Arkisafkaa

Ladataan...
MariMaalla Kivistössä

Perjantaina illalla viileässä tuvassa höyryävä ja tummaksi paahtunut merimiespihvi pöytään, kavereikseen etikkapunajuuret ja -kurkut. Villasukat jalkaan, lasiin piimää tai olutta. Ei korkealentoisen tyylikästä, mutta erityisen kotoisaa ja lohdullista.

Olimme syyskesällä mekin kutsutut Safkaa-kirjan julkkareihin ja saimme mukaamme tämän kiitellyn ja paljon ostetun ruokakirjan....

Rapeaa porsasta crispy duckin tapaan

Ladataan...
LiisaMaalla Kivistössä

Tämän talven intohimonani on näköjään riivitty ylikypsä liha. 

Ja mikäs siinä, se on niin vaivatonta valmistaa ja sitä voi varioida niin monella tavalla! Syksyisellä Manchesterin-matkalla söin ensimmäistä kertaa sielläpäin hyvinkin suosittua crispy duckia. Ja hyväähän se oli yksinkertaisine tykötarpeineen (kurkkua, kevätsipulia, hoisin-kastiketta ja lettusia)....

Holy fish stew Batman!

Ladataan...
LiisaMaalla Kivistössä

Pyhäinpäivän illalliseksi valmistin kalamuhennosta kuhasta ja sinisimpukoista. Tämän muhennoksen juju on sahrami ja tarjoiluastiana käytetty leipä, josta lisää myöhemmin. Tämä muhennos syntyy tosi nopeasti etenkin jos jätät simpukat pois.

Holy fish stew! (kahdelle pääruoaksi)

1 kg sinisimpukoita

1 punasipuli

1 valkosipulinkynsi...

Gnoccheja tomaattikastikkeessa

Ladataan...
MariMaalla Kivistössä

Muistelin, että gnocchien teko olisi ollut jotenkin kovin vaivalloista ja työlästä. Eipä ollut.

Alunperin idea oli syödä gnocchit salviavoin kanssa, mutta kasvihuoneen syystyhjennyksessä vastaan tuli niin paljon vielä hieman vihertäviä* ja kypsiä  tomaatteja, että päätimme pyöräyttää tuoretomaattikastikkeen.

...

Kurpitsaa ja belugaa

Ladataan...
LiisaMaalla Kivistössä


Se on niin nätti! Meillä Kivistössä on tykästytty kovasti niin kurpitsaan kuin belugalinsseihin. Ja kun kurpitsavalikoima on kaupassa nyt parhaimmillaan, niin eihän sitä voi olla nappaamatta kaupasta mukaan.


Ja koska näiden kahden edellämainitun liitto on todettu hyvin toimivaksi, päädyin tekemään seuraavanlaista lisuketta savustetun siian kylkeen viime...

Pikaruokaa

Ladataan...
MariMaalla Kivistössä

Pelmenit ovat parhaimmillaan viilenevien syysiltojen ja kylmien talvipäivien ruokaa. Käsi käy kuitenkin keskellä kesääkin joskus kaupan pakastekaapilla, kun on pikaruokailun paikka.

Pakastepelmenit ovat paitsi hyviä ja nopeita valmistaa, myös hyvä tekosyy minunlaiselleni smetananrakastajalle mättää rasvaista hapanmaitotuotetta hurjia määriä. Ei siis lisäkkeineen mitään...

Potaattia!

Ladataan...
MariMaalla Kivistössä

Kivistössä on syöty omaa perunaa jo tovin. Kaikenlainen kitkeminen ja kasvimaakäkkiminen unohtuu, kun nostaa varrellisten verran keltaisia multaisia palleroita maasta. Viereisistä penkeistä vielä kainaloon vahvanmakuista tilliä ja kesäsipuli* ja kaupunkilainen voi tuntea itsensä lähes omavaraiseksi.

*disclaimer: kuvan sipuli on nostettu marketin laarista

Löysimme...

Kepeä kesälounas

Ladataan...
MariMaalla Kivistössä

Kivistö vaikuttaa olevan maailman ainoa kolkka, jossa isot raparperiviljelmät kärsivät kitukasvuisuudesta. Onneksi kaitaa satoa työntävästä kasvista saa koko ajan edes vähän käytettävää, maailma kun pursuaa raparperiherkkujen reseptejä.

Tämä HS:n ruokasivuilta bongattu bruchetta aostalaiseen tapaan sopii salaattipedin päältä vaikka pieneksi lounaaksi. Vähitellen puutarhamme...

Roseviiniä, belugalinssejä ja pioni

Ladataan...
MariMaalla Kivistössä

Odotettu muutaman laatikon viinilähetys hyväksi koettua cavaa ja sokkona ostettua roseeta saapui Barcelonasta sopivasti ennen juhannusta. Viini osoittautui todelliseksi herkuksi, jota ei hävettänyt nostaa pöytään viintietoistenkaan ystävien edessä. Pihalta kerätty pioni ja upean vahvanpunerva viini hehkuivat ilta-auringossa juhannusaaton illallisella.

Ensimmäinen pullo...

Pages