Työuupumus osa 1: uupumuksen taustoja

Ladataan...
Millian Tällä hetkellä

Olen pyöritellyt mielessäni tämän postaussarjan kirjoittamista jo useamman kuukauden, ja monelta osin kirjoitukseni ovat aihetta jo tähän mennessäkin sivunneet. Vihdoin ja viimein on kuitenkin sellainen olo, että täytyy jotenkin vetää yhteen koko homma, jotta siitä voisi jo päästää irti. Valitettavasti ihan liian moni rämpii samaisten ajatusten kanssa kuin minä, joten ehkä näistä kirjoituksista voi olla jollekin apuakin.

Aloitetaan tästä iänikuisesta, mutta kuitenkin niin tärkeästä...

Share

Pääsiäinen paketissa

Ladataan...

Pääsiäinen on nyt ohi, ja miten nopeasti se kiitikään! Loma tuli kyllä tarpeeseen ja olisikin puolestani saanut jatkua vielä muutaman päivän ajan. No, onneksi kohta on jo vappu, eikä kesälomaankaan ole kuin reilu kuukausi aikaa. Toukokuussa on paljon kaikkea kivaa tiedossa, joten eipä tuota loman loppumista kannata sen enempää surra.

Kirjoittelin viimeksi pääsiäiskoristeista. En sitten päätynyt hankkimaan sen...

Share

Anna äänesi

Ladataan...
Saranda Tyhjä ajatus

Otin tämän kuvan viime joulukuussa Kosovosta. Kuvassa on isoäitini ja pikkuveljeni matkalla sukulaisille. Pikkuveljeni pitää banaaneja käsissään, koska mummi ei koskaan suostu lähtemään kylään viemättä banaaneja.

Isoäitini haki pari vuotta sitten oleskelulupaa Suomesta, mutta hänelle tuli kielteinen päätös viime kesänä. Kirjoitin siitä aikoinaan ...

Share

Hurahdinko liikaa juoksuun?

Ladataan...

Joku on saattanut huomata, että minusta on tehty juttu tänään ilmestyneeseen Sport-lehteen otsikolla "Hurahdin liikaa juoksuun". Haluan heti huomauttaa, että ostikko ei ole omani, enkä ole vaikuttanut otsikon valintaan/syntymiseen :) Itse en ole koko muutosprosessin ja juoksuharrastuksen aloittamisen jälkeen kokenut, että olisin hurahtanut liikaa juoksuun/juoksemiseen, mutta joskus mietin, että ehkäpä olen hurahtanut liikaa tähän oheistoimintaan... juoksusta puhumiseen,...

Share

Mihin teidän lapsilisät menevät?

Ladataan...

Eräässä keskustelussa mieheni kanssa kävi taannoin ilmi, että hänelle ei ollut selvinnyt tässä melkein kahden vuoden sisällä vielä se, että mihin ne lapsilisät oikein menevät. No minulle. Tietenkin?

Siitä tulikin mieleen, että mihin se summa teillä menee (tai lähinnä kenelle)?

Pidin jotenkin itsestäänselvyytenä sitä, että koska minulla ei ole tuloja niin olen oikeutettu pitämään sen noin 75 euroa vai mitä sieltä nyt tuleekaan....

Share

Suunnitelmia

Ladataan...
Millian Tällä hetkellä

Minun on ollut pitkän aikaa kauhean vaikeaa tehdä minkäänlaisia pidemmän aikavälin suunnitelmia. Suunnittelu on tuntunut jostain syystä vastenmieliseltä ja liian työläältä. Miksi suunnitella, kun ei kuitenkaan tiedä mistään mitään? Ankeaa, myönnetään. Luulenpa, että tuohonkin on ollut syynä väsymys. En ole kyennyt suunnittelemaan tulevaa lomaa, seuraavaa kesää asuntolainan hankkimisesta puhumattakaan. Nyt huomaan, että suunnitelmien tekeminen sopivassa määrin alkaa tuntua yhä mielekkäämmältä...

Share

Tasapainottelua

Ladataan...
Millian Tällä hetkellä

Onko olemassa asioita, joiden kanssa ei tarvitsisi jotenkin tasapainotella? Minä en keksi ainuttakaan. Tuntuu, että koko elämä koostuu enemmän tai vähemmän tästä jatkuvasta balanssin etsimisestä ja välillä core on aika kovilla. Tasapaino pitäisi löytyä klassisesti työn ja perhe-elämän välillä, liikunnan ja levon, terveellisten elämäntapojen ja sopivan huolettomuuden, sekä oman tilan ja parisuhteen ylläpitämisen välillä.

Aamuisin pitäisi löytää kaapista työpäivää varten vaatteet, jotka...

Share

Kolilla

Ladataan...
.sari. O D O T U S

Olemme tällä viikolla tytön kanssa reissussa Pohjois-Karjalassa, Kolin maisemissa. Lähdin viikoksi tänne tytön mummon ja papan kanssa. Koli on minulle sama asia kuin joillekin Lappi: täällä ollaan käyty pienestä asti lähes vuosittain, joko syksyllä tai talvella. Olemme viettäneet samassa vuokramökissä lukemattomia viikkoja lasketellen, hiihtäen ja retkeillen. 

Mikä parasta,...

Share

Pages