Stop the press: uutta Nationalia!

Ladataan...

Ooh. Suuri rakkauteni The National julkaisi eilen ihan yllärinä uuden kappaleen, mukana vokaaleissa myös Sharon Van Etten. Sunshine On My Back on kuulemma ylijäämäbiisi edellisen Trouble Will Find Me -albumin (2013) sessioista ja jatkaa tyylillisesti samaa linjaa sen ja High Violetin (2010) kanssa: alakuloista ja sisäänpäinkääntynyttä, mutta silti lempeää. Tai niinkuin eräs Youtube-kommentoija sen osuvasti sanoi: The National - when you're excited to face your inner...

Share

Mistaken for Strangers

Ladataan...
Helmi K sivulauseita

Minulla on elämässäni perheen ja läheisten ohella muutama Rakkauden kohde.

Tarkoitan taiteen äärellä koettuja hetkiä jotka ovat olleet valtavia, mullistavia.

Dostojevskin Rikos ja rangaistus, Woody Allenin Annie Hall, Sopranos, Reko Lundanin näytelmä Aina joku eksyy Kom-teatterissa ja Blue Valentine.

Monika Fagerholm ja Marguerite Duras.

Ja sitten on The...

Share

I was carried, to Ohio in a swarm of bees

Ladataan...
Helmi K sivulauseita

Jos minun pitäisi valita yksi, minä valitsisin The Nationalin.

En koskaan kyllästy Matt Berningerin ääneen, en kappaleisiin joista jokainen on omalla oudolla tavallaan niin intiimi ja silti niin tunnistettavissa, en levyihin jotka ovat kuin...

Share

Cover-torstai: Tennis, Dozens ja Oh Land

Ladataan...

Tuttujen lempikappaleiden cover-versiot ovat mitä helpoin tapa tutustua ja koukuttua uusiin bändeihin — ja toisinpäin. 

Ei tästä ny varmaan mitään sarjaa tuu, mutta napataanpa torstaille kuitenkin kolme tuoretta, ihastuttanutta cover-versiota. Saa huutaa, kumpi versio on parempi!

Uusi: Tennis - Tell Her No

 

 

Vanha: Zombies...

Share

Kymmenen kohtaa Ruisrockista (ja yksi Turusta)

Ladataan...

Ruisrock on lusittu, kauan eläköön Ruisrock. Toinen visiitti Turkuun sisälsi ison kasan hyviä juttuja ja pari ärsyttävää miinusta.

 

Elbow

Ruisrockista ei voi enää olla puhumatta mainitsematta Elbow'ta — eikä mikään parhaiden keikkojen top-listailu ilman Guy Garveya ja kumppaneita ole vakavasti otettava.

Elbow oli hieno. Vaikka en häpeäkseni tuotantoa muutamia kappaleita ja uusimman levyn pikakuuntelua lukuunottamatta vielä tunnekaan, oli settiin...

Share

Ruissiin!

Ladataan...

Tänään lähdetään Turkuun!

Viimevuotinen neitsytmatka sekä vanhaan pääkaupunkiin että Ruisrockiin oli kaikin puolin positiivinen kokemus. Niinpä tällä kertaa nostetaan panoksia ja koitetaan festareita koko kolmen päivän ajan.

 

 

Ohjelma on mukavan täynnä, mutta välillä on tilaa levähtääkin. Harmittavia päällekäisyyksiä on vain pari.

...

Share

Haussa: kynttilän kolmas pää

Ladataan...

Pienyrittäjyydessä isoin perkeleeni ei ole kassavirran epävarmuus, myymisen vaikeus tai yksin puurtaminen. Eniten minua ahdistaa se, että yrittäjänä joutuu koko ajan valittamaan joko töiden vähyydestä tai niiden paljoudesta.

Kuva: FFFFOUND...

Share

Voi National

Ladataan...

Kun eksyin eilen ensimmäistä kertaa sekä Kultturitalolle että the Nationalin keikalle, hakkasi sydän pelottavan lujaa. Osin yhtyeen takia, osin yhden mahdollisen jälleennäkemisen pelkoa rummuttaen. Kun ajankohtakin tuntui vielä pirullisen tarkkaan mietityltä, oli mielessä monta asiaa.

 

...

Share

Ruisrock: ekat ennakot

Ladataan...

Ruisrock julkaisi tänään osan tulevan kesän esiintyjistään. Siinä missä Provinssi tarjoaa tänä vuonna lähes poikkeuksetta ns. jäätävää paskaa, profiloituu Ruissi tosissaan Suomen kiinnostavimmaksi festivaaliksi.

Miinus Flow.

 

Turussa olisi tänä...

Share