Käytkö jatkuvasti ylikierroksilla? Näin suitsit stressin ja kiireen – asiantuntijan vinkit jaksamiseen

Ladataan...
Toimitus Toimitus

Psykologi ja stressinhallinnan asiantuntija Satu Kettunen hätkähti omaa herkkyyttään stressille. Nyt viiden lapsen äiti pitää työpäivän aikana mikrotaukoja ja vetää selkeät rajat työn ja vapaa-ajan välille.

Mitä haluaisit kysyä stressinhallinnan ja henkisen valmennuksen asiantuntijalta? Osallistu Trendin & Lilyn Facebook livelähetykseen keskiviikkona 23.5. kello 18 alkaen. Voit osallistua keskusteluun ja...

Älä lakaise masennusta maton alle

Ladataan...

Juttelin eilen erään ystäväni kanssa puhelimessa, ja hän kertoi minulle epäilevänsä olevansa masentunut. Sen jälkeen hän lisäsi vielä nopeasti virkkeen "sillä lailla oikeasti masentunut". Jäin jälkikäteen miettimään, minkä takia hän koki tarpeelliseksi lausua nuo viimeiset sanat asiansa jatkoksi? Aivan kuin hän olisi pelännyt, etten ottaisi hänen sanojansa tosissani. Totta kai otin, etkö sinä ottaisi?

 

...

Mikä minusta olisi voinut tulla (jos ei psykologi)

Ladataan...

Tässä postauksessa kerron välivuodestani, ja siitä, mitä muuta minusta olisi voinut tulla isona kuin psykologi.

 

Näihin aikoihin kesällä, kuusi vuotta sitten, sain tiedon siitä, että pääsin opiskelemaan psykologiaa. Muistan vieläkin sen, kun kotiin saapuneen kirjekuoren paksuudesta pääteltynä uskalsin toivoa, että minulle ei lähetetty pelkästään kaunista kiitosta ja kieltävää vastausta. Muistan myös pääsykoepäivän (ja ”sen tuskan häivän”), tyypit keiden vieressä istuin...

Anna, kun luen ajatuksesi. t. psykologi

Ladataan...

Psykologi on aika erikoinen ammatti. Tai ainakin se saatetaan mieltää sellaiseksi. Nuorena fuksina kuvittelin ottavani psykologian opintojen myötä haltuuni taikatempun, jonka avulla pystyn lukemaan, analysoimaan ja vaikuttamaan ihmismieliin. Ihan mitään näin mystistä ja siistiä en ole omaksunut, ainakaan vielä, mutta toivoa on, koska minulla on vielä viimeinen ammattikäytännön kurssi jäljellä ensi syksynä!

Peruskysymys, joka minulle esitetään joka bileissä uusien tuttavieni...

Pages