raaka-aineet ovat usein ohjeissa melkein samat, mutta silti joka kodissa maku on aina hieman eri. Ensimmäisenä klassikoihin pääsi kaalilaatikko. Tällä ohjeella...

Share

Sokeroidut pähkinät

Ladataan...
hyvaaruokaa Hyvää ruokaa

Ohut sokerikerros tekee paahdettuihin pähkinöihin kivan rapean kuoren ja pienen makeuden. Nämä sopivat juustojen seuraksi, kahvin kanssa tai sellaisenaan naposteltaviksi. Sellofaaniin pakattuna nämä ovat vaikka oiva lahja.

Sokeroidut pähkinät

  • 2 dl...
Share

Vegaaninen punajuurisalaatti

Ladataan...
hyvaaruokaa Hyvää ruokaa

Päätin tehdä punajuurisalaatista vegaanisen version käyttämällä cashewkermaa josta olin aiemmin lukenut juttua vaniljakastikkeen pohjana. Siinä oli seassa taateleita antamassa makeutta ja vaniljan maku tuli vaniljatangosta. Ajattelin että kokeilen samaa mutta ns. suolaisena versiona. Eli liotetut cashewpähkinät soseutetaan pienen vesimäärän kanssa (uutta vettä, ei liotus). Siitä hyvä...

Share

Paahdetut maa-artisokat

Ladataan...
hyvaaruokaa Hyvää ruokaa

Paahdetut maa-artisokat ovat NIIN hyviä. En tosin tiedä haluanko tänä vuonna enää montaa kertaa syödä näitä, koska olen alle kuukauden sisällä syönyt yksin melkein kilon kyseessä olevia herkkuja. Suosittelen siis kokeilemaan. Ovat hyviä sellaisenaan majoneesin kanssa ja sopivat myös erinomaisesti lisukkeeksi esim.lihalle. Olen kokeillut maustaa maa-artisokat sekä timjamilla että...

Share

Pages