Miksi hieronta kannattaa x 3 + bonus

Ladataan...

Minä kuulun siihen porukkaan, joka käy hyvin epäsäännöllisesti hieronnassa. Varaan ajan hierojalle vasta, kun joku paikka on niin jumissa etten saa sitä enää itse auki rullailulla tai venyttelyllä ja jumi häiritsee jopa jokapäiväistä elämää, treenaamisesta puhumattakaan. 

Kysynkin siis itseltäni: 

Kävin eilen hierojalla ja varasin...

Share

Jälkipuintia ja oppirahoja

Ladataan...

Heti maaliintulon jälkeen olin täysin varma, että nyt nämä polkukisat on nähty! Ikinä enää en kilpaile poluilla, en koskaan ja piste! Hetken tässä itseäni keräilleenä ja rapsan kautta tilannetta analysoineena alkaa velat tuntua saatavilta ja heikkoudet vahvuuksilta :) 

Kisasta palautuminen on ollut lähinnä ruuan mättämistä (mulla on koko ajan...

Share

Elämää maratonin jälkeen

Ladataan...
Suvi K. Sisunainen

Kirjoituksia juoksutapahtumista ja niihin harjoittelusta on netti pullollaan, mutta yllättävän harvoin näkee ihmisten kirjoittavan siitä, mitä tapahtuu maratonin jälkeen. Siksi ajattelin vähän avata, miltä tuntuivat kaksi viikkoa Nuuksio Classicin jälkeen.

Kisapäivän ilta

Juostessa jalkoihin oli alkanut sattua todella paljon, mutta heti...

Share

Vaikea palautuminen ja viikon 32 treenit

Ladataan...

Enpä tiedä, miten oikein palaudutaan? Pitäiskö kisan jälkeen maata viikko sohvalla ja syljeskellä kattoon? Eipä tietenkään, mutta minkä verran liikuntaa ja liikkumista on palauttavaa liikuntaa ja mikä on liikaa? Hmm... oikeastaan varmaankin palauttavaa liikuntaa olisi matalilla sykkeillä liikkuminen, minulla siis alle 130 bpm keskisykkeellä, mutta edelleenkin tuo tosi rauhallinen liikkuminen urheilumielessä on minulle äärimmäisen vaikeaa. Palaudun kuitenkin ilmeisen nopeasti rasituksesta,...

Share

5 vinkkiä - mitä tehdä, kun ei voi juosta?

Ladataan...

Maraton oli lauantaina, palautuminen vie aikansa. Tokihan minun piti käydä kokeilemassa juoksua jo tiistaina... Lihakset tuntuivat palautuneen jo yllättävän hyvin mutta polvi yritti vähän taistella juoksua vastaan - ei vielä, ei liikaa. Vahingosta viisastuneena yritän tällä kertaa myös kuunnella polvea ja olla hötkyilemättä.

Mutta mitä siis tehdä, kun ei voi vielä juosta? 

1. Kävele, pyöräile tai ui. Palauttavana ja peruskuntoharjoitteluna kävely, pyöräily ja uinti ovat mitä...

Share

Mistä tietää, että on lomaillut riittävästi?

Ladataan...

Olin kesällä 2016 ensimmäistä kertaa sitten 15 vuoteen 8 viikkoa kesälomalla kesäsulun vuoksi. 16-v asti olen ollut kesätöissä ja lomittajana opiskelujen ohessa. Vielä valmistuttuanikin meni muutama vuosi ennen kuin ymmärsin lomailun päälle. Oivallus syntyi itse asiassa pari vuotta sitten tammikuussa ollessani leikkauksen vuoksi 5 viikkoa poissa töistä. Kun oli pakko "pitää lomaa",...

Share

Muotinmurtajat

Ladataan...
MARI L Rakkautta & Mamarkiaa

Teen kaikkeni, jotta lapseni ei tarvitsisi kokea kiusaamisen ja lokeroinnin aiheuttamaa riittämättömyyttä ja syömishäiriöitä. Haluan rakentaa lapselleni vahvan itsetunnon, jota vasten hän voi nojata silloinkin, kun ulkoiset määritelmät yrittävät horjuttaa sitä. Liika huomio yksinkertaisissa asioissa vääristää ne absurdeihin mittoihin. Siirrämme ajatus- ja toimintamallimme suoraan lapseen. 

Tätä kuvaa en ikinä ajatellut julkaista. Se on otettu...

Share

Antaa palautua

Ladataan...

 

Yksi kallisarvoisin asia, jonka olen oppinut liikunnasta vuosien aikana on ollut palautumisen merkitys ja sen tarpeeseen viittavat kehon vihjeet. Tänä viikonloppuna sain aiheesta taas hyvän muistutuksen ja sunnuntaipäiväni onkin kulunut siivoillessa kotia, herkutellen hyvällä puoliskoni kokkaamalla ruoalla ja sohvalla leffan ja kirjan äärellä lekotellen. Sekin kun on ihan täysin sallittua urheilevan yksilön arjessa.

...

Share

Expectations vs. reality

Ladataan...
chaura Misplaced

Kätilönä minulla oli luonnollisesti melko paljon ennakko-odotuksia monien asioiden suhteen, vaikka pohjalla häilyikin tieto siitä että koskaan ei voi tietää, jokainen vauva/vanhempi on erilainen jnejne. Mutta se mitä tietää ei aina auta siihen mitä odottaa. Menikö kaikki sitten odotusten mukaan?

Kiintyminen vauvaan. Raskausaikana en oikein osannut muodostaa suhdetta vauvaan, ainakaan siten kuin ajattelin että olisi pitänyt. En uskaltanut kuvitella...

Share

Pages