Nokkospesto

Ladataan...
Tommi K Isyyspakkaus

Viime viikonloppuna maalla Rouva intoutui keräämään nokkosia äitinsä pihamaalta ja tekemään niistä nokkospestoa voileipäkakun väliin. Niitä saatiin myös mukaan sen verran, että tänään Rouva pyöräytti niistä uuden peston syötäväksi pastan kanssa, ja tulipas siitä herkkua!

Nokkoset ovat hyvin suositeltavia luonnonyrttejä: ne on helppo tunnistaa, niissä on paljon ravinteita ja ne...

Share

Se taipuisampi kurpitsa

Ladataan...
Lisbet Paniikki keittiössä

Tiesittekö, että kesäkurpitsaa syödään Suomessa vuosittain vain noin puoli kiloa henkilöä kohti? Tämä fakta järkyttää minua suuresti, mutta toisaalta en ihmettele - aika usein kesäkurpisasta saadaan ei-niin-kovin-hyvää.  On siis aika puhdistaa tuon mainion kasviksen maine! Viime aikojen hittiruoka keittiössämme...

Share

Välimeren leipä

Ladataan...

Bussissa istuminenkin voi olla vaarallista. Matkalla Tampereelta Jyväskylään Radio Novaa kuunnellessa Vappu Pimiä kertoi tekemästään leivästä niin houkuttelevasti, että pitihän sitä sitten päästä kokeilemaan.

 
Välimeren leipä

50 g tuorehiivaa

5 dl kädenlämpöistä vettä

2 tl suolaa

2 rkl siirappia tai hunajaa

½ dl öljyä...

Share

Laiskan kokin lauantailounas: pestolohta

Ladataan...
Siljuska Siljan Reseptivihko

 

Todella nopea ja herkullinen lounasruoka valmistui tänään käden käänteessä: Pestolohta ja uunijuureksia (ohje juureksiin löytyy täältä). Resepti on hyvin yksinkertainen, varsinkin jos käytät valmispestoa, kuten minä tällä kertaa. Jälkkäriksi leivoin marja-aroniakakkua...

Share

Inspiraatio:arki-illan ateria

Ladataan...

Siksi aikaa kun kaivelemme kahdesta eri kamerasta 4 tähden illallisten loppuja kuvia, palataan takaisin arkeen. Näin sunnuntaina ajattelin ilahduttaa teitä kivalla arkiruoalla, jos se vaikka inspiroisi teitä kokkaamaan ensi viikolla?

Joskus jaksaa arkenakin nähdä hieman enemmän vaivaa ruoan eteen. Etenkin kun on ollut kolme päivää kokkaamatta ja on jo vieroitusoireita keittiöstä. Olin tämän viikon torstaina jo aivan valmis kokkaamaan (voin myöntää että neljän tähden illallisten...

Share

Pasta, pesto, pasta

Ladataan...
Suz Glass Horses

Pasta on kaiketi aika monen suosikkiruokaa. Ainakin minun. Pastaa, pastaa, pastaa. Voisin syödä pastaa joka päivä.

Mutta mitä parasta on löytää uusia makuja pastan kaveriksi. Pasta Carbonara on ehdoton suosikkini, mutta myös yksinkertainen pasta pesto vie kielen mennessään.

Stockmann Herkun oma Pesto on ehdoton ykkönen....

Share

Broilerinfilettä & pestopastaa

Ladataan...
jennituulia I love food

Pesto

  • tuoretta basilikaa
  • pieni valkosipulinkynsi
  • suolaa
  • auringonkukansiemeniä (pinjansiemeniä pitäisi laittaa oikeasti)
  • oliiviöljyä
  • parmesaania
  • sitruunanmehua

Itse tehty pesto on ihanaa, jos ei satu kaapissa olemaan tarvikkeita tai ei halua ostaa niitä (...

Share

Nokkospinaattipesto

Ladataan...
MariMaalla Kivistössä

Kivistössä, keskellä luonnon nokkospuskia, kasvatetaan nokkosia ruukussa. Idea siihen tuli Hortoilun facebook-sivulta; ruukusta saa koko kesän nuoria nokkosia, kunhan muistaa niitä myös käyttää.

Pari viikkoa aiemmin istutettu nokkosruukku oli tuottanut kunnon sadon, ja samalla naapuriruukussa babypinaatti rehotti iloisena. Aika siis tehdä pestoa.

...

Share