Puolison kynästä: Rakkaalleni

Ladataan...

Tällä viikolla vietetään kansallista parisuhdeviikkoa ja vaikka ”parisuhde” sanana mua vähän risookin, vähän liian virallisena ja totisena, käytetään nyt sitä, kun parempaakaan ei ole tarjolla ja onhan sekin totta, ettei esimerkiksi ”kultapuppelointi” tai ”rakkausyhtenäisyys” ihan aina kuvaa sitä, mitä toisen kanssa yhteisen elämän rakentaminen ja viettäminen todellisuudessa toisinaan on. Mutta siis, koska on parisuhdeviikko, päätettiin rustata jonkin sortin rakkauskirjeet toisillemme, koska...

Share

tuomitsevuus vegaanipiireissä

Ladataan...
ginty gg and the moon

Luin eilen Ylen julkaiseman artikkelin nuorten erityisruokavalioista ja vaikka voisin keskustella hetken laihduttamisesta, kiinnitin huomioni pieneen mainintaan tytöstä, joka aloitti vegaaniruokavalion sen trendikkyyden vuoksi ja lopetti, koska se oli liian hankalaa. 

...
Share

Oodi kihlatulleni

Ladataan...
Saranda Tyhjä ajatus

Viime sunnuntaina kerroin että häihimme oli puoli vuotta mutta mieliala ei ollut (häistä riippumattomista syistä) kauhean juhlava. Tänään sen sijaan haluan huutaa koko maailmalle (tai blogin lukijoille) että viiden kuukauden ja kolmen viikon kuluttua 

menen naimisiin...

Share

Puolison kynästä: Storge, eli mitä rakkaus on

Ladataan...

Ensimmäisen lapseni ollessa noin kaksivuotias lainattiin sille kirjastosta sellainen kirja, jonka joka sivulla pitää painaa tiettyä nappulaa kirjan sivussa, joka aiheuttaa jonkinlaisen äänen. Joka ilta se kirja piti lukea iltasaduksi ja joka ilta ne äänet pännivät iskää enemmän, varsinkin kun kääpiön piti painella renkuttaa niitä nappeja useasti joka kerta, ihan varmuuden vuoksi. Tulivat siis todella tutuksi ne seitsemän ääniefektiä. Oli meillä muutamia muitakin äänileluja, joiden rahisevat...

Share

Pieni teko, iso vaikutus

Ladataan...
Saranda Tyhjä ajatus

Kasvojen pesu

Lyhyt lenkki

Puhelinsoitto läheiselle

Kaulahuivin pukeminen aamulla

Pusu huulille tai pitkä halaus kun toinen tulee kotiin

Kiittäminen. Anteeksi pyytäminen

Luomun ja reilun kaupan suosiminen ruokakaupassa

Rohkaisevat sanat ystävälle oikealla hetkellä...

Share

Mitä kuuluu?

Ladataan...
miiajohanna miiajohanna

...On kysymys, johon minun on vaikea vastata.

Vastaukseni riippuu täysin kysyjästä. Vastaukseni vaihtelevat, mutta huomaan vastaavani usein kutakuinkin näin; "No paremmin.. Ihan ok.. Vaihtelevasti. Mutta isossa kuvassa kuitenkin mennään eteenpäin". Johon saan usein iloista, hymyilevää ja toiveikasta vastaanottoa. "Hyvä että menee paremmin!" Sen jälkeen tekisi mieli vielä jotenkin täsmentää, että "ei minulla siis hyvin kuitenkaan mene". Mutta jätän sen...

Share

Kyllä rakkauspuheelle

Ladataan...

Lasten kasvattamisessa on monen monta pientä niksiä, joiden toteuttamisella on suuria vaikutuksia. Niitä kannattaa soveltaa myös aikuisten väliseen vuorovaikutukseen. "Huomaa hyvä" on eräs parhaista. Se, mitä huomioidaan, vahvistuu. Siksi kannattaa usein jättää pienet typeryydet omaan arvoonsa ja keskittyä kiittämään hyvästä käytöksestä ja oikein tehdyistä asioista. Olen huomannut monien ihmissuhteideni kohenevan ja lämpenevän päätettyäni ryhtyä rakkauden kastelukannuksi.

...

Share

Ystävyyden voima <3

Ladataan...
Saranda Tyhjä ajatus

Menin yhtenä aamuna ystäväni Anin tueksi lääkärille. Olin nukkunut vähän ja voinut edellisiltana huonosti, mutta välillä jos oman itsensä takia ei jaksa nousta sängystä ylös niin rakkaan ystävän vuoksi ainakin.

Lähdimme sairaalaan jälkeen ensin lounaalle pad thaille ja sitten vielä jälkiruokajuomille ...

Share

pikaterveisiä

Ladataan...

Täällä voidaan hyvin pahoin. Niin hyvin, että pahoinvointi (ainakin vielä) jaksaa naurattaa edes välillä. Mutta se tuntuu hyvältä. Todelliselta. Sitä ON paljon. Ja siksi se on ilo.

Pahoinvoinnin lisäksi täällä ravataan vessassa ja välillä lähtevät voimat niin, että on pakko käpertyä sohvalle. Viltin alla on hyvä. Koira seuraa kaikkialle ja vahtii jo nyt. Pieni olisi onnekas saadessaan koirulaisesta ystävän. Tai on. Haluamme luottaa, että kaikki on hyvin.

Huomenna on ultra...

Share

Heikkoutta vaalimassa

Ladataan...
Rakkautta Rakkauspäiväkirja

Minä en siedä nurinaa, kitinää tai uikutusta. Ne herättävät minussa syvää ahdistusta ja raivoa. Nouse ylös ja lopeta uikutus! Se ei auta sinua, vain tekeminen muuttaa asioita. Nouse ylös! Katsotaan mitä voimme yhdessä asialle tehdä, mutta lopeta nyt kaikkeuden tähden se ruikuttaminen! Ei ole väliä, tuleeko purkaus aikuisen vai lapsen suusta. Se herättää yhtä ahdistunutta raivoa joka kerta.

 

Havahduin eilen pohtimaan miksi siedän helposti lapsen raivoa, mutten epämääräistä...

Share

Pages