Paistetut ruusukaalit

Ladataan...
hyvaaruokaa Hyvää ruokaa

Selailin muutama päivä sitten blogiani ja ensimmäisiä postauksiani vuoden takaa. Oma kuvaustyylini on muuttunut jonkin verran vuodessa, ja varsinkin yksi postaus pisti silmään, nimittäin paistetut ruusukaalit. Kuvat eivät olleet kummoiset, ruusukaalit olivat melko värittömiä ja reseptikin oli hieman epämääräinen. Tässäpä siis paistetut ruusukaalit uusilla kuvilla ja selkeämmällä...

Share

Halloweenin helpot herkut + ARVONTA!

Ladataan...
hyvaaruokaa Hyvää ruokaa

Yhteistyössä Ruohonjuuri

Halloweeniin on vielä hieman aikaa, joten voit jo nyt hyvissä ajoin poimia täältä muutaman helpon vinkin ja osallistua samalla, postauksen lopusta löytyvään, 50 euron arvoisen Ruohonjuuren yllätystuotepaketin arvontaan (sisältö on mysteeri itsellenikin). Näiden herkkujen tekemiseen meni vain hetki ja lasten riemua oli hauska...

Share

Vohvelipäivä

Ladataan...
Riia Meikkipää FAB FOOD

Ilahdutin eilen lapsia dagispäivän jälkeen vohveleilla. Nämä maidottomat, kananmunattomat, gluteenittomat ja sokerittomat herkut maistui mansikoiden ja mustikoiden kera.

5 dl omenamehua ( sokeroimaton, käytin siskoltani saamaa itsepuristettua omppumehua )

...
Share

Syksyinen pasta kanttarelleilla ja kesäkurpitsalla

Ladataan...
hyvaaruokaa Hyvää ruokaa

Hyvän mielen ruokaryhmän syyskuun haasteena on kesäkurpitsa. Hieman viime tippaan jäi, mutta ehdinpä vielä osallistua.

Kesäkurpitsaa on lähiaikoina löytynyt oikeastaan koko ajan jääkaapista. Useimmiten kesäkurpitsa päätyy meillä kastikkeisiin tai sosekeittoihin, välillä sitä paistetaan nopeasti...

Share

Etikkakanttarellit

Ladataan...
hyvaaruokaa Hyvää ruokaa

Täytyy myöntää, etten ole ennen tehnyt etikkakanttarelleja kotona. Töissä olen kyllä vuosien saatossa upottanut monia kymmeniä litroja kanttarelleja etikkaliemeen, mutta töissä kanttarellit ovatkin ilmestyneet varastoon/kylmiöön ilman tuntien haahuilua metsässä.

Kotona sitten ne pienet määrät, jotka olemme metsästä löytäneet, ovat aina päätyneet kastikkeisiin, piirakoihin tai...

Share

Makea kaura-omenapaistos

Ladataan...
hyvaaruokaa Hyvää ruokaa

Kannoin ystävieni luota melko monta kiloa omenoita kotiin ja tein niistä omenasosetta, uuniomenahilloa ja yhden tällaisen kuvissa näkyvän perinteisen kaurapaistoksen. 

Tämän kaura-omenapaistoksen juttu on tuo kostea kauramuru, jota laitetaan omenapalojen alle ja päälle...

Share

Uuniomenahillo

Ladataan...
hyvaaruokaa Hyvää ruokaa

Vaikka meillä ei ole omaa omenapuuta, olen kantanut jo yhden ämpärillisen omenoita kotiin ja ystävä kutsui hetki sitten luokseen hakemaan omenoita, koska oksat ja omenat kuulemma roikkuvat melkein maassa asti.

Olen nyt ehtinyt tehdä tuosta yhdestä ämpärillisestä...

Share

Helppo punaherukkapiirakka

Ladataan...
hyvaaruokaa Hyvää ruokaa

 

Keräsin muutama päivä sitten pienen määrän punaherukoita. Päätin tehdä niistä eilen helpon piirakan. Pohjan ohje on monta vuotta vanha ja se toimii myös muilla marjoilla, esimerkiksi mustikoilla. Maidottoman piirakan teet vaihtamalla voin margariiniin ja maidon kauramaitoon.

Jos punaherukoita on enemmänkin kannattaa kokeilla myös tätä linkin takaa löytyvää ihanaa;...

Share

Täydellinen raakapasta

Ladataan...
Riia Meikkipää FAB FOOD

Sain maistaa tätä ihanaa raakapastaa ensimmäisen kerran ystäväni Jannan luona. Sitten tein sitä kerran, toisen kerran alkuruoaksi rapujuhliin ja unohdin koko herkun! Nyt saimme jättimäisen kesäkurpitsan ystävältämme, ja kun aloin miettimään mitä kaikkea siitä voisi valmistaa, muistin tämän reseptin.

Tämän voi siis valmistaa täysin vegaanisena, maidottomana ja gluteenittonana. Jos mielii parmesaania ruokaansa, sitä voi todellakin siihen lisätä, mutta ruoka toimii mainioisti ilmankin....

Share

Mustikkamuffinssit (maidoton, ilman valkoista sokeria)

Ladataan...
hyvaaruokaa Hyvää ruokaa

Viimeisen kuukauden aikana on tullut vietettyä erityisen paljon aikaa metsässä. Meillä koko perhe viihtyy metsässä, varsinkin lapset. Monesti pakkaamme mukaan jotain pientä syötävää ja viivymme retkellä tunteja.

Metsä on paikka joka rauhoittaa. Tällä hetkellä metsä...

Share

Pages