Nyt laitetaan UNIasia kuntoon!

Ladataan...

JULKAISTU ALUNPERIN 8.3.2018 - muokkauksesta johtuen siirtyi ihmeekseni uuteen päivämäärään...

”Olen aina ollut vähäuninen, lapsena ’lopetin’ päiväunet jo ennen kahden vuoden ikää.”

”Minä olen illan virkku, aamun torkku - vähän haastavaa toki työelämässä...”

”Taidan kuulua niihin, jotka eivät tarvitse kovin paljon unta, hyvinhän tämä elämä etenee kuuden tunnin unillakin”

...

Miten mama jaksaa?

Ladataan...
MarjoH Mama Hill ja pojat

 

Liityin Lean In Five Weeks ryhmään lokakuussa 2017 ja se on ollut yksi parhaimmista päätöksistä mitä olen koskaan tehnyt.

Olin tehnyt ennen haasteeseen lähtemistä jo melko hyvän elämäntapamuutoksen itselleni, painoa olin saanut putoamaan itsekseen noin viisi kiloa. Olo oli hyvä, mutta tuntui, että kaipaan vielä jotain. Olin seurannut Tomi Kokkoa jo pidemmän aikaa, ja hänen ajatukset kohtasivat omieni kanssa. Painoin "liity" ja lähdin viiden viikon matkaan, ja olen matkalla...

Mielenmaiseman muutos matkalla kohti minimalismia

Ladataan...
nestori.es Nestories

Oon taas vähä funtsinu, miks olin enne nii paljo enemmä väsyny ja kuormittunu ku nykysi…

Miksi joskus muinoin murehdin turhia huomattavasti nykyistä enemmän?

Miksi arkeni oli harmaata ja mieleni synkkä?

Miksi minulla ei ollut aikaa arvostamilleni asioille?

Miksi keksin tekosyitä?

Useasta syystä.

 

Olen nykyisin huomattavasti huolettomampi, aikaansaavampi ja rehellisempi itselleni osaltaan siksi, että olen jo...

Mitä kehosi on kertonut sinulle tänään?

Ladataan...
sanneve Sanni Eveliina

Kehon kuuntelu on ollut pitkään itselleni vaikeaa. En ole ymmärtänyt, mitä sillä oikeastaan edes tarkoitetaan, eihän kehoni kerro minulle yhtään mitään. Olen kokeillut intuitiivista syömistä todeten, että "kehollani" (mielelläni) on jatkuvasti nälkä. Olen kokeillut jättää tarkat ruokavaliot syrjään...

Päätösvenailua ja kaikkea muuta venailua

Ladataan...

Tuntuu siltä, että elämäni on nyt vain pelkkää odottamista. Viestien ja postitoimitusten odottelu ovat aina osa elämää, mutta nyt kaksi isoa asiaa ovat odotuksella:

1. Olen liikkunut säännöllisesti ja syönyt paljon terveellisemmin kuin aiemmin viimeiset yli puoli vuotta, mutta tulokset eivät oikein näy. Odotankin nyt sekä sitä, että pääsen juttelemaan ravintoasioista YTHS:n terveydenhoitajalle ja saisin ehkä jonkun ratkaisun tähän ongelmaan.

2. Kirjoitin noin kuusi viikkoa...

Kuinka monta minuuttia suomalainen syö päivässä?

Ladataan...
sannisadetuuli SANNISADETUULI

Ruokakulttuurin tutkimuksen tulevaisuuden haasteet

Olin maanantaina 14.5 kuuntelemassa Helsingin yliopiston avoimia opetusnäytteitä ruokakulttuurin professuurin sijaisuuden täyttöön liittyen. Molemmat kandidaatit pitivät puolen tunnin opetusnäytteen aiheesta “Ruokakulttuurin tutkimuksen tulevaisuuden haasteet.”

Ensimmäisenä äänessä ollut Taru Lindblom, Suomen Akatemian tutkijatohtori,...

Vinkki, joka pelasti pillimehuhetket

Ladataan...
MARI L Rakkautta & Mamarkiaa

Pillimehu, tai mikä tahansa pahviseen purkkiin pakattu ja pillillä juotava juoma, on mahdollista juoda ilman, että yhtään sen sisällöstä roiskuu yli. Mekin ostettiin ainakin kaksi Mehujehua, kunnes homma valkeni. Nyt ne muoviset purkit vain pölyttyvät kaapissa. Reissuissa ja ravintoloissa meillä on aina vähintään pieni kauramaito mukana, joten tämä vinkki on ollut todella tarpeen. Ja näin se siis kaikessa yksinkertaisuudessaan menee:

...

Kylmä punajuurikeitto (vegaaninen)

Ladataan...
MARI L Rakkautta & Mamarkiaa

Maistoin ensimmäistä kertaa latvialaista kylmää punajuurikeittoa pari viikkoa sitten ollessani työmatkalla Riiassa. Kylmät keitot eivät yleensä ole lempiruokiani, mutta tämä kyllä yllätti. Tuttuun tapaani olin alkuun hieman epäileväinen, mutta uskalsin kokeilla, kun kollegani vannoi, että pitäisin keitosta. Varmuuden vuoksi ostin lisukkeeksi täytettyjä munakoisorullia, ettei jäisi nälkä, jos keitto jäisi syömättä. Toisin kuitenkin kävi.

 

...

Kehosta, mielestä ja ravinnosta

Ladataan...

Vaikka liputankin rennon syömisen puolesta, se ei tarkoita, etten lainkaan kiinnittäisi huomiota ruokavaliooni. Toki kiinnitän, en vain stressaa siitä.

Uskon, että kehoni ja mieleni kertovat, jos jokin on ruokavaliossani pielessä. Hermostuneisuus voi kertoa siitä, että tuli juotua liikaa kahvia, voimattomuus, että olen syönyt liian vähän,...

Pages