Ravintolapäivä Rollossa 1/2 : vähän superfoodia

Ladataan...
sarra nAmuset

Soppasiskojen & Superpirtelöbaarin ravintola löytyi muotoiluhuoneelta. Brunssinautiskelijoita ei näkynyt paikalla enää kolmen kieppeillä. Brunssiin olisi kuulunut turkkilainen jogurtti, marjoilla ja vaahterasiirapilla, linssikeittoa, leipää ja tuorejuustolevitettä sekä suklaabrownie ja luomukahvi/pakuritee. Kaikki luomua ja ehkä siksi melko kallista. Setin hinta oli 16 euroa. Samalla...

Norisushi

Ladataan...
sarra nAmuset

Retki Helsingin Wanhaan kauppahalliin sisältää aina sushihetken. Näissä hetkissä on puhdasta iloa ja hyvää mieltä. Norisushi on sushibar, jonka ilmapiiri on suomalaiselle palvelukulttuurille omintakeinen sillä se on äärimmäisen rento. Varo siis hymyileviä ja hieman flirttejä myyjättäriä. Nirso tyttö tykkää!

Plussaa: Palvelu, tuoreus, vikkelyys.
Miinusta: Toisinaan...

Tapasta

Ladataan...
sarra nAmuset

 

Tapasta on lymyillyt Uudenmaankadulla kymmenisen vuotta. Aiemmin rafla oli sopivan Espanjalaistyylisen kulahtanut, silti siisti ja varsin tunnelmallinen. Nyt on uudet suoralinjaiset pöydät ja tuolit ja trendikkäämpää vihreää maalia seinällä. Onneksi safka on pysynyt entisellään - melko raskasta mutta hiton hyvää.

Maisteltiin mm. paahdettuja punajuuria ja Gorgonzolaa, ...

Nirsoproof Punavuorikierros; Crustum & Primula & Lens & Lupolo

Ladataan...
sarra nAmuset

Kävin lomalla kotona tai kotona lomalta. Riippuu siitä kumpi on lomaa: Lappi ja opiskelu vai Helsinki ja duuni. No, jokatapauksessa kävin toki myös lounaalla. Tässä napakat ja nirsot kritiikit.

Cafe Crustum 
Plussaa: pikkuinen ja isompinen aamupala, leipomotuotteita myös mukaan, lähiruokaa.
Miinusta: viikonloppuisin äitejä vaunuineen ja...

Kiasma

Ladataan...
sarra nAmuset

Mille kuulostaa pöytään, hymyn kanssa, tarjoiltu lounas ympäristössä jossa on helppo viihtyä ja rauhoittua kesken kiirepäivän? Kiasmasta saat deli-buffan tai oikean rafla-annoksen n.15 eurolla. 

Valitsin deli-buffan ja keiton. Noukin lautaselleni kalan, jonka koostumus oli jännä mutta ihan jees, pesto-mozzarellaa, huippuhyvää chorizo-salaattia ja marinoitua zuccinia ja herkkareita...

Sumo

Ladataan...
sarra nAmuset

 

Uusi japsirafla on pikkuinen ja siisti. 24 asiakaspaikkaa olivat melko täynnä lounasaikaan. Ruoka on aseteltu somasti bento-eväslaatikoihin. Omista lokeiroista löytyi vihreää kaali-sipuli-salaattia, paneroitua lohta, fritti-katkoja, wasabi-majoa ja toki myös riisiä. Voinen suositella.

Plussaa: iloinen palvelu, siistey ja lounasaikaan arvoon nouseva ripeys.

Miinusta: hieman...

IKEA

Ladataan...
sarra nAmuset

IKEA:n saitilla kerrotaan, että IKEA-lihapullat ovat aitoa tavaraa: Lihapullamme sisältävät 84 % lihaa, sipulia, korppujauhoja, kananmunaa, mausteita ja vettä – ei lisäaineita eikä mitään keinotekoista. Mmm…. hyvää! 

Söin annoksesta ainakin neljä lihapullaa ja vähäsen hilloa. Haluaisinpa kovasti tietää mitä tuo 84 % lihaa tarkoittaa käytännössä. Tai oikeastaan ei, en halua tietää....

Ravintolapäivä III

Ladataan...
sarra nAmuset

Kirpsakka lauantai-ilta ei suorastaan houkutellut seikkailemaan Helsingin kaduille bongailemaan ravintolapäivämestoja. Löysin kuitenkin hitusen kiinnostusta, kaverin ja kameran, joten tsekkasin muutaman paikan:

Myymälä2

Galleriassa esillä norjalaistaiteilijoitten Anita Hillestadin ja Sissel Berghin "...

Verso

Ladataan...
sarra nAmuset

Kluuvin valkaistussa yläkerrassa on hurmaava pikku skumppalounasrafla. Varsin kiva, joskin pelottavan valkoinen, ympäristö ja kulpat perjantai-iltapäivänä toimivat. Salaatti oli, no salaatti oli salaattia. Tuoretta, mutta tavallista peruskamaa: jäävuorisalaattia, kurkkua ja tomaattia + valinnaiset täytteet kuten purkkitonnaria tai marinoitua kanaa. Näin stylessä paikassa...

Bali-Hai

Ladataan...
sarra nAmuset

Parasta Bali-Haissa eteläeurooppalaisen turkoosi ja kiiltäväksi lakattu seinä, puukatto ja tunnelma. Joskus paikka on täynnä, mutta useimmiten ei. Joskus safka on epätasalaatista, mutta useimmiten ei. Joskus palvelu on töykeää, mutta useimmiten ei. 

Eikä tämä lähin raflani koskaan tule Michelin-tarroja saamaan, mutta niin kauan kuin saan Malbecia ja minulle sanotaan moi olen...

Pages