Pari raikasta keittoo

Ladataan...

Syksy tekee tuloaan (toivon mukaan, Berliinissä tänäkin viikonloppuna 30 astetta) ja alkaa tehdä mieli lämmittäviä keittoja. Tässä pari meikän tämänhetkistä suosikkia. Molemmat keitot ovat ihanan kepeitä ja raikkaita, mutta silti täyteläisiä ja luonteikkaita. Näitä tuli siis kesälläkin nautittua. 

Kesäkurpitsakeitto

Alkuperäinen resepti...

Share

Minttuteetä kirvoille

Ladataan...

Järki lähtee! Sen pari vuotta mitä nuo marjapensaat ovat olleet tuossa pihalla, on yhdessä pensaassa asunut kirvoja. Ja ne sitten houkuttelevat muurahaisia. Tänä vuonna pensaat tekevät ensimmäisen kerran kunnolla marjoja, mutta taas joitakin lehtiä on mennyt kirvojen takia käppyrälle ja ns. punertuneet. Viime vuonna koitin mäntysuopaliuoksen suihkuttelua, joka ei erityisemmin auttanut. Nyt päätin kokeilla jotain muuta. Löysin Ulla Kervisen ja Ulla Paakkunaisen kirjoittamasta Puutarha...

Share

minttu+leopardi= tosi söpö

Ladataan...
miuno hammer and nail

oho! olikin vähän liian kiirettä, että olis kynsiä ehtinyt värkkäillä.... No oon mie onneksi parit kynnet tehny! Tämmöset on mun mielestä just sopivan keväiset, eller hur? :)

Tein tällä kertaa leopardipilkut dotter toolilla ja tuloksena olikin vähän pienemmät pilkut! Toimii mun mielestä hyvin myös näin :)

Share

Currylihapullat ja minttu-jogurttikastike

Ladataan...

Tämä annos syntyi vahingossa. Olin suunnitellut tekeväni mausteisia lihapullia ja olin jo löytänyt resepti-inspiraationkin, mutta kun ryhdyin tekemään lihapullia, oli lopputulos aivan eri.

Tässä esittelen siis kokillekin yllätyksenä tulleet, koemaistajan suosikkipullat.

Currylihapullat ja minttu-jogurttikastike

400 g jauhelihaa

1 puska...

Share

Onnellisia uutisia

Ladataan...
Essi Juulia kissa vieköön


Muistatteko omaa kotia etsivän Mintun, josta kirjoitin aikaisemmin? Sain viime kuun lopussa kuulla, että Mintulle on vihdoin ja viimein löytynyt koti - mistäs muualtakaan kuin samaisesta eläinhoitolasta, jossa hän ennen oleili.

Kissarouva on adoptoitu nyt pysyvästi...

Share

Tahtoisitko sinä antaa kodin kissalle?

Ladataan...
Essi Juulia kissa vieköön


Tässä on Minttu. Toisinkuin Sulolla, hänellä ei tällä hetkellä ole omaa perhettä eikä kotia.

Toukokuussa hänen omistajansa joutui vanhainkotiin, ja Minttu jäi asumaan eläinhoitola HausKiksen tiloihin. Ikää tällä hellyydenkipeällä ja rauhallisella kissarouvalla on 12 vuotta. Hän on hieman nirso märkäruoan...

Share

Minttua ja suklaata

Ladataan...

Kuten joku saattaa muistaa, ostin keväällä jäätelökoneen johon olen ollut kovin tyytyväinen. Sitä käytettiin hurjaa tahtia koko kevään ajan, mutta kesällä se lähinnä lepäsi kaapissa. Sitten pakastimen täyttivät poikaystävän Norjasta tuomat kalatuliaiset, äidin keräämät marjat ja sienet, joten en ole saanut koneen patruunoita mahtumaan pakastimeen.

Olisi muuten aika läjä ihania jäätelöreseptejä odottelemassa to cook-listalla! no, ensin pitää herkutella pakastin väljemmäksi.

...

Share

Minttuinen kesäjuoma

Ladataan...
TahitiK Cherry cupcake

Ruokaa valmistaessa tulee olla käsillä piristävää ja raikastavaa juomaa! Tämä kyseinen drinksu sopii oivallisesti myös tervetulojuomaksi kesän rentoihin juhliin ja tapaamisiin. Lasiin laitellaan:

 

3-4 mintunlehteä

1 tl ruokosokeria

4 cl vaaleaa rommia

sitruunavirvoitusjuomaa (Sprite tms.)

kivennäisvettä

jäitä

limemehua

Lisäksi tarvitset pitkän lusikan - ja tietysti...

Share

I have a secret garden

Ladataan...
callette Coffee to go

Tulin tänään töistä väsyneenä, mutta hymyilevänä. Oli mukava päivä, mukavia ihmisiä ja ennen kaikkea ihana ilma. Vaikka olin väsynyt ja pohdin päikkäreille menoa, sain jonkun ihmeellisen energiapiikin ja päädyin pistämään tähkälaventelin sekä vihermintun siemenet multaan. 

Tämä taisi olla seurausta siitä, että parvekkeellani oli VIHREÄÄ, ei siis keltaista ja kuollutta, kuten yleensä idätysyrityksissäni näkyy. Olen ihminen, joka tappaa vahingossa kaktuksenkin ja itkee sen perään....

Share

Pages