Maaliskuun palat

Ladataan...
MARI L Rakkautta & Mamarkiaa

Huhtikuu on jo melkein päätöksessään, mutta jotain on jäänyt tekemättä. Itse asiassa aika paljonkin, mutta aloitetaan nyt tästä, maaliskuun mieleenpainuvimmista. Opiskelu on vienyt hurjasti aikaa, ja postausväli on tilapäisesti harventunut. Maaliskuu olikin blogissa hiljaisin kuukausi koskaan. Yhteensä 12 postausta. Kyse ei ole ollut siitä, etteikö kirjoitettavaa olisi ollut. Minulla ei vain ole ollut aikaa kirjoittaa. 

Touhukkaat...

Share

Adjektiivit neuvolakortissa

Ladataan...
MARI L Rakkautta & Mamarkiaa

Neuvolakortin pienien kansien väliin tiivistetään lapsen kasvu ja kehitys. Se on tärkeä vihkonen, jota luetaan myöhemmin, ja jonka kansiin halutaan nykyään yhä enemmän panostaa. Neuvolan henkilökunnan kirjoitukset ovat todellisia huomioita sekä ammattilaisen, että ulkopuolisen näkökulmasta. Siksi lasta kuvaavat adjektiivitkaan eivät ole ihan samantekeviä.

6kk neuvolassa Fridan adjektiivi oli mukava. Nyt, 18kk neuvolassa se oli hurmaava...

Share

Helmikuun palat

Ladataan...
MARI L Rakkautta & Mamarkiaa

Helmikuussa oli vain 9 päivää, jolloin mikään flunssa ei vaivannut ketään meidän perheestä. Väsymyksestä ja huonovointisuudesta huolimatta kuukauteen mahtui paljon iloa ja uutta. Ja niitä rauhallisia aamuja!

 

Uusi arki 2.0. Kuun alussa tein sekä opiskelupäätöksen sekä aloitin opiskelut. Kaikki kuudessa päivässä. Frida oli viimeistä kertaa päiväkodissa Ystävänpäivänä, ja sen jälkeen olemme viettäneet taas...

Share

Tammikuun palat

Ladataan...
MARI L Rakkautta & Mamarkiaa

Tammikuu oli vielä rankempi kuin osasin odottaa. Rankempi odottamattomista suunnista. Päiväkodin ja töiden aloittaminen. Uusi arki. Törmäsin seinään monessa yrityksessä löytää sopiva tasapaino minun ja Allun töiden, arjen sovittamisen, tulevaisuuden ja Fridan sekä koko perheen hyvinvoinnin välillä. Loppukuun vaikeuksien vastapainona tammikuussa oli onneksi paljon myös ihania ja valoisia päiviä. Kuukauden mieleenpainuvimmat, olkaa hyvä!

Vilkasta...

Share

Joulukuun palat

Ladataan...
MARI L Rakkautta & Mamarkiaa

Joulukuu oli täynnä erilaista arkea, ystäviä ja tunnelmia. Puolivahingossa, sillä en ainakaan tietoisesti suunnitellut sitä sellaiseksi. Joulukuun mieleenpainuvimmat, olkaa hyvä! 

Ravintolat ja kahvilat. Jos marraskuussa lounaiden ja kahvittelujen määrä kasvoi, niin joulukuussa niitä oli vieläkin enemmän. Lahjaostosten ja -fiilistelyjen päätteeksi ulkoistimme usein iltaruokailut aikataulusyistä. Tai sitten maistui vähintään glögit....

Share

Jumppaa eroahdistukseen

Ladataan...
MARI L Rakkautta & Mamarkiaa

Tänä syksynä olemme yrittäneet treenata salilla. Toisin kuin yleensä kuntokeskuksessa, tällä kertaa kehitystä ei ole tavoiteltu minun salikuntoon vaan Fridan eroahdistukseen.

Ennen kesää pystyin jättämään Fridan tunniksi kuntokeskuksen lapsiparkkiin leikkimään, mutta syksyllä tuli uusi vaihe. Itku alkoi heti, jos hävisin näköpiiristä. Kuten mikä tahansa harjoittelu, tämäkin olisi varmasti pitänyt olla säännöllistä hyvien tulosten saavuttamiseksi....

Share

Marraskuun palat

Ladataan...
MARI L Rakkautta & Mamarkiaa

Marraskuu oli sekä puhdistava, että ahdistava. Loppuen lopuksi kuitenkin kelpo kuukausi, täynnä iloa, toivoa ja odotusta. Marraskuun mieleenpainuvimmat, olkaa hyvä!

Lumi ja aurinko. Frida pääsi ensimmäisille pulkkareissuille! Lumi yllätti silti niin, että nekin reissut tehtiin lapasilla ja kurahanskoilla. Taisi yllättää muutkin, sillä toppahanskojen perässä joutui hieman kiertämään. Loppukuun upea aurinko piristi ihanasti, mutta...

Share

Lokakuun palat

Ladataan...
MARI L Rakkautta & Mamarkiaa

Sen jälkeen kun Frida täytti vuoden olen täysin unohtanut kuukausisynttärit. Huomaan silti kaipaavani kuukausikatsauksia, joten kokosin yhteen lokakuun mieleenpainuvimmat jutut.

Puistot. Välillä tuntuu, että päivät ovat täynnä puistoa, päikkäreitä ja ruuan valmistusta. Arkea, kuten Allu puki sanoiksi sen jälkeen, kun olin valittanut jatkuvasta ruuan valmistuksen ja sitä vaativan kaupassa käynnin rasittavuutta. 

...
Share

Huumorilla vieroitettu

Ladataan...
MARI L Rakkautta & Mamarkiaa

Huomasin yhtäkkiä, etten ole imettänyt Fridaa viikkoon.

En suoraan sanottuna ole muistanut aamupäivän imetyskertaa. Tai imetysjäännettä. Eikä ole muistanut Fridakaan. Viimeksi se tuntuikin jo vähän turhalta. Ehkä Fridakin tajusi, ettei siitä ole enää mitään hyötyä. Olin kyllä aivan varma, että imetyksen lopettamiseen pitäisi tehdä järjestelmällinen suunnitelma, eikä tissityttö luopuisi siitä kovin helposti. 

Yöimetyksen...

Share

Omin jaloin

Ladataan...
MARI L Rakkautta & Mamarkiaa

Frida konttasi ja nousi tukea vasten puoli vuotta, ennen kuin oli homma alkoi kyllästyttää. Luottamus tasapainoon ja omiin taitoihin piti ilmeisesti olla huipussaan. Nyt olemme jo muutamia päiviä seuranneet hortoilevia ensimmäisiä askeleita. Fridan mielestä homma taitaa jo onnistua hyvin, sillä tyttö on kokeillut myös juoksuaskeleita ja sokkokävelyä! 

 

...

Share