Täytekakkua töissä...

Ladataan...

Meillä töissä on tapana tarjota jotain hyvää, jos on synttärit, jos jää lomalle, jos on nimipäivät, jos on ostanut uuden auton, jos jää eläkkeelle, jos saa uuden isompi palkkaisen vaativamman homman, jos täyttää pyöreitä, jos on muuten vain onnellinen tai jos on markkinat (joku käy silloin aina ostamassa markkinarinkelit), syy siis voi olla ihan mikä vain. Pakollista tämä ei kuitenkaan ole!

Kuitenkin ruokalasta tilattua kakkua tarjotaan harvemmin, mutta silti aika...

Share

Arnolds

Ladataan...

Voi miten välillä voikaan himoita makeaa. Arnoldsin munkit ovat sieltä parhaasta päästä, kun oikein kova makean himo yllättää. Viimeksi ostimme 12 kpl, koska tarjouksessa luki, kuten aina; osta 12 kpl, maksa 9 kpl eli yhdeksän kappaleen hinnalla sai 12 kappaletta. YES :)

Pitää sanoa, että näillä makean himo lähtee vähäksi aikaa...Nämä on niin hyviä!

...

Share

Pancakes

Ladataan...

Bulgariassa viime kuussa ostin parinkin kertaa tuon pancake:n mansikkahillolla. Niin iso, ohuen ohut lettu. Ihan siitä katukojusta ostettuna. Ihanan makuinen ja täyttävä, kun oli niin iso! Kyllä mieskin otti muutaman kerran. Hän halusi jopa tomusokeria päälle. Minä en sitä enää ottanut, kun hillo oli ihan makeaa, kuten hillon kuuluukin olla.  Miten ne olikaan niin hyviä.

Ei ne kuvissa näytä niin isoille, höh :)

...

Share

Leipomispäivä

Ladataan...

Eilen kävimme ostamassa viikonlopun ruuat kaupasta. Huomasimme, että mansikat (5kg laatikko) maksoivat nyt 24.90 eur. Kun viikko sitten ostimme niitä, oli hinta 29.90 eur/5kg. Jutun mansikoista voit lukea täältä. Pitihän niitä ostaa se laatikko, kun halvalla sai :)

Osa meni jääkaappiin rasiaan ja jää syötäväksi. Osasta tein mansikkakakun. Loput...

Share

5 kg mansikoita

Ladataan...

Saatiinhan me ne mansikat ostettua. No, jo viime viikolla. Hyvä kun saatiin. Vitkuteltiin, jospa hinnat laskisi...Kun kuitenkin tutkin niitä hintoja, niin oikeastaan Prismassa oli edullisimmat. Joku kyllä mainosti 28 eur/5 kg, mutta sinne olisi ollut pitkä matka, joten ei järkeä tuhlata säästöä bensaan. Tiloilla myyvät mansikoita 35 eur/laatikko. WHAT? Ahneus? En tiedä, mutta Prisma myi 29.90eur/5kg. Sillä hinnalla lähti meille.

Olipa hyviä mansikoita, ihanan makeita. Lajiketta en...

Share

Metsämansikka

Ladataan...

Miten ihana onkaan kesä! Kesä, aurinko, päivänkakkarat, ,metsämansikat, meri/järvi, aurinkorasva, jäätelö, siinäpä minulle kesän elementit.

Keräsin meidän takapihalta vähän metsämansikoita, kun siinä on sellainen pieni niitty ( noin 6 x 6m). Siinä niitä kasvaa ja päiväkakkaroita. Kissakellotkin viihtyy samalla niityllä, sillä pienellä. Kaikki kesän elementit sulassa sovussa.

Kimppu päivänkakkaroita ja kissankelloja kotiin, mansikat mukiin. Oikeastaan olisi pitänyt kerätä ne...

Share

Mansikka-suklaapiirakka

Ladataan...

Löysin netistä ihanalta näyttävän ohjeen mansikoille. Piirakkahan se oli. Taikinaan tuli myös suklaarouhetta. Se muuten oli hyvää, aivan ihanaa!

Siihen käytin tuoreita mansikoita yhden rasian (500g), eikä kaikki edes mennyt, jäi koristeeksikin.

Oli tosi nopea tehdä ja helppokin. Tätä pitää tehdä toisenkin kerran, ehkä sitten ensi kesänä mansikka-aikaan.

Näin se tapahtui ja lopputuloskin oli aika hyvännäköinen :)

Taikina valmis ja lisätään vain suklaamurska....

Share

Kakkutaivaassa

Ladataan...

 

Kävimme eilen Burgasissa. Ostoskeskuksessa. Sinne oli 32 km täältä Burgasista. Päätimme mennä bussilla sinne. Bussilippu maksoi kuusi levaa/henkilö. Euroissa tämä tekee kolme euroa/henkilö. Ei hassumpaa ollenkaan! Ei sitä turhaan sanota, että Bulgaria on halvin maa euroopassa lomailuun. Oikeasti 3€ ja 32 km. Huh, ihan ilmaista.

Pyörittyämme ostoskeskuksessa muutaman tunnin ajan. Teki mieli jotain. Subway:sta söimme 15cm sämpylät. Puoleen hintaan mitä Suomessa maksaa....

Share

Mansikoita, mansikoita

Ladataan...
Tiikerikatti Väriterapiaa

Minä rakastan mansikoita. Ja sitä kun niitä saa itse kerätä. Vaikka se onkin niin raskasta, jalat väsyy, selkä väsyy, tulee hiki, mutta kylläpä on ihanaa kun ne täysinäiset mansikkasankot saa kantaa pellolta pois.

Ja onhan se kivaa kun ei sitä tarvitse tehdä yksin....

Share

Maailman paras mansikkakakku ei vaadi paistamista

Ladataan...

Perjantai iltana, töiden jälkeen, viikonlopun kunniaksi, jaksoin vielä tehdä juustokakun. Hyvä kun tein, sillä sen piti olla koko yön jääkaapissa ja lauantai aamuna sainkin heti maistella sitä. Voi että miten hyvää se olikaan!

Ohjeen mukaan tämä tehdään pienempään vuokaan kuin mitä minulla on. Minulla on kaksi irtopohjavuokaa. Pienempi on 22-23cm halkaisijalla (ohjeessa 18 cm halkaisija). Siihen pienempään vuokaan kuitenkin tein sen. Pohjan tein kaksinkertaisesta määrästä (200g...

Share

Pages