#Ruokarauha, mitä se on

Ladataan...
Ivory D. Wine Run Babe Run

Syöminen, maailman helpoin ja luonnollinen asia? Sitähän me tehdään kaikki joka päivä, syödään.

Syömiseen ja ruokaa liittyy kuitenkin yllättävän monella meistä tunteita, asenteita ja kokemuksia jotka eivät ole ollenkaan helppoja. Siksi saatoin mielessäni huutaa hallelujaa siinä kohtaa, kun bongasin somessa Vaakakapinan (https://yle.fi/aihe/vaakakapina)  esittämän #ruokarauha:n- julistuksen.

Vaakakapinan viisi...

Share

teekuppeja, kissa ja kani

Ladataan...
ginty gg and the moon

Suomessa varttuneena siinä on jotain maagista, kun voi istua lasittamattomalla parvekkeella vain muodollisuuksien vuoksi pidettävät vaatteet yllä, tuntea lämpimän tuulen sivelevän ihoa ja istua vaan, ilman huolta kylmyydestä. Joka ikinen kerta se tunne huuhtoo yli koko kehon ja mielen, se kiitollisuuden tunne mikä sitä seuraa on aivan hullun voimakas. Tässä minä olen, osana ympäröivää luontoa, eikä minun tarvitse kuorruttaa itseäni vaatekerroksilla sopeutuakseni elämään tässä ja nyt. 

...
Share

Kaunis elämä

Ladataan...
MelinaAnna Feel good, do good

Nythän on niin, että päivät viikoissa eivät oikein ota riittääkseen. Sitä täyttää maanantaiaamulla kalenterin sarakkeita, asettelee menoja, treenejä ja to do-listoja kuin palikoita tetrikseen. Haa! Sainpas kaikki mahtumaan. Sitten mietin, että missä kohtaa sen palautumisen ja rauhoittumisen on tarkoitus tapahtua? Tarvitseeko edes sellaista, jos on niin paljon kivoja juttuja mitä haluaa...

Share

Maalainen kävi kaupungissa

Ladataan...
MelinaAnna Feel good, do good

Vietin viikonlopun Tukholmassa ja sain viimeisen vahvistuksen sille, ettei minusta ole suurkaupunkiin asujaksi eikä eläjäksi. Olen kotoisin paikasta, jossa jotkut ajoivat traktorilla kouluun ja jossa on tapana tietää kaikista kaikki. Inhosin sitä, että tuntui kuin ei voisi henkeä vetää, ilman että siitä raportoitiin koko kylälle. Ahdistuin pienistä piireistä ja sisäänpäin kääntyneestä elämästä ja muutin pois heti kun tilaisuus aukeni, eli noin kuusi vuotta sitten.

Joku voisi ajatella...

Share

Suomi Love

Ladataan...
MillaM Nius from Tampere

Tällä kertaa ajattelin kirjoittaa siitä kuinka paljon rakastan Suomea. Sain innoituksen tälle aiheelle "Tickle your Fancy"-blogista "Suomi on best"- nimisestä postauksesta, jossa kerrotaan kuinka mollaamme Suomea vaikka voisimme nähdä asiat toisinkin. 

Olen jo pitkään fanittanut Suomea, tätä ihanaa ja kaunista kotimaata. En ole kuitenkaan saanut fanitukselleni vastakaikua omasta kaveripiiristä tai oikein keneltäkään, jääkiekkohuumaa lukuunottamatta. Olen yrittänyt kutsua kavereita...

Share

Rauhasta

Ladataan...
MinnaM Itse Minna Mänttäri

Rauha ei ole pysähtynyttä, rauha on liikettä. Ei välttämättä suurta liikettä, mutta liikettä. Vaikka ihan pientä, ihan pienenpientä, mutta jatkuvaa.

Rauha on tekoja. Rauha on tiskatut tiskit ja vaihdetut lakanat, rauha on tyhjä ja puhdas biojäteastia. Rauha on pitkään lykätty ja viimeinkin soitettu puhelu. Rauha on mustalla tussilla yliviivattu asia.

Rauha on käsitys siitä...

Share

Pieneksi, näkymättömäksi

Ladataan...
ElinaPK Sataman valot

Ensin räjähtää Pariisissa, nyt Brysselissä. Maailma tuntuu kolkuttelevan omalla kotiovella juuri niin raakana kuin se ollaan totuttu näkemään televisiossa, jossain kaukana ja erilaisessa todellisuudessa. Ei saa pelätä, sanotaan. Pelkoa he haluavat. Ja silti on kovin vaikeaa olla pelkäämättä, koska räjähtää voi missä vain, ja mitä tarkalleen ottaen he edes olevat, jotka tahtovat, että me pelkäämme?

Kun asuin Helsingissä yli viisi vuotta sitten,...

Share

Kesä- & luontofiilistelyä kiireen keskellä

Ladataan...

 

Ihana, kun aurinko on alkanut paistaa! Mulla on tällä hetkellä ulkotöitä perjantaihin asti, joten tämäkin konttorirotta saa vähän rusketusta kalvakkaan ihoonsa.

Viime kesänä lupasin itselleni, että en enää koskaan ota kolmea isoa duuniprojektia samanaikaisesti. Tänä kesänä olen ottanut kaksi. Ensi kesäksi lupaan, että otan vain yhden projektin tai parhaassa tapauksessa...

Share

Hetkestä kiinni

Ladataan...
merenneito Valoa ja varjoa

Eilisen hirmupäivän tasapainottaa kiireetön aamu. Ihana sateesta enteilevä ilma tuo mieleen syksyn ja tekisi mieli sytyttää kynttilöitä, mutta kaapista ei löydy yhtäkään. Eilen vaihdettiin sänkyyn lakanat, jotka jostain syytä tulee käyttöön aina vasta syksyn ja talven tullen. En edes tiedä miksi ne ovat valikoituneet niin, mutta tähän mennessä ne ovat olleet ns talvikauden lakanat. Ihan tavallisen valkopunaiset sydänlakanat. 

En tiedä johtuiko se sydänlakanoista vai mistä, mutta...

Share

Pages