Nokkosletut

Ladataan...
hyvaaruokaa Hyvää ruokaa

Kävin takapihalla katsomassa raparpereja ja huomasin, että pihallahan kasvaa jonkin verran nokkosia ja valkopeippiä. Nyt on paras nokkosen poiminta-aika. Nokkonen on nimittäin hyvä kerätä ennen sen kukintaa. Joten noin kuusi tuntia sitten keräilin tuolla pihallamme kuvissa näkyviin lettuihin nokkosia ja valkopeippiä.

Käytin varmuuden vuoksi hanskoja. Tuli niitä nokkosia sitten...

Share

Vegaanin pinaattiletut

Ladataan...

Löysin Elina Innasen blogista reseptin vegaanisiin pinaattilettuihin, joita oli pakko päästä heti kokeilemaan. Chocochilin reseptit ovat aina ihan mahtavia, joten en osaa sanoa, miksi se silti oli niin iso yllätys, että nämä pinaattiletutkin maistuivat...

Share

Nopea kasvis-kvinoa

Ladataan...

En ole piiitkään aikaan tehyt ruokaa kvinoasta, entisestä vakkariaineksestani. Kvinoa sattuu kuitenkin olemaan myös muiden kasvis- ja vegaaniruoanlaittajien suosikki, ja löysinkin Niomi Smartilta uuden reseptin, jonka pääaines on kvinoa. 

Tämä ruoka oli jo tälläisenään hyvä, ja ennen kaikkea terveellinen,...

Share

Perunakakut lohella

Ladataan...
hyvaaruokaa Hyvää ruokaa

Näitä perunakakkuja lohella/ peruna-lohipihvejä meillä on syöty lounaaksi eilen ja tänään. En oikein tiedä miksikä näitä tarkkaan ottaen kutsuisi, mutta hyviä ovat joka tapauksessa.

Keitetyt perunat muusiksi. Sekaan keitettyä parsakaalia pilkottuna, kananmunaa, kuutioitua lohta, tilliä ja mausteita. Massa sekaisin ja paistamaan. Voilla paistaessa saa aikaan kauniin ja maukkaan...

Share

Härkis tortillat, helppoa kasvisruokaa arkeen tai viikonloppuun

Ladataan...
hyvaaruokaa Hyvää ruokaa

Ahvenanmaalta on nyt kotiuduttu ja raporttia matkasta tulossa varmasti blogiin hieman myöhemmin. Tähän väliin laitan vaan nopean ja helpon vinkin arkeen tai vaikka tulevalle viikonlopulle. Tortillat ja härkis. Härkistä löytyy nykyään maustamattoman lisäksi maustettuna, joten tämän helpommaksi ei ruoanlaitto voi paljoa mennä. Maustetuissa makuina ovat texmex ja bbq.

Härkis on...

Share

Pages