Juoksukuvia osa 2 - ikimuistoisimmat juoksukuvat

Ladataan...

Kiitos Healthy style of livingin Susanna, ikimuistoisimmat juoksukuvat -haasteesta. Sopii oikein hyvin tähän minun juoksukuvia-sarjaan :)  Otan paljon kuvia lenkeillä ja nautin niin luonnon, kuin juoksun kuvaamisesta. Juoksulenkkien kuvaaminen on minulle kuin kuvapäiväkirjan pitämistä. Ikimuistoisimpiin kuviin olisin voinut valita useitakin aivan tavallisen päivän lenkkikuvia, joissa näkyy juoksun riemu ja...

Share

The Maraton - ensikertalaisen tarina

Ladataan...

Taustaa tarinalle: Juoksun aloitus lähes nollista reilu kolme vuotta sitten - puolikkaita muutama ja polkujuoksuun hurahtaminen, ikinä ei pitänyt maantiemaratonia juosta, liian rankkaa, liian kovaa, liian kaikkea - neljänkympin villitys - yhtäkkiä haave maratonin juoksemista ennen neljänkympin täyttämistä - siitä se sitten lähti lapasesta, ilmoittautuminen Kempele Z-maratonille :) 

Maraton-tarina alkaa tässä postauksessa siitä, kun kävin perjantai-iltana hakemassa juoksunumeron,...

Share

Juoksmotivaatiovinkit, ole hyvä!

Ladataan...

Kaverit ihmettelevät usein, miten jaksan juosta. Mikä saa lähtemään lenkille kerta toisensa jälkeen, vaikka laji on tappavan tylsä ja puuduttava (ei siis mun mielestä, vaan heidän). Minäpä kerron, miksi kankean itseni lenkkipolulle kerta toisensa jälkeen ja miten ylipäänsä pysyn motivoituneena juoksemiseen. Näillä vinkeillä ehkä joku toinenkin saa helppoutta omaan juoksemiseensa tai vaikkapa kävelylenkille.

...

Share

Ennätysjahdissa

Ladataan...

Juoksin elämäni kolmannen puolimaratonin tänä syksynä Tallinnassa. Päivä oli tosi lämmin ja loppuaikakin jäi kauas tavoitteesta. Homma jäi kaivertamaan sen verran, että päädyin Vantaan puolikkaan osallistujalistalle jo pari päivää Virosta kotiutumisen jälkeen.

Vantaan puolimaraton juostiin viikko sitten Tikkurilan...

Share

Flipbelt menossa mukana

Ladataan...

Olen aiemminkin tainnut mainita, että juoksuharrastusta aloittaessani ihmettelin kaiken oheiskrääsän määrää ja todellakin kyseenalaistin sen, että tarvitaanko sitä kaikkea johonkin. Reilun parin vuoden matkan aikana on mukaan tarttunut erilaisia juoksukenkiä erilaisiin treeneihin sopivaksi (kts edellinen postaus), kompressiotekstiilejä, Camelbakin juoksureppua, ohuita ja paksuja takkeja ja housuja, juoksuvyötä ja vaikka mitä. Ja kaikki niistä on olleet kovassa käytössä.

Viimeisimpänä...

Share

Maratonireissulla Tallinnassa

Ladataan...

Nyt se on tehty! Eka maratoni läpäisty ja mä voin kutsua itseäni maratoonariksi! 

Matka oli kaikkea muuta kuin helppo, enkä varmaan olisi maaliin asti päässyt, jos olisin yksin ollut juoksemassa. Kiukku tuli, kuten myös hengenahdistus ja kuuluisa maratonseinä. Ja onnistui mies mut jopa kadottamaankin matkalla yhden kerran.

Tallinnaan lähdettiin jo perjantaina iltalaivalla, jotta saatiin levätä lauantaina ilman matkustelua. Ajoissa lauantai-iltana nukkumaan jotta herätään...

Share

Eka kerta eli Nuuksio Classic Trail Marathon 2016

Ladataan...
Lotta Katariina Pumpui

Lauantaina se meni, maratonneitsyys Nuuksion kallioilla ja soilla. Miltä se eka kerta oikein tuntui?

Omien tunteiden mittailu on tärkeää. Kaikenlaisia tunteita voi ja saa olla, mutta niiden mitta on merkittävä: jos jännityksen ja pelon tunteet ovat suuria ja halun tunne pieni, ekaan kertaan ei ole valmis.

Tunteet ennen...

Share

+30 astetta + astma = DNF

Ladataan...

Kesä, aurinko ja lämpö. Ne kuuluvat yhteen ja nautin niistä valtavasti. Silloin kun saan vaan olla ja rentoutua. Mutta maratonille ne eivät sovi, varsinkaan jos lämpötila huitelee jo +30 asteessa. 

Minä ja kuopus ennen lähtöä

Näin oli lauantaina, kun Turussa juostiin Paavo Nurmi Marathon ja mulla oli edessä ensimmäinen maratoni. Puolimaratoneja on takana muutamia ja yksi kymppi....

Share

Maraton lähestyy

Ladataan...

Herkuttelut on nyt herkuteltu vähäksi aikaa ja on aika olla tarkkana sen suhteen mitä tällä viikolla suuhunsa laittaa. Maratoniin on enää muutama päivä ja omasta mielestäni olen valmistautunut hyvin. On juostu pitkää lenkkiä ja lyhyitä intervalleja. On käyty salilla ja joogattu sekä venytelty kotona. Juhannuksena tuli myös syötyä ja herkuteltua unohtamatta rentoutumista. 

Tämän viikon ohjelma on huolella mietitty niin ruokailun kuin treenienkin suhteen. Treenit jäävät vähälle, mutta...

Share

Kohti kympin kisaa

Ladataan...

Eilen kerroin mun ekasta yli 30 kilsan lenkistä Ruissalon maisemissa. Sillä valmistaudun kohti ekaa maratonia, mutta sitä ennen on edessä myös eka kympin kisa. Sitä matkaa on juostu monia kertoja, mutta ei vielä koskaan numerolappu rinnassa. Tuo kympin juokseminenkin on kuulemma oma taitolajinsa, pitäisi juosta aika haipakkaa vauhtia koko matka, koska se loppuu yllättävän lyhyeen. Tavoitteena on juosta tuo matka aikaan 52-54 min.

...

Share

Pages