Tapaksia ja oopperaa Maximin kulttuurikeskiviikossa

Ladataan...
Tommi K Isyyspakkaus

Kaupallinen yhteistyö: Finnkino Maxim

Kluuvikadun Maximissa oli uudistuneen elokuvateatterin ensimmäinen kulttuurikeskiviikko tällä viikolla ystävänpäivänä. Illan elokuvana esitettiin encore-näytös Franz Lehárin operetista...

Share

Tuhkimo-ooppera hauskuuttaa taaperoita ja päiväkoti-ikäisiä

Ladataan...
Tommi K Isyyspakkaus

Oopperaa taaperoille? No mikä ettei! Vauvojen taidetuokio marraskuun lopussa oli niin hauska kokemus, että nyt vein taaperon siskonsa kanssa Kansallisoopperan Tuhkimo-minioopperaan, jota esitetään Oopperatalon parvilämpiössä.

...

Share

Traagisen kaunis Madama Butterfly

Ladataan...
Tommi K Isyyspakkaus

Talven oopperarupeaman päätteeksi kävimme katsomassa vielä Giacomo Puccinin Madama Butterflyn Kansallisoopperassa. Japanilaissyntyisen Yoshi Oïdan ohjaaman oopperan ensi-ilta oli viikko sitten, ja näimme sen toisen esityksen keskiviikkona.

...

Share

Jyväskylän oopperan Carmen

Ladataan...
Tommi K Isyyspakkaus

Jopa sattui hyvä tuuri! Kun suunnittelin tämän viikon Jyväskylän-matkaamme, katselin jo etukäteen, menisikö Jyväskylän kaupunginteatterissa jotain kiinnostavaa juuri tällä viikolla. No mutta! Georges Bizet'n Carmen-ooppera, haa!

Eihän minulla tietenkään ollut lippua esitykseen, ja kaikki näytökset olivat jo hyvissä ajoin loppuunvarattuja. Ajattelin...

Share

Superpäivä Jyväskylässä

Ladataan...
Tommi K Isyyspakkaus

Instagram-seuraajani lienevätkin jo perillä, missä liikun täällä reaalimaailmassa. Terveisiä siis Jyväskylästä!

Olen hoitovapaani alusta asti suunnitellut, että voisin jonain viikkona tulla lasten kanssa vanhempieni luokse, mutta sopivaa hetkeä on ollut yllättävän vaikea löytää. Nyt se tuli vastaan,...

Share

La Traviata pian 30 vuotta Kansallisoopperassa

Ladataan...
Tommi K Isyyspakkaus

Tutkimusmatkani oopperan maailmassa etenee, ja viime viikolla vuorossa oli Giuseppe Verdin La Traviata Kansallisoopperassa.

Markus Nykänen, Marie Fajtovà

La Traviata on yksi kaikkien aikojen tunnetuimmista oopperoista, ja moni varmasti tunnistaa sen vähintään nimeltä,...

Share

Taikahuilu vie mykkäelokuvan kultakaudelle

Ladataan...
Tommi K Isyyspakkaus

Tänä talvena jatkan taas tutkimusmatkaani oopperan maailmassa. Kävin tällä viikolla katsomassa Kansallisoopperassa Berliinin Komische Operin tuotannon Taikahuilusta, ja myöhemmin luvassa on vielä kaksi muuta oopperaa.

Kuten ...

Share

Lauluvideoita/ Singing videos

Ladataan...

Mainitsen blogini kuvauksessa tykkääväni laulamisesta, ja ajattelinkin jakaa nyt täälläkin Youtubessa julkaisemaani laulelua. 

Tämän videon kuvasin itse asiassa eilen. Rakastan Oskar Merikannon sävellyksiä ja Kalevala-aiheisia lyriikoita!

This video I made just yesterday. I love Oskar Merikanto's compositions and Kalevala themed lyrics!

...

Share

30 day Song Challenge, 16

Ladataan...
iidis Varpain jaloin

Tänään on vuorossa klassisen musiikin suosikki. Tehtävä oli minulle todella vaikea, koska suosikkeja on niin monta. Valitsin lopulta Mimìn aarian Sì mi chiamano Mimì Giacomo Puccinin oopperasta La Bohème, videoklipissä aarian laulaa upea Mirella Freni. Aariassa Mimì kertoo...

Share

Oopperasta ja Jevgeni Oneginista

Ladataan...
Tommi K Isyyspakkaus

Ooppera on ollut minulle jostain syystä hyvin vaikeasti lähestyttävä taiteenlaji. Olen nähnyt aiemmin livenä vain Mozartin Taikahuilun, kolmesti, mutta muuten en ole uskaltautunut katsomaan edes tunnetuimpia teoksia. Tavallaan olen ollut kuitenkin kiinnostunut, mutta kynnys lähteä oopperaan on ollut liian iso. Mistä aloittaa, kun ei tunne teoksia juurikaan?

Innostuimme Rouvan kanssa jo hyvän aikaa sitten kuuntelemaan kotona radiosta...

Share

Pages