Puolison kynästä: Vauvalupa 2025

Ladataan...

Vuoden 2025 Sosiaali- ja terveysministeriön ehdotuksen pohjalta tehty esitys on nyt hyväksytty eduskunnassa ja uusi, lasten hankkimista suunnittelevien yksilöiden tai pariskuntien esitieto- ja hyväksyntälomake tulee käyttöön välittömästi. Lomake on täytettävä ja allekirjoitettava ennen lisääntymistä ja se on sitova. Mikäli henkilö tai pariskunta rikkoo lomakkeessa hyväksyttyjä ehtoja, rangaistuksena voi olla enimmillään täysi vieraantuminen omasta lapsesta vuosien varrella ja vähimmillään...

Kesäekstra: lasten kanssa autolla Göteborgiin

Ladataan...
Pamsu Osien summa

Tiedän enemmän historiasta kuin maantiedosta. Siksi minusta oli ihan tasapuolista tavata norjalaiskavereita "puolimatkassa", Ruotsissa, Göteborgissa.

Porista on matkaa Turkuun 140km eli pissatauolla puolisentoista tuntia, laivamatka Turusta Tukholmaan kestää 11 tuntia ja jonotuksineen vielä vähintään tunnin pidempään, ja Tukholmasta Göteborgiin E4-tietä matka on 470km ja vajaa 5 tuntia - ilman pysähdyksiä. Norjan...

A cotton candy can brighten the mood.

Ladataan...
miiajohanna miiajohanna

Heräsin eilen siihen, että en kuullut vasemmalla korvalla mitään. Tai jos kuulin, tuntui, kun kahta kattilankantta olisi pamautettu yhteen. Kurkku tuntui karhealta ja silmät oli kirveltävän väsyneet ja turvoksissa. Mun silmät ei turpoa oikeastaan huonoista yöunista eikä rankasta itkemisestäkään. Mutta tämä turvotus tuntui ja näkyi. Ja näkyy. Olin nukkunut tätä edeltävänä yönä jotain 12 h. Olen ollut viime viikolla koko loppuviikon aivan totaalisen väsynyt. Tänä aamuna oli pakko soittaa...

Rakkaus, pride ja perhe

Ladataan...
äitiyskoe Äitiyskoe

Olipas kertakaikkisen ihana Pride-kulkue piknikeineen! Koko pitkän, aurinkoisen lauantai-iltapäivän lojuin viltillä Kaivopuistossa siemaillen skumppaa ja limpparia, napostellen herkkuja, nauraen, laulaen ja seuraten, kuinka lapseni nautiskelee uusien ja vanhojen ystävien seurasta. Lapsi kulki sylistä syliin, konttasi kahmimaan vielä yhden mansikan, kurotti varastamaan taas uuden ihmisen silmälaseja, ihasteli koiria, muita lapsia ja ilmapalloja ja otti välillä torkut.

Pride-...

Kesäkuun ikävä

Ladataan...
vilhelmiinah VILHELMIINA H.

Kun ympärillä tapahtuu jotain ikävää tai kun olo vaan tuntuu ikävältä, miten nähdä taas se keltainen aurinko harmaan pilviharson takaa?

​Pitää pysähtyä. Keskittyä kuuntelemaan omia ajatuksia ja tuntemuksia.

En olisi koskaan uskonut myöntäväni tätä, en itselle enkä muille, mutta tunnen itseni todella...

Pitääkö lapsen vuoksi suostua kaikkeen vai onko lapsen tehtävä mukautua aikuisen elämään?

Ladataan...
topaasilapsi Sydän huokaa

Jotkut vanhemmat tulevat onnelliseksi lapsen ilosta ja riemusta, mutta kaikkia ei välttämättä kiinostakaan pätkän vertaa perhekahvilat ja puistot. Saako vanhemmat haluta omia juttuja ilman, että haukutaan tyrannimutsiksi? Helposti löytyy näitä ääripäitä perheistä missä toisissa lapset mukautuvat vanhempien elämään ja toisissa vanhemmat perustavat arkensa lapsen mukaan. Nämä sitten nostattavat tunteita toisissaan arvostelemalla toisen tapaa elää.
...

ihania päiviä

Ladataan...

Olen elänyt ihania päiviä. Lämpimiä, aurinkoisia. Sateen täyttämiä myrskypäiviä. Kävellyt paljasvarpain takapihan nurmikolla, löytänyt liljoja, siperiankurjenmiekkoja, päivänkakkaroita. Lönkytellyt koiran kanssa metsäpolulla hitaasti, niin ettei supista. 

Olen voinut pahoin. Mitannut verensokeria. Insuliinia. Hiilareita. Iloinnut siitä, että vauva potkii paljon ja on hyvin liikkuvainen. 

Olen pitänyt miestä hereillä ravaamalla vessassa ja syömässä keskellä yötä. Olen...

Pages