Kielikurssille

Ladataan...
Essie. Et Si

Jännittävää! Aloitan tiistaina ranskankielen kurssin Alliance Française-kielikoulussa. En ole aiemmin opiskellut ranskaa, joten aloitan täysin alkeista. Kyseessä on aika intensiivinen kurssi, sillä opiskelua on maanantaista perjantaihin klo 9-13. Olen ilmoittautunut kahdeksi kuukaudeksi ja katsotaan miten sen jälkeen jatketaan. Odotukseni ja motivaationi ovat hyvin korkealla! Ja aivan mahtavaa on myös se, että siellä tutustuu uusiin ihmisiin.

 

...
Share

Mitä kaipaan vaihto-opiskelusta?

Ladataan...

Salut!

Olin vuonna 2015 opiskelijavaihdossa ensin Ranskan ruokapääkaupunki Lyonissa ja sittemmin Montréalissa, Kanadan ranskalaisimmassa kaupungissa. Vaihdot ravistelivat monella tapaa omaa ajatteluani ja elämääni, ja jäin ikävöimään lukemattomia asioita ja etenkin ihmisiä. Tässä postauksessa annan kaipaukselle vallan ja kerron teille, mitä kaikkea ikävöin vaihtovuodeltani. Kuvat ovat tämän keväiseltä Ranskan matkalta, jolla tapasin juurikin rakkaita vaihtarikavereitani....

Share

Tunteisiin: Elämäni pelottavin yö

Ladataan...

En ole koskaan ollut välittömässä hengenvaarassa, mutta eräänä yönä pidin täysin mahdollisena, että aamuun mennessä saattaisin olla kuollut.

Tapahtumat sijoittuvat minnekäs muualle kuin Ranskan Montpellier'iin, jossa siis opiskelin yhden lukuvuoden ajan. Oli marraskuu ja tuiki tavallinen lauantain ja sunnuntain välinen yö. Nukuin tyytyväisenä opiskelija-asuntolan pienessä yhdeksän neliön yksiössäni, kun havahduin puhelimen piippaukseen. Käytin puhelinta...

Share

Parhaat palat päiväkirjasta

Ladataan...

Ulkomailla asuminen ei aina ole vain ruusuilla tanssimista ja huoletonta hedonismia. Vieras kulttuuri ihmetyttää, ärsyttää ja kauhistuttaa, mutta toisaalta myös kiehtoo, huvittaa ja saa ajattelemaan.

Luin viikonloppuna oman vaihtovuoden aikaisen päiväkirjani läpi ja huvittavat muistot saivat suorastaan nauramaan ääneen. Poimin sieltä parhaat palat teidänkin nähtäville. Ai että, kyllä tulikin taas ikävä patonkimaahan!

...

Share

Nice Nizza

Ladataan...

Kotiuduttiin eilen keväisestä Nizzasta. Oli ihanaa! Paljon kävelyä, ostoksia, kauniita vanhoja ja uusia rakennuksia sekä tietysti maukasta ruokaa. 

Olimme matkassa kolmen päivän verran ja se aika riitti mainiosti arjesta irroittautumiselle (eihän arjessakaan varsinaisesti mitään vikaa ole, mutta kyllä reissu tekee...

Share

Pages