137th Day of Autumn - Ramen love

Ladataan...

Ramen Love

Olemme aivan koukussa herkullisen tulisiin ramen-keittoihin. Helsingin hyytävällä tuulella ja Hietaniemen hallin Fat Ramenissa maistelluilla herkuilla lienee aika vahva syy-yhteys tähän lähes joka viikonloppuiseen addiktioon. 

Ennen tätä talvea ja kotona vietettyjä gradupäiviä en ajatellut olevani liemiä tunteja...

Tapaus Possu vol 1

Ladataan...
Dementtia Miesten matkassa

Voihan Video, Merita oli sulaa vahaa The Manin suhteen ( Well.. happy for her..!)

Merita kertoi, että se mustapukuinen The Manin kaveri vaikutti ihan jees tyypiltä.. So what, mulla oli silloin Rikkalapiomies (joka ei vielä ollut näyttänyt ihan kaikkia "parhainpia" puoliaan..). Koska kaveria täytyy jeesata, lähdin ulos myös Meritan seuraks, koska hän tahtoi nähdä oliko The Man baarissa.. No olihan se, ja oli tuo toinenkin mies, The Manin bestis, kutsun häntä Possuksi (minulla on syyni...

Uudet perunat, possua ja paras maustevoi ikinä!

Ladataan...
Hetti Hettinen

Tällä viikolla bongasin ensimmäistä kertaa uusia perunoita suht siedettävällä kilohinnalla, joten pakkohan niitä oli pussillinen kotiuttaa. Olivat tosin ruotsalaisia, mutta naapureitahan tässä ollaan niin ei se oo niin justiinsa. Olin edellisenä iltana ottanut pakkasesta pari possun ulkofileepihviä sulamaan jääkaappiin ja ne pääsivätkin perunoiden kaveriksi päivällislautaselle. Uudet...

Possua kasvispedillä

Ladataan...
Hetti Hettinen

Meinasin kirjoittaa otsikoksi possua keväisellä kasvispedillä, mutta olisi mennyt ehkä vähän överiksi. Mutta keväistähän tämä ruoka on; lihan seurana kevätsipulia ja varhaiskaalia. Uusia porkkanoita ei vielä saa, mutta edellisen kauden porkkanat ajavat asiansa.  

Siellä se possu on jossain piilossa. 

Tähän ruokaan tarvitset:

  • vajaa kilo possun ulkofilettä
  • ...

Itämainen illallinen Farangin tyyliin

Ladataan...
Tommi K Isyyspakkaus

Olimme sopineet kaverimme kanssa, että menisimme lauantaina syömään Farangiin. Mutta sitten tapahtui... öh... jotain ja ehkä ihan vähän unohdin pöytävarauksen tekemisen ajoissa. Ja niinhän siinä kävi, että viikon puolivälissä lauantai oli jo täyteen varattu.

Mutta eipä siinä mitään, päätimme sitten tuoda Farangin kotiimme ja tehdä itse karamellipossua, jota testasimme jo joulun jälkeen. Sen kanssa tarjolla oli jasmiiniriisiä, pikkelöityä chiliä, kurkku-inkivääripikkelsiä,...

Rapeaa possua ja karamellikastiketta

Ladataan...
Tommi K Isyyspakkaus

Jos joulukinkku on alkanut jo tökkiä, mutta sitä on vielä kilo tai kaksi syömättä, nyt kannattaa jatkaa lukemista!

Olen joskus aiemminkin maininnut, että lempiravintolani on Farang ja rakastan ylipäänsä Kaakkois-Aasian makuja. Yksi Farangin klassikkoannoksista on rapeaa possua palmusokerikaramellikastikkeessa, ja kyseisen annoksen resepti löytyy myös Tomi Björckin keittokirjasta. Sitä ei ole kuitenkaan tullut koskaan testattua kotioloissa, mutta tänään...

Olennaisuuksia syö: Vaustin makujen matka*

Ladataan...
Milka Rantamo Olennaisuuksia

*kaupallinen yhteistyö

Päätettiin äidin kanssa lähteä syömään tässä eräänä perjantai-iltana, itseasiassa mun viimeisenä Putkityö-työpäivänä. Varasin pöydän Vaustista paria päivää aikaisemmin, ja sain varausvahvistuksen jälkeen puhelun ystävältäni Veskulta, joka toimii Vaustin keittiömestarina. Hän ehdotti pientä yhteistyötä, jossa Vausti tarjoaa mulle ja äidille maistiaisia nykyiseltä ja mahdollisesti tulevalta ruokalistalta. En oo vielä...

Ah niin ihana parsa!

Ladataan...
ElephantShrew Budjettimakuja

Parsa-aika on vihdoin täällä. Tai no on ollut jo jonkin aikaan mutta huutelen taas vähän myöhässä. Nyt parsa on niissä hinnoissa, että sopii hyvin opiskelijabudjetillekin. Parsa on ehdottomasti yksi mun lemppareimmista lisäkkeistä kanan, kalan lihna possun tai ihan minkä tahansa lisäkkeenä. Kunhan parsojen kanssa on tarjolla vielä bearnaise/hollandaise kastiketta. En ole vielä itse uskaltanut/jaksanut kokeilla kastikkeen tekemistä itse, koska himoni tyydyttyy myös valmiilla...

Possua chili-mustapapukastikkeessa

Ladataan...
ElephantShrew Budjettimakuja

Tällä viikolla alennuspossusuikaleiden innoittamana tartuin toiseen purkkiin, joka lähti mukaan Vii voanista. Ihan rehellisesti sanottuna en tiedä ollenkaan, miten tätä tahnaa oikeoppisesti tulisi käyttää, mutta tuli ihan törkeän hyvää näin itse sävellellen. Ainoa asia, jonka olisin mielellään muuttanut on noi pakastevihannekset. Ei oo vaan mun juttu. Joskus tuli ihmeellinen päähänpistymä kaupassa ja nappasin pussivihannekset mukaan. Virhe. Kastike ja liha olivat hyviä, mutta...

Pages