Miksi en (enää) osta Kiinakaupoista?

Ladataan...
Nettanen Destination: Happiness

Kun kiinalaiset nettikaupat, kuten Wish, Aliexpress ja Ebay, saavuttivat suosionsa huipun joskus muutama vuosi sitten, päätin minäkin tietysti sen enempää ajattelematta tilata itselleni jotain niiden kautta. "Jee! Halpaa tavaraa! Kaikkea kivaa sälää! Ja ilmaiset postikulut!!" Ensimmäisellä ostokerralla tilasin silloista työtäni varten ison kasan tarroja ja itselleni vielä kännykkäkuoren. Ostokset olivat älyttömän halpoja eikä niihin sisältynyt mitään postimaksuja....

Share

When life gives you lemons, make lemonade

Ladataan...

Tiedättekö sen tunteen, kun yrittää juosta mörköjään karkuun, mutta tietää koko ajan, että ne saavat vielä kiinni. No, vähän niin kävi tänä vuonna.

Olen joutunut vuoden aikana kohtaamaan tunteita, jotka olen yrittänyt piilottaa itseltäni, muista nyt puhumattakaan. Olen ihan kirjaimellisesti törmäillyt niihin erinäisten ihmisten ja asioiden...

Share

"Blogihyväntekeväisyydellä" ja feikkaamalla rikkaaksi?

Ladataan...
Juureton Juureton

Sattuipa eilen. Klikkasin itseni naapurimaamme yhden suosituimman bloggarin sivuille. No names, mutta hänen joka matkustelee ex freestyle-laskija/vloggaaja poikaystävänsä kanssa maailmalla, asuu Monacossa ja osti juuri huvilan Marbellasta. 

Blogissaan nainen hehkutti, kuinka voi vihdoin paljastaa lukijoilleen pitkään pimittämänsä salaisuuuden (te...

Share

Miksi rahasta ja palkasta puhuminen on edelleen tabu?

Ladataan...
Juureton Juureton

Viime viikolla netissä levisi artikkeli suomalaisesta firmasta joka päätti lopettaa palkkaspekuloinnit ja tuoda työntekijöiden palkat julki kaikille työntekijöille. Oikein!

Olen aina kummastellut miksi palkasta puhuminen on edelleen tabu suomalaisesa työyhteisössä? Etenkin, kun varsinkin pienten työyhteisöjen palkat kuitenkin tulevat jossain vaiheessa kaikkien tietoon. 

Itse...

Share

Viikon rahamenot

Ladataan...
Saranda Tyhjä ajatus

Kirjoitin vähän aikaa sitten postauksen siitä miten nykyään pyrin elämään säästeliäämmin. Kerroin myös että aion jakaa blogiin viikon rahamenoni, ja tässä ne nyt ovat. Tämän postauksen julkaiseminen jännitti, sillä rahankäyttö kuitenkin heijastaa aina kuluttajan arvoja ja valintoja...

Share

Säästökuuri osa 6: Viisi kuukautta myöhemmin

Ladataan...
marjapilami Nørrebro Summers

Edellisestä säästökuuripostauksesta on hujahtanut jo kaksi kuukautta, eli tilannepäivitys lienee paikallaan. Te ootte varmaan katselleet blogissa vilahtelevia kukkapuskia, huonekasveja sekä viini-iltoja ja miettineet: no nyt toi toivoton itä-helsinkiläismuicceli on salee repsahtanut taas tuhlailemaan. (No ei, en oikeesti usko että ketään nyt niin paljoa kiinnostaa pitää mun...

Share

Opiskelijan rahankäytöstä

Ladataan...
ellaa's A dream come true

Olen jo pitkään miettinyt tulojen ja menojen kirjaamista, mutta en ole vielä ikinä ennen tätä alkanut sitä todella toteuttamaan. Ja toki nytkin voin puhua vain ensimmäisen kuukauden eli syyskuun aktiivisesta menojen ja tulojen seurannasta. Ajattelin kuitenkin näin ekan kuukauden jälkeen availla hieman sitä, mihin itsellä menee opiskelijana rahaa ja kuinka paljon.

Itsehän asun tosiaan yhdessä poikaystäväni kanssa ja koska hän käy täysipäiväisesti töissä...

Share

Jospa se vain olisi totta - ökyrikkaat unelmani

Ladataan...
Daniella Ajatusleikki

Raha ei tuo onnea. Ne väittää. Siis kuka väittää? Rikkaat. Niin juuri, ne joilla ei ole pulaa valuutasta, huutelevat kovaan ääneen, ettei onni asu pankkitilillä. Helppohan se on sieltä sohvalta neuvoa, kun ei ne oikeat pelaajat tee maaleja. Sanonpahan vaan. Tähän raflaavaan lausahdukseen on vuosien saatossa muotoiltu lisäosa, jonka tarkoitus kai on vähän tulla vastaan: "...mutta se helpottaa arkea". Eli suomeksi: "...mutta kyllä se oikeastaan tuo".

Totta kai olen samaa mieltä siitä,...

Share

Pages