Sata salamaa

Ladataan...
Tohtori S. Punainen vaate

Asunnonvaihtosaagan osa 5, jossa sattuu kohtalokas aivopieru ja kiinteistökuningattaren pää räjähtää

Tunkkaisen Tuulahduksen vierailusta tointuneina palasimme ostoprojektiin. Vaikka ostaja vaihtui kun kauppa lunastettiin, jonnekin Punavuoresta pitäisi kaikesta huolimatta muuttaa. Aloimme tuskastua Ruskeasuon tarjouskaupan kestoon. Olin kiintynyt kohteeseen, ja kävin...

Tunkkainen tuulahdus 1900-luvun alusta

Ladataan...
Tohtori S. Punainen vaate

Asunnonvaihtosaagan osa 4, jossa viilataan kauppakirjaa, tavataan lunastaja ja itketään monestakin syystä.

Jos ostajan löytyminen olikin ihanaa, kauppakirjan muotoilujen hinkuttaminen ei sitä ollut. Sain onneksi kaverilta asiallisen pohjan, jota muokkaamalla pääsimme sekä myyjää että ostajaa tyydyttävään lopputulokseen. (Juristikaveri on kiinteistökuningattaren tosi ystävä.) Allekirjoitimme kauppakirjat, ilmoitimme isännöitsijälle myyntiaikeista että lunastusaika alkaisi...

Sinäkö se oot? Sua vartonut oon kauan

Ladataan...
Tohtori S. Punainen vaate

Asunnonvaihtosaagan osa 3, jossa sosiaalisesti rajoittunut tutkija esittää kiinteistökuningatarta, stressaantuu ja rakastaa lopuksi elämää.

Asunnon myyminen itse on periaatteessa aika helppoa, jos jaksaa ottaa selville perusasiat, uskaltaa avata suunsa ja elämäntilanne mahdollistaa näyttöjen pitämisen joustavasti asuntoilmoituksen julkaisemisen jälkeen. Ostajaa kiinnostaa yleensä isännöitsijäntodistuksesta löytyvät tiedot, jotka saa isännöitsijältä rahaa vastaan. Asunnon...

Kapitalismin haiseva hönkäys

Ladataan...
Tohtori S. Punainen vaate

Asunnonvaihtosaagan osa 2, jossa kauhistellaan putkiremontin kustannuksia, löydetään sisäinen sankari ja laaditaan myynti-ilmoitus.
 
Huhtikuussa toljotin isännöitsijän lähettämää yhtiökokouskutsua epäuskoisena. Ei mikään putkiremontti voi maksaa noin paljoa! Meinaavat kiskoa meiltä melkein puolet korkeampaa neliöhintaa, kuin mitä pidetään normaalina. Ja miten voi olla, että neliöhinta-arvio oli melkein 600 euroa halvempi alkuvuodesta? Vaikka tiedettiin, että urakka on...

Hyvästi Punavuori

Ladataan...
Tohtori S. Punainen vaate

Se oli tietenkin tiedossa jo silloin, kun ostimme asunnon: putkiremontti tulee ennemmin tai myöhemmin. Asunto oli kuitenkin aivan ihana ja kaikin puolin meille sopiva, joten teimme kaupat hymyssä suin tammikuussa 2011. Hyvästi vuokra-asunnot! Tervetuloa ihana Punavuori kahviloineen ja pikkuliikkeineen! 

...

Sporakiskojen varrelta Pohjois-Helsinkiin

Ladataan...
MarjoH Mama Hill ja pojat

 

Olemme nyt kaksi kuukautta asuneet Tapaninkylässä, ja olen ihan myyty. Kotiuduin tänne heti, ja nautin tästä vihreydestä, luonnosta, lintujen äänistä ja kaiken kaikkiaan tästä rauhallisesta pientaloalueesta.

Hassua ja vähän ikävääkin sanoa, että jos joku olisi sanonut joitakin vuosia sitten, että tulen ihastumaan Pohjois-Helsinkiin, olisin varmaan nauranut.

 

Kun etsimme asuntoa, kriteereinä olivat: neljä huonetta, sauna ja oma piha. Oma piha oli suurin toive,...

hyvästien aika

Ladataan...

Arkielämässä on ollut vilkasta. Niin vilkasta, että täällä on tullut oltua vähän.

Arkeen on mahtunut konmaritusta, pakkausta, muuttokuormia pikkuautolla täältä 85km pohjoiseen, urbaanille ”kesäasunnolle” ja takaisin. Täällä vanhassa kodissa on käytännössä enää huonekalut ja nekin lähtee lauantaina. Sitten 28.2 on edessä muutto uudelle paikkakunnalle, uuteen kotiin. Ja siitä alkaa seikkailu! Sijaisvanhemmuusseikkailu. 

Töissä on kyynelehditty ja halittu. Saatu kiitoksia ja...

Pages