Tipu kananmunassa (ja onni syömessä)

Ladataan...
Juliaihminen Juliaihminen

Jaan aivan liian harvoin upeita reseptejä blogissani. Se johtuu lähinnä siitä, että olen niin onneton kokkaaja. Mutta aina välillä mua kohtaa onni ja pääsen rippaamaan jonkun toisen kokkauksia. Tällä kertaa kokkailtiin Lotan ja Sofian kanssa Lotan löytämällä ja modaamalla reseptillä.

Nyt kerron, miten tehdään tuollainen suloinen alkupala pääsiäisaterialle (...

Share

Näin tuet lähikasvisruokaa + herkullisen parsawokin resepti (ve, g)

Ladataan...
Saranda Tyhjä ajatus

Monet kasvissyöjät saavat kuulla syövänsä epäekologisesti sillä ruoka on hankittava ulkomailta ja siten sen kuljetus saastuttaa ympäristöä. Kasvissyöjän on kuitenkin helppo suosia myös suomalaista satoa ja kotimaisia vihanneksia. Se on paitsi ekologisempaa myös tuoreempaa ja edullisempaa, ja siten tuet samalla kotimaista maataloutta.

Näin kevään alussa voi ostaa mm. Suomessa...

Share

Näitä vohveleita voit syödä vaikka päivittäin

Ladataan...
josha P.S. Never Stop Smiling

En voi uskoa, etten oo koskaan aiemmin tehnyt itse vohveleita. Äidin vanha vohvelirauta on pyörinyt kaapissa jo vuosia, mutta oon aina ajatellut että vohveleiden tekeminen on ihan liian vaivalloista - etenkin yhdelle. No olinpa väärässä.

 

 

...

Share

Voi vähän paremmin osa 1: viherpirtelö

Ladataan...

 

Tuleeko jonkun muun vihrepirtelöistä tällaisia epämääräisen rusehtavia eikä houkuttelevan kirkkaanvihreitä (sitä tavoittelin)? Epäilen, että syyllinen on banaani. 

No jaa, pirtelön väri ei ole kauhean tärkeä juttu. Sen maistuu ihan hyvälle ja sisältää kaikenlaista terveellistä. Niin, juon nykyisin jonkinlaisen viherpirtelön joka päivä.

Kaikki lähti...

Share

Pähkinäinen papu-herkkusienipasta

Ladataan...

 

Olen ihastunut valkopapuihin. Ne ovat niin mietoja, että sopivat proteiiniksi melkein mihin tahansa kasvisruokaan. Pastan lisäksi ripottelen niitä esimerkiksi sosekeittoihin ja pyttipannuihin. 

Proteiini on minulle kasvissyönnissä se vaikea pala. Tai siis, sanon toisin: elelisin täysin tyytyväisenä leivillä, sosekeitoilla ja erilaisilla itämaisilla...

Share

Vegaaniset banaaniletut (G)

Ladataan...
Saranda Tyhjä ajatus

Baananilettujen voittajaresepti on selvinnyt! Aikaisemmin blogissa on nähty parikin variaatiota näistä, mutta ne ovat sisältäneet kananmunaa ja niitä ei meidän jääkaapissa enää löydy. Alla siis vegaanisten banaanilettujen resepti, joka oli testiasiakkaan mielestä "parhaat...

Share

Kiireisten aamujen pelastaja - Chia-Cocoa tuorepuuro

Ladataan...
Adama Sofia Adama Sofia

 

Nopea ja terveellinen tuorepuuro on jo pitkään kuulunut lemppari aamiaisiini. Raikas tuorepuuro on kivaa vaihtelua tavalliselle puurolle, ja se on myös super helppo valmistaa. Basic ohjeeseeni sekoitan 1dl kaurahiutaleita ja kasvimaitoa kuten manteli-, riisi- tai kauramaitoa. Lopuksi lisään seokseen marjoja, pähkinöitä ja haluamaani makeutusta kuten hunajaa. 

...

Share

Mustapapubrowniet (Ve, G)

Ladataan...
Saranda Tyhjä ajatus

Tässä on gluteenittomat ja vegaaniset browniet, joihin ei ole lisätty erikseen sokeria ja jotka ovat muutenkin ravintoarvojen puolesta kohtalaisen terveellisiä. Resepti on alunperin varastettu Vegeä - Liikkujan kasvisuokaa -reseptikirjasta, jota olen ehtinyt jo aikaisemmin...

Share

Laskiaisen nyhtöpullakakku

Ladataan...
HanKo Running on Tofu

Monkey bread! Miksi en ollut aiemmin moisesta kuullutkaan ennen uusinta Maku -lehteä? Sehän on aivan nerokas idea: tehdään pullataikina, leikataan pieniksi paloiksi, dipataan sulaan voihin/margariiniin, kieritellään sokerissa ja kanelissa ja paistetaan kakkuvuoassa. Pullaa kakkumuodossa ja hei, sitä...

Share

Vaaperon voimasmoothie

Ladataan...
chaura Misplaced

Meillä ollaan kipeitä, taas. Tällä kertaa kyseessä on ilmeisesti rs-virus, joka on pitänyt tyttöä otteessaan jo reilu viikon ja nyttemmin nostattanut myös korkean kuumeen. Kuumeisena ja väsyneenä ei ruokakaan maistu. Mutta soveltamalla keksin smoothien, joka sekä täyttää tämänikäisen ruokasuositukset että näyttäisi myös maistuvan kipeälle vaaperolle. 

 

Vaaperon voimajuoma

  • ½ banaani (ylikypsä ummetukseen taipuvalle, raa'ahko ripuloivalle)
  • 1-...
Share

Pages