Puutarhani värit 10: Voimakasta kuumana kautena

Ladataan...
Perho Kerttunen Kasvihormoni

Miten sen meneekin niin, että mitä pidemmälle kesä etenee, sen voimakkaammat värit miellyttävät (ainakin minua)? Johtuuko se siitä, että luonnon vihreästä tulee niin voimakkaan värinen, että se kaipaa rinnalleen toisen yhtä vahvan?

Niin tai näin, minä pidän juhannuksen jälkeen vahvoista väreistä. Niitä on tässäkin tarjolla runsaasti. Kukkijat...

Share

Puutarhani värit 9: Pinkki puskee esiin

Ladataan...
Perho Kerttunen Kasvihormoni

Kuinka monta punaisen sävyä onkaan olemassa? Ja kuinka tarpeellisia ne kaikki kuitenkin ovat! Jos ei tätä huomaa puutarhassa, niin viimeistään kuitenkin huulipunan sävyä etsiessä, vai kuinka?

Ylimmässä kuvassa on sama laukkaneilikka kuin mikä näkyi viime viikolla, mutta eri valossa kuvattuna. Niinpä sen sävy mätsää tämän viikon kuvakollaasiin. Ovela...

Share

Puutarhani värit 8: Voiko fuksiaa vahvempaa olla?

Ladataan...
Perho Kerttunen Kasvihormoni

Tämän viikon väri on yksi suosikeistani pihalla. Se on vahva ja erottuu vihreästä hyvin mutta vaaleamman sävyn kanssa se taipuu pehmeäksi ja jopa hempeäksi kokonaisuudeksi. Värin nimitys vaihtelee sen mukaan, kuka puhuu: minä kutsun tätä väriä mielelläni fuksian punaiseksi.

Ylärivissä laukkaneilikka menestyy karussa ympäristössä. Meillä sen vieressä...

Share

Puutarhani värit 7: Hempeää läpi kesän

Ladataan...
Perho Kerttunen Kasvihormoni

Tämän viikon väri on lähes vaaleanpunainen mutta kuitenkin sellainen, jonka voisi määritellä vaikkapa pinkiksi. Viime viikon väriin verrattuna sen sävy on lämmin, joten en halunnut yhdistää kuvasarjoja samaan postaukseen (vaikka ne olivatkin alun perin suunniteltu samaan).

Kesäpikkusydämet (ensimmäinen kuvista) on ehkä pihani...

Share

Puutarhani värit 6: Kevätkesään kuuluu ripaus vaaleanpunaista

Ladataan...
Perho Kerttunen Kasvihormoni

Ripaus vaaleanpunaista, ihanan hempeää ja pehmeää sekä sopivan herkkää. Meiltä ei löydy juurikaan herkintä vaaleanpunaista mutta sitten kun sitä on, nautin siitä suunnattomasti.

Omenapuun kukat ovat kevään pitkän odotuksen jälkeen täydellisiä. Meidän puussa on vielä niin ihania kukkia, että ensin ne ovat vaaleanpunaisia ja...

Share

Puutarhani värit 5: Vihreä, vihreä ja vihreä

Ladataan...
Perho Kerttunen Kasvihormoni

Vihreä on elämän väri. Se kohtaa taivaan sinen jossain horisontissa ja tervehtii voimansa antajaa, mutta maan päällä ei ole toista, joka tietäisi asemansa yhtä hyvin kuin vihreä. 

Kevään kellertävä vihreä on parasta, mitä tiedän: se on eläväinen, voimistuva ja täynnä kasvua. Hetkessä vaalea vihreä ottaa maiseman itselleen ja osoittaa, että...

Share

Puutarhani värit 4: Tilkka kermaa alkukesäksi

Ladataan...
Perho Kerttunen Kasvihormoni

Taas on aika haaveilla kesästä ja teen sen toteamalla, että kerma on varmasti yksi suosikkiväreistäni pihalla. Siinä valkoinen taittuu kevyesti keltaiseen, mikä sointuu puolestaan kauniisti erilaisiin vihreisiin. Ja vihreitä - niitä pihalla riittää, kunhan tuo lumi tuosta väistyy.

Yläkuvassa vasemmalla on jo teini-ikäisenä hankkimani esikko, jonka...

Share

Puutarhani värit 3: Auringon haalistama lila

Ladataan...
Perho Kerttunen Kasvihormoni

Jos viime viikon sininen on meillä harvinainen väri, niin on myös tämän viikon kylmäsävyinen lila. Nämä kaikki kasvit olivat jo pihassa, kun muutimme tänne. Omat istuttamani kasvit ovat pääasiassa lämpimiä sävyjä, mutta jotkut kasvit ovat niin kauniita, että ne saavat väriviastaan huolimatta pysyä pihassa :)

Vasemmalla on ihastuttava sammalleimu,...

Share

Puutarhani värit 2: Harva ja valittu sininen

Ladataan...
Perho Kerttunen Kasvihormoni

Vaikka en ole varsinaisesti vältellyt sinistä, sitä löytyy pihasta melko vähän. Puhdas sininen on kasvimaailmassa harvinainen ja näistä esillä olevistakin kasveista löytyy kaikista selvä violettiin taittava sävy.

Yllä vasemmalla loistokurjenpolvi ja lupiini ovat jotakuinkin saman sävyisiä yhtä aikaa kukkivia hehkujia. Lupiineja kasvaa meillä...

Share

Puutarhani värit 1: Alkukesä on valkoinen

Ladataan...
Perho Kerttunen Kasvihormoni

Keskitalven kauden kunniaksi aloitan uuden kuvasarjajulkaisun, jossa kaihoan tulevaa kasvukautta. Julkaisen kerran viikossa kuvasarjan siitä, millaisissa väreissä puutarhani kukkii - tai on kukkimatta. Olen valikoinut kuvia epämääräisen määräisesti ja oikeastaan ainoa kuvia yhdistävä teema on jokaviikkoinen värivalinta.

...

Share