Luanikast lystimbitto Raumal

Ladataan...

Luanikast ehtopäevä ja terveksi Raumalt!

Viikonloppu on sujunut rennoissa merkeissä siskon luona Raumalla. Tää on sellainen kaupunki, johon on aina yhtä kiva tulla käymään. Erityisesti Vanhan Rauman ihastuttavat puutalokorttelit, kapeat mukulakivikujat ja söpöt pikkuputiikit hurmaavat mut ihan joka kerta. On suorastaan ihme, että tää puutaloalue on säilynyt yhtenäisenä...

Share

Vuorokausi Kylmäpihlajan majakassa

Ladataan...
Tommi K Isyyspakkaus

Rauman-retkemme huippukohta oli yöpyminen Kylmäpihlajan majakassa. Olen pitkään haaveillut yöpymisestä jossain rannikkomme majakoista, ja nyt sekin on sitten koettu!

Kylmäpihlajan majakkarakennus on peräisin vuodelta 1952, ja se toimi aiemmin myös luotsiasemana. Se kohoaa 36 metrin korkeuteen merenpinnasta, ja siinä on 12 kerrosta.

...

Share

Kaksi lounasta Vanhassa Raumassa

Ladataan...
Tommi K Isyyspakkaus

Rauman-matkaajat huomio! Tässä kaksi ravintolaa, jotka kannattaa laittaa muistiin: Kalatori ja Goto.

Kalatori (Vanhankirkonkatu 26), entiseltä nimeltään S. J. Nyyper, on Hotelli Vanhan Rauman alakerrassa sijaitseva ravintola, joka on uudistanut hiljattain nimen lisäksi myös ilmeensä ja ruokalistansa. En tiedä vanhasta, mutta nyt oli ainakin laatu niin kohdillaan kuin...

Share

Hurmaava Vanha Rauma

Ladataan...
Tommi K Isyyspakkaus

En voi suoraan sanoa ymmärtää, miten en ole koskaan aiemmin käynyt Vanhassa Raumassa. Olen tietysti kuullut siitä ja varmasti nähnyt jonkin valokuvankin, mutta en ole jotenkin ymmärtänyt, miten ainutlaatuinen ja hieno paikka on kyseessä.

Olen ihastellut monet kerrat Vanhan Porvoon puutaloja oivaltamatta, että Vanha Rauma on vielä Porvootakin laajempi ja vähintään...

Share

Kahvilavinkki, Rauma

Ladataan...
Sonjamaria Vaiheessa

Cafe sali. 

Mene. Kokeile. Ehdottomasti.

Jos nälkä, ota herraisä se salaatti!!

Voi hitto, tämä kuva ei tee yhtään oikeutta tuolle salaatille, mutta mä olen niin monesti siellä syönyt tai hakenut salaatin, monen vuoden ajan, ja aina, siis AINA se on ollut täydellinen. Ei ole ikinä tarvinnut pettyä. Hinta vajaan kympin ja vakuutan, että nälkä lähtee, ainakin siitä normaalikokoisesta. Se on oikeasti runsas ja täytteitä on kunnolla. 

...

Share

Onnea Rauma!

Ladataan...
Sunnysideup Sunny side up

Kyllä, otsikko kuulostaa Dressmanin mainokselta. 
Mutta paljastuksena, postauksen sisältö tulee olemaan ihan jotain muuta. 
Olen nimittäin vilpittömän onnellinen vanhan kotikaupunkini puolesta.
Ja syy seuraa tässä:

 

...

Share

Raumalla

Ladataan...
Huitu Kanan elämää

Reissua pukkaa. Viime viikonloppuna käväisimme Kanan kanssa Raumalla, huomenna auto starttaa kohti Oulua. Mutta sitä ennen Rauman kuvat.

Yritimme pyrkiä vesitorniin ihailemaan maisemia, mutta siellä oli yksityistilaisuus, joten Kana joutui tyytymään poseeraamaan tällaisen nähtävyyden äärellä. Kylteissä kerrottiin, kuinka pitkä matka Raumalta on minnekin päin maailmaa. Yllättäen Poriin oli yli 3 000 kilometriä...

...

Share

Raum o ain Raum

Ladataan...
Adiina Helmiä ja vadelmia

Vanha Rauma näytti taas parhaat puolensa tämän kesän helteisimpänä päivänä. Tunnelma vanhassa kaupungissa oli miellyttävä, sillä ihmiset olivat hyvällä tuulella, katusoittajat huolehtivat musiikista ja ilmassa leijaili maailman parhaiden munkkien tuoksu.

Oli ihana kierrellä...

Share

Pages